Svångremmen ska dras åt och de svagaste individerna är måltavla

Även om landets politiker inför valet gjort allt i sin makt för att dölja hur illa ställt det egentligen är, börjar nu alltmer sippra fram och det är nog många familjer och företag som just nu har huvudbry över hur de ska klara ekonomin framöver. Troligen lär såväl skilsmässor som konkurser öka och även antalet personer med psykisk ohälsa.

Men det är inte bara företag och privatpersoner som måste spara på utgifterna, även landets kommuner måste dra åt svångremmen – att rikspolitiken flyttat det ekonomiska ansvaret från riksnivå till kommunal nivå bidrager också till stora underskott i många kommuner.

Min kommun Ystad är en sådan och i går kunde kommuninvånarna läsa i lokaltidningen att kommunen måste spara 50 miljoner kronor, där försämringar hos den redan utsatta målgruppen äldre med exempelvis kall mat, mindre städning och nedläggning av restaurangverksamhet verkar vara potentiella måltavlor tillsammans med försämringar för skolelever.

Jag tycker personligen att det är förfärligt att återkommande ge sig på de svagaste individerna i samhället som har svårt att hävda sig och varken äldreomsorgen eller skolan som redan går på sparlåga behöver fler besparingskrav. Man fasar för att bli gammal i det nya Sverige när man ser hur det missköts på så många håll och att våra barn som ska ta över stafettpinnen efter oss har en så pass resursfattig skola i Sverige i dag är också under all kritik.

Redan en vecka efter valdagen stod det klart att Ystads kommuns äldreomsorg har stora problem, något som det politiska styret (M, L, KD med stöd av SD) verkar ha mörkat för allmänheten eftersom det inte fått någon uppmärksamhet i valdebatten.

Om de nya besparingskraven på 50 miljoner, som tydligen har hållits inom en snäv krets, hade kommit ut innan valet hade vi kanske fått ett helt annat valresultat.

Göran Göransson, avgående ordförande i barn- och utbildningsnämnnden i Ystad, skrev nyligen en insändare i lokaltidningen med många poänger – särskilt det faktum att folk röstar som de alltid har gjort trots att partierna inte presterat under mandatperioden.

Citat: ”Valresultatet i övrigt både förbryllar och bekymrar mig däremot. Att Treklövern får fortsatt förtroende är i min värld mycket överraskande. Mandatperioden har präglats av egenintressen, vänskapskorruption och smutskastningar och inte minst ett undermålig politiskt ledarskap, vilket knappast kan vara obekant för medborgarna. Lokaltidningen har berört detta åtskilliga gånger, det har publicerats många inlägg med motsvarande innehåll och Sveriges Radio har vid åtskilliga tillfällen tagit upp detta ämne. Trots denna negativa publicitet har en majoritet bland väljarna inte reagerat och uttryckt sitt missnöje genom att exempelvis rösta på Sverigedemokraterna. Som boende och skattebetalare i kommunen är jag självklart mycket bekymrad inför framtiden. Med stor sannolikhet kommer ovanstående fortsätta som tidigare. Egenintressena och hybris kommer även fortsättningsvis att prägla styret/politiken och medborgarnas bästa lär även fortsättningsvis komma i andra hand.”

Detta kan även appliceras på riksdagens valresultat, där väljarna inte reflekterat över vad partierna åstadkommit under de senaste två mandatperioderna utan fortsätter ge samma lögnaktiga partier förnyat förtroende oavsett hur de missbrukat makten och försämrat för medborgarna. Det är därför svårt att se hur landet ska kunna hamna på rätt köl igen när beslutsfattarna som medvetet kör landet i botten aldrig byts ut.

#vibetalar

#followthemoney

https://www.ystadsallehanda.se/insandare/goran-goransson-vi-kommer-att-fortsatta-kampa-for-ett-battre-ystad-a694bd81/

19 reaktioner till “Svångremmen ska dras åt och de svagaste individerna är måltavla

 1. Behöver politikerna egentligen mörka något idag, när MSM sköter detta ‘galant’ åt dem? [ret]

  Sedan har vi situationen med att politiker/partier får förnyat förtroende, trots att de misskött sig om och om igen. Vet vi med säkerhet att det handlar om att [berörda] väljare inte är smarta nog att rösta annorlunda eller om att röstningen är korrekt hanterad/redovisad? Om vi hade några riktiga journalister, så hade den frågan snart blivit besvarad …

  Gillad av 2 personer

 2. Magiskt…… antingen beskattas invånarna och deras barn får busskort för att ta sig till och från skolan….. nu kommer gymnasieleverna att få betala/ordna åkandet själva….. tillbaka till de tider som rådde då jag gick i gymnasiet…… isses hur många nya admin behövs för att se till att eleverna kommer till skolan ? Kanske det finns annat som kan sparas på? Förmodligen…….. Och om en buss har ett antal passagerare till vad blir merkostnaden? För det låter som om det finns lokaltrafik… vilka åker mer än gymnasieelever ?

  Gilla

 3. ”Mandatperioden har präglats av egenintressen, vänskapskorruption och smutskastningar och inte minst ett undermålig politiskt ledarskap,” de är precis detta som kännetecknar de flesta politiker. Det finns ett ordspråk som säger – De som inte borde bli politiker blir det och de som borde bli politiker vill inte bli det- men som dagens väljare röstar så spelar de snart inte någon roll hur en politiker beter sig, hur mycket egenintresse de läggarner på sig själva eller hur korrupta de är, det är tydligen likt förbannat detta folket vill ha, val efter val.

  Gillad av 1 person

  1. Som att spela tärning….. 6 partier skyfflar olika vallöften mellan varandra…. de 2 som inte regerat kommer för att hamna i värmen behöva välja bland de vanliga vallöftena….. De hittills BUT kostar 300miljarder årligen och mer och mer tas genom undanträngningar snarare än pekuniärt…. 300miljarder på 5miljoner arbetande blir 60.000 kr per arbetande i medel….. vi ser elefanten i rummet….. att hjälpa på plats kostar en halv % i jämförelse finns besparingar att göra iaf…. och de som är nöjda gott och väl med de som inte är nöjda flytta……

   Gillad av 1 person

  1. Har verkligen en enda Sverigedemokratisk politiker tid att sitta på bloggar och yla? Har inte ni fått mandat att styra landet? Jag konstaterar att du inte ens har förstånd att skämmas men jag kan skämmas.

   Gillad av 1 person

   1. Bästa Rolf. Nej, vi har visserligen fått med oss en femtedel av Sveriges befolkning. Men det räcker inte. De övriga fjantpartierna har röda linjer. Vi får se om det blir några nya riktlinjer för Sverige. I övrigt noterar jag din kommunistiska avundsjukelinje. Den som är framgångsrik ska bestjälas genom högre skatter. Kanske du skulle ha varit lite flitigare i livet än att vara avundsjuk. Strax tar jag min finbil och tar en tur i det vackra vädret. Härligt att höra hur den drar i sig bensinen.

    Gilla

  2. Jaa det som händer i Sverige är som det som hände på Titanic…. de med hytter längst ner fick blött först…. på första däck spelade orkestern in i det sista… ”hallå kyparna…. visst beställde jag isvatten men detta… detta är ju löjligt…. och definitivt önskade jag inte mångkultur”

   Gillad av 1 person

 4. Jag föreslår att alla de stollar som röstat på Moderaterna numera själva kan gå och torka sina gamla anhöriga i arslet. Är huvudet dumt så får kroppen lida. För övrigt undrar man ju när den lilla dvärgen skall lyckas med att bilda regering. Det måste ju kännas meningslöst att ha röstat på Ulf Kristersson. Värt att påminna sig om är att den kompensation som dvärgen Kristersson utlovade för stigande elpriser från och med den första november ser ut att enbart förbli ett vallöfte som sviks. Hur är det möjligt att folk gång på gång på gång låter sig luras av Moderaterna? Moderata väljare borde skickas direkt till omskolningsläger. Här är de moderata folkförrädarna samlade.
  https://ystad.moderatweb.se/

  Gillad av 2 personer

 5. Tja, många högt belånade villaägare kommer snart att få lämna sina hus här i Sverige om det fortsätter så här och bankerna står med en massa tomma hus! I USA där man s a s kommit längre i förfallet där har bankerna kommit på ett fiffigt sätt att lösa problemet med tomma hus som förfallit och man kan se detta i program som Flip or Flop. Man säljer helt enkelt huset till dessa renoverare som fixar till huset så det blir som nytt och så fixar banken fram en ny ränteslav som med nya lån ”köper” huset! Problemet löst? Nja, det fungerar bara i finare områden och städer där det fortfarande finns jobb men som i Detroit är det givetvis värdelöst där lämnas bara husen åt sitt öde och förfaller.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker att bostadsägare som har små eller inga lån solidariskt skall bidra till de som har stora och dyra lån. Det finns utrymme för kanske till och med rejäla skattehöjningar bland äldre och besuttna bostadsägare. Kolla på uppstigersolen här ovanför. Vad skall en äldre person som hen med en massa pengar till? Bättre då att hjälpa sin granne typ. Nåja,det är endast politikerna som har makten att omfördela samhällets resurser från de som har till de som behöver som typ barnfamiljer och unga-yngre med stora och dyra lån. Ingen skall behöva flytta från sitt hem i ett bra samhälle. Nu har de blåbruna chansen att visa men det blir nog inget av vare sig regeringsbildning eller infriade vallöften. Ja,jag håller tummarna för att alla de husägare som röstat blått blir en akt hos kronofogden. Det är ändå mest troligt att de hamnar där med en blåbrun regering. Mången lär få ångra sitt val de gjorde den 11/9. Är huvudet dumt får barnen lida. Heheheh….

   Gilla

   1. Vad ska jag med en massa pengar till undrar du? Tja, vi åker till Italien om några dagar, där går det en rejäl slant. Sen har vi barn och barnbarn. Det är alltid kul att ge dem en hacka då och då. Sen är det ju kul att göra inköp av nåt man vill ha utan att fundera på om man har råd. Så, varför leva med knappa marginaler om man kan ha det bra istället. För övrigt, jag känner nästan ingen fattiglapp.

    Gilla

   2. Finns nog snart inget utrymme för skattehöjningar, inte ens hos den övre medelklassen! Och de som är tillräckligt rika i Sverige betalar inte mycket i skatt och det beror på skattesystemet som är utformat för att suga ut vanligt folk!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s