Världsordningens framtid ska avgöras och den USA-ledda unipolära modellen är på dekis

I dag talade Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov till FN vid mötet i New York och talet innehöll många träffande punkter som påvisar västvärldens hyckleri samt påminner om hur folkrepublikerna Donetsk och Lugansk attackerats regelbundet även efter att Minskavtalen undertecknats 2014 respektive 2015. Sammanfattning nedan.

-”Efter åratal av Natos intrång i Ryssland och västvärldens vägran att förhandla om Ukraina, hade Ryssland inget annat val än att inleda sin speciella militära operation där Ryssland nu formar världsordningens framtid. USA och dess allierade vill stoppa historiens marsch. I efterdyningarna av det kalla kriget utnämnde USA sig själva till nästan ett Guds sändebud på jorden och startade utländska konflikter efter behag samt utvidgade Nato-alliansen djupare in i Östeuropa. Förskjutningen av Natos gränser österut och dess officiella intresseförklaring i Indo-Stillahavsområdet innebär att det USA-ledda blocket nu har som mål att underkuva det asiatiska området, men det var västvärldens vägran att förhandla om Ukraina som fick oss att slå tillbaka.

Västvärlden såg i tysthet på när kuppmakarna började bomba östra Ukraina. När väl USA och Nato förkastade det av Rysslands föreslagna säkerhetsavtalet för Ukraina, hade Moskva inget annat val än att erkänna Donetsk- och Lugansk-folkrepublikernas oberoende samt starta en speciell militär operation. Varje suverän självrespekterande stat skulle göra detsamma, en stat som förstår sitt ansvar gentemot sitt eget folk. Världsordningens framtid håller på att avgöras, där den USA-ledda unipolära modellen återgår till det förflutna.”

Det blir intressant att se om ryssarnas strategi att möblera om i världsordningen kommer att lyckas framöver. Om så sker, lär vi i sådana fall vara de sista att få reda på det med tanke på den starka censur som råder i EU i kombination med masspropagagandan från media som väller över oss dagligen.

https://www.rt.com/russia/563476-sergey-lavrov-un-speech-ukraine/

19 reaktioner till “Världsordningens framtid ska avgöras och den USA-ledda unipolära modellen är på dekis

 1. Jaa man behöver bara tänka lite granna för att förstå att censur, undanhållande av data/fakta, har ett ”mörkt” syfte…. för varför skulle eliten i Bryssel vara bättre på att tolka data än undertecknad?

  Gillad av 1 person

 2. Sicken stolle. Nåja, Ryssland är snart helt på dekis. Lavrov får väl dra sig tillbaka till nån lyxvilla vid Bajkalsjön. Eller ta över Putins hus när Putin fallit ner från en hög trappa.

  Gilla

   1. Vänta och se. Rysslands sista dödsryckningar nu. Deras ”professionella” armé är utraderad. Nu ska Ukraina slå ut grabbarna och gubbarna som kommer direkt från gatan. Hur lång tid tar det? Tja, några månader.

    Gilla

   2. Om du måste fortsätta hänga här kan du väl läsa i tysthet eftersom dina kommentarer inte bidrager till något konstruktiv diskussion utan bara visar att du omfamnar MSM:s skeva rapportering.

    Gilla

   3. @uppstigersolen Faktum är, att sorterar man bort all propaganda och endast ser till mätbara fakta så går det riktigt bra för Ryssland nu, och inte bara Ryssland. Se till SCO – Shanghai Cooperation Organization, BRI – Belt and Road Initiative, BRICS – Brasilia, Russia, India, China, South Africa, RIC – Russia, India, China konstellationen, RCEP – The Regional Comprehensive Economic Partnership, China-backed, USA excluded, osv. En helt ny värld håller på att byggas upp, och USA är uppenbart rent desperata men kan inget göra. Tyvärr mörkar svenska media så ni får inget veta.

    Gilla

  1. ”Vänta och se. Rysslands sista dödsryckningar nu. Deras ”professionella” armé är utraderad. Nu ska Ukraina slå ut grabbarna och gubbarna som kommer direkt från gatan. Hur lång tid tar det? Tja, några månader.” Som jag skrev fakta på det. Vad jag förstått har man använt lite av den egna militären utan det är de styrkor som fanns i koppling till de områden man har referendum om, Nu kommer den ryska armen att bli mer aktiv då man om/då man fått godkänt av områdena i Ukraina såväl av Ryssland så man kan försvara vad som då anses höra till Ryssland… och kom inte med trams….hur det går visar det sig och personligen är jag glad att inte behöva åka…. och om det du säger stämmer så är ju inte ryssen ett hot heller tack och lov…..

   Gillad av 1 person

   1. Om du tror att man kan med vapenhot få folk att rösta på nåt annat än det ryssarna vill så är du lite naiv. De områden där dessa ”folkomröstningar” hålls tillhör Ukraina. De kommer snart att vara befriade från den ryska armén. Fakta på det skriver du. Tja vänta och se. Det är verkligheten som gäller. Den ryska armén är snart ett minne blott. Det betyder också att Ryssland aldrig kommer att vara något hot mot den fria världen. Dit Sverige hör. Kommer Ryssland att bli ett normalt land? Det återstår att se. Det finns många begåvade och välutbildade ryssar. Kanske kan de vända landet från kleptokrati till demokrati. Men det kommer att ta tid. Om det går. Där har jag ingen prognos.

    Gilla

   2. @uppstigersolen OK, och med samma resonemang är Finland en provins i Sverige, Norge är en svensk lydstat, stora delar av Ryssland är svenska erövrade territorier liksom det mesta av norra Europa. Sedan skulle det vara intressant att få höra definitionen på ”ett normalt land”.

    Gilla

   1. Tack för svar. Är också lite nyfiken på hur du ställer dig till att man kan dömas till 15 års fängelse om man nämner att det pågår ett krig istället för specialoperation.

    Gilla

  1. @Martin Kina kommer inte att starta något krig med Taiwan, vad man försöker göra är att kasta ut ockupationsmakten USA och återförena Taiwan med hemlandet. Taiwan har varit en del av Kina sedan omkring 30,000 år, samma folk, samma språk, samma kultur, och gemensam historia. Den återföreningen håller faktiskt på att ske. USA är förtvivlade. Därför allt denna teater med besök, som Pelosi. Taiwan handel med Kina är omkring fyra gånger sås stor som med USA, och ökar dubbelt så fort. Taiwan politiker från Chiang Kai-Shek partiet Kuomintang är just nu i Peking för att diskutera hur en återkoppling skall genomföras. DPP partiet är ett amerikanskt marionett parti. Regeringen på Taiwan gjorde en poll. 1.5% vill ha självständighet, 1.5% vill bli en provins övernatt i Kina, de flesta andra vill att det fortsätter som det går nu. China Times, Taiwan större tidning, gjorde en egen poll. Omkring 75% av de yngre, under 35, vill att Taiwan skall återkoppla med fastlandskina, men långsamt, teg för steg återförenas.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s