Nya demonstrationer i Tyskland mot höga priser och sanktioner

Som jag skrivit om tidigare bubblar missnöjet i Europa och demonstrationerna avlöser varandra även om massmedia underlåter att rapportera om det. Protester på gator och torg har bland annat genomförts i Frankrike, Österrike, Italien och Tyskland.

Senast i måndags demonstrerade tusentals människor i centrala Tyskland mot de höga priserna och mot regeringens Rysslandssanktioner samt energipolitik. Enligt polisen samlades mer än 11.000 demonstranter i Mecklenburg-Vorpommern på ett 20-tal platser, varav cirka 4.500 bara i Schwerin. Även i Brandenburg gick tusentals ut på gatorna, där 7.500 personer demonstrerat bara en vecka tidigare. Enligt preliminära uppgifter från polisens situationscentral var omkring 3.000 demonstranter i rörelse i Sachsen-Anhalt och tusentals gick också ut på gatorna i Thüringen. Mer än 1000 deltagare räknades också i Wismar och Parchim.

I Schwerin krävde talare bland annat att sanktionerna mot Ryssland skulle hävas, att Nord Stream 2-ledningen skulle tas i bruk, ett slut på vapenleveranser till Ukraina och att man startade förhandlingar med Ryssland. Mest applåder fick dock för kravet på att ekonomiminister Habeck (De gröna) ska avgå. Ett energipristak krävdes i Neubrandenburg och demonstranterna krävde också ett generellt slut på vapenleveranser. Jämfört med föregående vecka kunde fler tyska flaggor ses.

#sakerviintepratarom

https://freewestmedia.com/2022/09/28/thousands-of-germans-continue-to-protest-against-energy-policy-sanctions/

10 reaktioner till “Nya demonstrationer i Tyskland mot höga priser och sanktioner

 1. Nu blir det förstås svårt att starta upp både Nord Stream 1 och 2-ledningen när den har blivet saboterad, inte svårt att förstå att våra vänstermedier pekar ut Putin men varför skulle de förstöra sin egna ledning när de bara kan stänga av kranen? Jag är nästan helt hundra på att attentatsmännen kommer från USA och att Biden har gett klartecken till orden allt för att försvåra för EU att kunna komma ifrån eller ändra sanktionerna till Ryssland. Nu blir det till att frysa för stora delar av EU eftersom USA har ändrat förutsättningarna för folket i EU, allt för att få igång ett krig som kommer ödelägga väldigt mycket av det Europa har byggt upp.

  Eftersom stridsskådeplatsen med all sannolikhet blir inom EU så kommer USA undan igen, det som skulle behövas är att kriget förflyttas till USA, då kan vi se hur stark den ”senila mannen” är och vilka de är som ligger bakom hans ämbete.

  Gillad av 2 personer

  1. Gringo, gissar att du saknar militär utbildning helt och hållet!
   Putin har trots en mängd protester ändå haft det förhållande lugnt på hemmaplan genom att de flesta Ryssar har haft en relativ trygg tillvaro på hemmaplan. Iom missbedömningen att gå in i Ukraina som väldigt många ryssar ser som sitt broderfolk, det stora antalet döds och nu senast mobiliseringen så blir alltfler kritiska, se bara hur många ryska män som flytt sitt eget land de senaste dagarna. Vad behöver då Putin jo ett yttre hot och då fungerar en sprängning av ett par gasledningar bra, Ryssland har väl inte ens stått för halva kostnaden, varken vill eller får leverera gas till Tyskland via dem. Bingo här har han ett angrepp mot Ryssland att visa upp för sitt eget folk, även om jag inte tror att de går på det, gränsen har passerats!
   Det är en klassisk strategi som använts många gånger förr i historien av maktfullkomliga ledare och krigshetsare.

   Gilla

   1. Om vi tillämpar samma devis på 9/11?
    De behövde ett nytt Pearl Hartbour för att dra igång kriget mot sk terrorism-inte?
    Somliga gjorde bra stålar & gör på krig(läs:millitärindustriellakomplexet),som är hyggligt korsägt.
    Jag har haft fel förr men f… n.
    #follow the money, som Jenny förträfligt förespråkar/skriver…. allt som oftast.
    What $hit!

    Ha det bäst!

    Gilla

   2. @Anders ”saknar militär utbildning helt och hållet” Beträffande ditt fantasifulla inlägg kan man undra om du själv har någon utbildning överhuvudtaget.

    Gilla

  1. Hur set du på Bidens uttalande i februari samt högt uppsatt minister i Polen som tackade USA med en förklarande kommentar Emot Ryssland, samt nyheten om att Norge-Polenledningen blir färdig innan planerat datum intill händelsen. Menar du att Polens minister, vars fru (Applebaum) har nära relationer till USA, nu dubbelspelar?

   Gilla

  2. Gringo, bloggen globalpolitics drivs av Anders Romelsjö numera pensionerad professor på Karolinska, en proffesion han säkert behärskar även om han i vissa fall har fått hård kritik tex när han uttalade sig om den Syriska regimens användande av gas mot den egna befolkningen. Hans variant av att vara vänster är att allt som är emot USA är han för, läser man hans blog så behöver man inte vara särskilt kunnig för att inse att han ofta svävar ut i det blå. Det ena inlägget är en återgivning av Pål Steigan, en känd norsk fd Maoist som i princip alltid står på Kinas sida, det gör att han var väldigt proafghansk när afghanerna bekämpade den Sovjetiska ockupationen, över huvudtaget har han oftast varit väldigt negativ till det mest Sovjet och senare Ryssland har företagit sig, fram till dess Kina och Ryssland började knyta närmare band mellan sina länder, då bytte även Steigan åsikt. En gång i tiden var Steigan en duktig analytiker men när han inte verkar inom ett parti utan försöker livnära sig som bloggare mm så har han tappat allt mer, för 30 år sedan hade han aldrig gjort en så meninglös analys som i inlägget du länkade till. Jag träffade Pål och en del av hans dåvarande partikamrater ett par gånger på 80-talet och då var de alla ytterst noggranna i sina analyser, hur de andra är idag vet jag inte men Pål har jag följt och numera är det sällan han har någon som helst vetenskaplighet i sina analyser, mest en upprepning av Kinesisk propagande, som inte ens fungerar i KIna längre.

   Gilla

 2. Anders när jag läser ditt inlägg så känns det nästan lite bittert över att dina gamla kamrater har misslyckats med det de har tagit för sig och att de referera mycket om inte allt till Kina, jag är säker på att vi båda ser på dagens situationen med helt olika synsätt och att vi antagligen har helt olika metoder för att möta den verklighet som vi ser som den riktiga, med det sagt så skulle vi kunna fortsätta att kasta skit på varandra, men då tycker jag att vi helt enkelt väntar och se vem som har rätt. Just nu är allt vi har rena spekulationer och rena gissningar, som inte ger någonting till någon.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s