Visionen om krig som Bryssel driver delas inte av de flesta nationer i världen

Ungerns utrikesminister Peter Szijjártó kommenterade Ukrainakonflikten vid FN:s generalförsamling i New York där han bland annat konstaterade att Europa för länge sedan har förlorat kampen om narrativet. Den väpnade konflikten och de sanktioner som infördes som svar på den påverkar nämligen inte bara Europa utan hela världen, delvis på grund av de stigande kostnaderna för energi, mat och gödningsmedel.

-”Europas narrativ i samband med kriget i Ukraina och de sanktioner som infördes i samband med det, intresserar inte resten av världen. Vad EU än försöker framhålla som de exakta orsakerna till de negativa effekterna för att rättfärdiga sanktioner mot Ryssland är irrelevant eftersom länder bara vill avsluta dem. I Europa och USA har en kommunikativ och politisk bubbla uppstått där de tror att hela världen tänker på denna konflikt på samma sätt som de gör. Men så är inte fallet.

Jag rekommenderar mina EU-partners att stoppa undan förslag som eskalerar kriget, fördjupar konflikten och förvärrar situationen samt slutligen att de börjar fundera på hur man kan uppnå fred i Ukraina. Det var väldigt avslöjande att kliva ur den ”europeiska bubblan” och möta andra länder eftersom det omedelbart blir tydligt att visionen om krig som Bryssel driver inte delas i de flesta nationer i världen. När man pratar med icke-europeiska utrikesministrar är det tydligt att de inte är intresserade av vad vi säger och exakt vad som orsakar lidandet, de vill bara att det ska upphöra. Fred är lösningen på alla de problem och allvarliga utmaningar vi står inför.

Jag hoppas innerligt att de europeiska länderna och Europeiska unionen själv äntligen kommer att vidtaga åtgärder som inte kommer att leda till en eskalering eller förlängning av kriget, utan kommer att bidra till att avsluta det. FN bör tillhandahålla en plattform för att få slut på fientligheter. Europa lider mer än Ryssland av de restriktioner som infördes som svar på kriget i Ukraina, så det åttonde sanktionspaketet bör glömmas bort eftersom det bara skulle fördjupa svårigheterna.”

Men som vi alla vet har EU-eliten med Ursula von der Leyen i spetsen inga planer på att skrota det åttonde sanktionspaketet, utan vi kör på i full fart mot det ofrånkomliga stupet och vi betalar.

#fuckpeace

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/09/27/hungarian-fm-europes-narrative-about-war-no-longer-credible/

7 reaktioner till “Visionen om krig som Bryssel driver delas inte av de flesta nationer i världen

 1. Självklart så ska vi stödja Ukrainarnas rätt till sitt eget land, om inte så kommer Ryssland att fortsätta att angripa angränsande länder och den typen av krig har vi haft alldeles för många av genom historien. Tusentals ryska män lämnar Ryssland i en strid ström då de inte vill tvingas strida mot sitt broderfolk i Ukraina hundratals ryssar har de senaste dagarna fängslats för att de vågar ifrågasätta Putins krig mot Ukraina. En mängd industriledare och oligarker har, sedan årsskiftet, dött genom självmord eller fallit ut från fönster. Regeringstjänstemän försvinner och generaler byts ut, ser du inte sambandet?

  Gilla

  1. Du rapade just upp den propaganda som Washington DC och EU vill att alla skall tro på … Visst, Putin har satt hårt åt vissa oligarker och industriledare i Ryssland, men det är de som har direkta kopplingar till de jag nämnde först.

   Gillad av 3 personer

  2. @Anders Ukrainarnas rätt till sitt eget land inkluderar inte andras land, som de ryska enklaver av ryskt land som man ockuperat och som Ryssland nu är i färd med att befria från ockupationen.

   ”den typen av krig har vi haft alldeles för många av genom historien” Där har du helt rätt, och i Europa har Sverige varit framstående i att kriga, speciellt mot just Ryssland. Europas hela välfärd byggdes på att kriga, erövra, kolonisera och suga ut andra länder.

   ”hundratals ryssar”, sant, av en befolkning på 146 miljoner. Ingen massrörelse precis.

   Gilla

 2. ”Fred är lösningen på alla de problem och allvarliga utmaningar vi står inför.” Alla från Mandela, Martin Luther King till Mahatma Gandhi alla satte de freden i första rummet och arbetade för ett bättre och fredligare samhällen, idag har Nato/EU men även FN bestämt sig för att kriget mellan Ryssland och väst äntligen ska bli av och ingenting får förstöra deras agenda.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s