Medan omvärlden tittar bort fortsätter människor mördas i Donbass med Natovapen

Som jag skrivit om tidigare har omvärlden i åtta år blundat för den ukrainska regimens regelbundna dödliga attacker på civila i Donbassregionen och trots det enorma mediafokus som varit på Ukraina sedan i februari med rapportering 24/7, förtigs detta fortfarande trots att det ännu pågår.

I måndags dödade exempelvis Ukraina 16 civila, inklusive två barn, med 155 mm Natogranater. Enligt chefen för Folkrepubliken Donetsk (DPR), Denis Pushilin, träffade projektilerna två intilliggande stadsdelar och decimerade såväl bostäder som kommersiella områden – inklusive en marknad som tidigare drabbats av dödliga attacker.

Journalisten Eva Bartlett befinner sig tillsammans med andra utländska reportrar i området, men deras berättelser når i princip aldrig till våra tidningar eftersom man inte vill att opinionen ska svänga vad gäller JA till fortsatt krig där vi sponsrar såväl vapen som ekonomiskt stöd och vi medborgare betalar. Enligt Bartlett är dödsscener inget nytt för invånare och reportrar i Donetsk, men blodbadet i måndags var tydligen värre än något hon sett under alla månader hon rapporterat därifrån med ”köttbitar” på gatorna.

Men mer avancerade vapen efterfrågas ständigt av den ukrainska regimen och de krigshetsande västländerna bistår mer än gärna så att kriget kan fortsätta med nya civila dödsoffer för en ”god” sak. På måndag förväntas den svenska regeringen bistå med ytterligare tillskott, eventuellt några kryssningsrobotar samt annat smått och gott.

Journalisten Vladislav Ugolny är också på plats i Donetsk och har skrivit en intressant artikel om hur invånarna i de byar som nu återtagits av Ukraina rensas ut – sammandrag av den långa artikeln nedan.

——————————————-

”Det finns ingen exakt information om befolkningen i denna region. Den senaste folkräkningen genomfördes av Kiev för mer än 20 år sedan och landets statistik är känd för att vara väldigt felaktig, men troligtvis bodde minst 100.000 människor i de ryskkontrollerade områdena. Några av dem förblir under skydd av den ryska armén, men många hamnar nu i ukrainska händer. Tiotusentals människor har flytt till bland annat Ryssland, men många har stannat kvar – varav många är äldre, funktionshindrade, familjer med hushållstomter eller släktingar med låg rörlighet som kräver vård och det är de som nu är hotade.

Ett antal kanaler har dykt upp i Telegramappen som publicerar personliga uppgifter om så kallade ”kollaboratörer”. Grunden för anklagelser kan vara vad som helst, inklusive att kommunicera med den ryska militären eller ta emot humanitärt bistånd.

Några av dessa kanaler är för närvarande blockerade, efter en våg av klagomål till Telegrams tekniska support, men trots detta förblir vissa operativa. Enligt allmänhetens samförstånd i Ukraina är sådana människor som sympatiserar med Ryssland orsaken till konflikten. I ögonen på ukrainska radikaler är alla som uttrycker en positiv inställning till Ryssland ett hot mot den nationella säkerheten. Således publicerades personuppgifter i syfte att peka ut fiender så att de skulle dödas under attacker som genomfördes av armén, legosoldater och nationalistiska bataljoner.

”Mopping-up” ligger utanför straffprocesslagen och regleras inte av några lagar. Lag kan komma till territoriet senare, men redan under de första dagarna genomförs ”revolutionär rättvisa” utan advokater samt med funktioner som domare, åklagare och bödel som utförs av ukrainska kombattanter.

För att hjälpa deras mordiska sak skapas liknande kanaler som publicerar personuppgifter med uppmaningar till lynchning. Efter att ”rensningen” är klar kommer delar av det ukrainska rättssystemet att komma till de erövrade städerna. De kommer att fokusera på att dölja krigsförbrytelser som begåtts under ”saneringen” och istället peka finger mot Ryssland. De två sista uppgifterna kommer att utföras samtidigt, som i Bucha och de som dödats av ukrainare kommer cyniskt att presenteras som offer för den ryska armén.

Enligt Ukrainas säkerhetstjänst (SBU) hade 16 personer som misstänks för att samarbeta med ryska myndigheter redan förra veckan häktats. Säkerhetsagenterna är först och främst intresserade av skattetjänstemän som ansvarar för hur lokala företag fungerar under Moskvas kontroll över territoriet. Lokala lärare som gått över till att undervisa i den ryska läroplanen är också i riskzonen. Trots internationell humanitär lag, som tvingar partiet som har kontroll över ett territorium att bevara utbildningsprocessen och betonar att ingen skada ska göras för lärare, verkar Kiev vara fast besluten att straffa lärare, att använda dem som ett exempel för andra. Ukrainas vice premiärminister Irina Vereshchuk säger att dessa lärare begick brott och borde straffas för högförräderi. Sådana åtgärder av den ukrainska regeringen syftar främst till att skrämma lärare i ryskkontrollerat territorium. Genom att visa en vilja att åtala civila arbetare höjer Kiev insatserna.

Ukrainska brottsbekämpande myndigheter är också kända för att kvarhålla skogsarbetare, för att ha hjälpt den ryska armén att samla in ved. Detaljerna är okända: om de försåg ryssarna med ved på kommersiell basis, fällde skogarna som anförtrotts dem, eller bara sa till soldaterna var de skulle hugga, är fortfarande okänt.

Det mest slående exemplet är lagen ”Om övergångsperiodens statspolitik” som bland annat har kritiserats av Venedigkommissionen för att den ukrainska statspolitiken i de territorier den ockuperar, syftar till att utreda endast de påstådda krigsförbrytelserna från den motsatta sidan och ignorerar målet att fastställa sanningen om alla brott. Denna lag införde också differentierad behandling av medborgare, beroende på deras interaktionsnivå med Ryssland och/eller Donbassrepublikerna.

Förutom att slåss mot lärare och skogsbrukare, är ukrainska brottsbekämpande myndigheter samt media också upptagna med att förfalska krigsförbrytelser. De öppnar de så kallade ”källarna” – illegala fängelser och tortyrkammare, där påstådda krigsfångar och civila hölls. Förfalskningsprocessen bygger på levande bilder, som en bön repad på väggen i en av källarna.

I allmänhet är de enda massgravarna som ukrainsk propaganda nu håller fast vid de kyrkogårdar som ryssarna organiserar, där offren för den militära konflikten begravdes, inklusive ukrainska soldater.

Det finns en inskription på ett av korsen, i synnerhet ”APU [ukrainska väpnade styrkor] 17 personer, Izium, från bårhuset.” Ukrainare hävdar att det finns 440 kroppar där. En del av korsen har minnestavlor, vissa endast ett inventarienummer. Kropparna begravdes av den ryska armén i enlighet med regionens traditioner. Kanske, naturligtvis, bland de begravda under korset finns muslimer, judar eller anhängare av hednisk tro som är populära offer för ukrainska nynazistiska bataljoner, men ryssarna gjorde allt som var möjligt från deras sida för att säkerställa att kvarlevorna av fienden inte skändades.

Under normala omständigheter skulle dessa kroppar ha getts till den ukrainska sidan i utbyte mot kropparna av döda ryska soldater, men Ukraina bojkottade dessa utbyten på grund av en ovilja att erkänna betydande förluster.

Ukraina använder sig gärna av knepet att listat soldater som saknade, som undertrycker det officiella antalet döda ukrainska soldater och undviker kompensationsbetalningar till deras familjer.

Nu kommer dock de ukrainska soldaterna som dödats i strid och begravda i enlighet med de dominerande religiösa traditionerna i Ukraina att räknas som offer för ett ”påstått folkmord”. Efter ett tag, när det är omöjligt att särskilja om människor dödades i början av september eller mitten av september, kommer de att presenteras som offer för den retirerande ryska armén.

Allt detta är en olycksbådande och cynisk historia, vars sanning vi kan lära oss först efter den ryska arméns återkomst till Kharkov. Först då kommer den massiva maskinen av lögner, propaganda och desinformation, som är den ukrainska regeringens verk i de ockuperade områdena, att brytas och världen kommer att kunna lära sig om de verkliga krigsförbrytarna. Som när vi efter befrielsen av Mariupol och upprättandet av kontroll över byggnaderna på Mariupol flygplats upptäckte att den ukrainska säkerhetstjänsten och Azov förvandlade den till ett koncentrationsläger, känt som ”Biblioteket”.”

#fuckpeace

https://www.rt.com/russia/563180-kiev-shelling-donbass-civilians/

https://www.rt.com/russia/563216-future-victims-of-ukrainian-justice/

17 reaktioner till “Medan omvärlden tittar bort fortsätter människor mördas i Donbass med Natovapen

 1. Det är ju så här i ”liberalernas” värld att allas liv minsann inte är lika mycket värda, en floskel de annars gärna sprider! En som röstar på SD i Sverige ska helst bort och bland vita är ryska människor längst ner på skalan i deras värld. Längst ner på rangordningen har vi bottenträsket i Afrika och Mellanöstern där ”liberalerna” gärna lägger bombmattor via sin krigsorganisation Nato i städer som Mosul och Raqqa där ett okänt antal tusen kvinnor och barn mördades utan några större protester från FN eller MSM-media. Eller Jemen där hundratusentals civila offer för Saudiarabiens och USA:s krig kan räknas och mördandet fortsätter obehindrat. Nu närmar vi oss slutet med stormsteg och det är bara en tidsfråga innan kärnvapenbestyckade missiler börjar flyga mot alla större städer i Europa och Nordamerika? Antagligen globalisternas våta dröm om reducering av jordens befolkning…Frågan är om Gates och Soros tankat privatjeten för destination Nya Zeeland där man ”köpt” mark och boenden?

  Gilla

  1. Jenny Piper hävdar att hon ogillar censur, men har inga problem med att själv censureras bort inlägg som bemöter hennes ryska finansiärers propaganda! Hon är själv dotter till invandrare från östblocket och bör vara medveten om den maffiaorganisation från östblocket som huserar i Sverige, men där hör man sällan kritik! Nej det är väl bekvämt att resa hem och få en trevlig semester hos släktingarna som r betald av stulna katasylatorer och båtmotorer i Sverige? En och annan bil kan ju slunkit med, och östatsmaffian har väl levererat lite vapen och handgranater till ungdomar i Sverige??
   För att inte tala om bidragen som hon gärna klagar på, men ställ frågan till Jenny om vad hon får i bidrag från svenska skattebetalare varje månad! Äh det svarar hon inte på, inläggen försvinner direkt, varför är det så att man censureras av slaviska invandrare och andra generationens slaviska invandrare?! Varför så tyst om öststatskriminelkas brott i Sverige? Det är ju de som de flesta i Sverige drabbas av! Senast dömd är Katerina Janousch, osäker på stavningen av efternamnet. Hon är dömd till skadestånd på 150000 plus dagsböter efter att ha anklagat en människa på felaktiga grunder!
   Varför åker inte alla öststatare som hatar Sverige hem, om ni nu hatar Sverige?

   Gilla

   1. Jag censurerar oseriösa kommentarer som inte tillför något till diskussion ja – som detta skit från dig fullt av lögner exempelvis, men grattis nu är du som byter namn lika ofta som vi andra byter underkläder publicerad.

    Gilla

   2. Varför går du till sådana fula personangrepp? Det du skriver är ju rena förtalet. Hur orkar du Jenny med såna vidriga påhopp? Fy fan säger jag bara,vidriga människa.

    Gillad av 1 person

 2. De kriminella krigsförbrytarna begår brott efter brott mot den rysktalande civilbefolkningen. De har gjort det sedan 2014. EU, NATO och Sverige vill skicka mer vapen och gå med i NATO. Ca 90% av Svenska folket röstar för det. De allra flesta svenskarna förtjänar utdragen tortyr till döds.

  Gilla

   1. Joshua jag tror inte du ska kommentera någonting alls här på Jennys blogg! Inte efter du skrev ”Gringo, uppenbarligen har du ingen praktisk erfarenhet, jag har hört höns i 30 år och vet att höns inte uppför sig som du skriver!” oavsett om du skrev fel eller menade det du skrev så framstår du som en jubelidiot, men som vanligt har ni ”jubelidioter” väldigt svårt att ta sanningen till er.

    Gillad av 1 person

   2. Genom att analysera kratern kan man avgöra från vilket håll granater kommer. På splittret och odetonerade granater ser man också från vilket land granaten kommer.

    De nazister som uttryckligen angett att de skall bomba Donbass till underkastelse ligger med all sannoliket bakom. Tror inte att någon i Donbass betvivlar detta.

    https://swebbtube.se/w/wq6CbBkehge6S9h8JV8s2k

    Enda anledningen att beskjuta egna områden är om de infiltrerats, eller liknande, t.ex. av prickskyttar.

    Gilla

 3. Väldigt enkelt att avsluta dödandet av civila i Donestk och Lugansk, det är sker omedelbart om Ryssarna tar hem sina trupper från Ukraina och gangstrarna som styr de båda påhittade folkrepublikerna lägger ned sina vapen. Det finns två anledningar till att Ukraina inte omedelbart återtog kontrollen över regionen, dels att Ryssland skickat in många soldater till gangstrarna och dels att de har varit utspridda bland civilbefolkningen och Ukraina har velat spara civila liv så långt som möjligt.
  Det man nu bör fråga sig är varför Ryssland beskjuter civila mål i Donbass, som ryssarna själva kontrollerar.

  Gilla

  1. @Janssons Vore det inte bättre att den USA sponsrade naziregimen i Kiev lämnade tillbaka de ryska områden som dom olagligt i strid med folkrätten ockuperat. Både Donbass och Krim har ju historiskt sedan länge varit ryskt och har etnisk rysk befolkning. Det har även veteraner som Kissinger föreslagit. Svårt att se hur man sparar liv genom att använda civila som mänskliga sköldar och beordrar anfall mot tyska befästningar som kostade Ukraina 5,000 stupade.

   Gilla

 4. Du beskriver situationen väldigt bra, Jenny! Mitt sätt att se på kriget är att bägge sidorna av de stridande är förlorarna, med det menar jag att både Nato/USA har fått media, politiker och folket att tro att Ryssland vill döda alla, i och med detta framstår Nato/USA som de ”goda”, men som jag ser det så vill Ryssland bara skydda sina medborgare i Ukraina, vilket inte är speciellt märkligt, när USA/Nato tycker något så är döden bara en paragraf av deras handlande. Men det verkar inte finnas några journalister som vill/vågar ifrågasätta något på den kanten, jag trodde journalisternas yrke var just att ifrågasätta! USA/Nato är överlyckliga att Ukraina ”offrar” sitt manskap i Natos namn, alla borde förstå att USA/Nato älskar att det inte kommer hem några liksäckar till de olika Natoländerna, de som Nato bistår med är en pengar, vapen och hop till ett land som mer än gärna offrar sina medborgare, soldater, kvinnor och barn i krig och i en sanning som är påhittad av Nato/USA och som alla medier köper och inte vågar varken genomskåda eller ifrågasätta. Jag tror att detta krig inte kommer att föra något gott med sig.
  Volodymyr Zelenskyj spelar vidare med sin penis på pianot och hoppas att ingen ska ifrågasätta hans roll i detta krig, att han sen har fingrarna i burken när det gäller Panama verkar inte heller någon ifrågasätta(https://www.occrp.org/en/the-pandora-papers/pandora-papers-reveal-offshore-holdings-of-ukrainian-president-and-his-inner-circle) bara googla https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Volodymyr+Zelenskyj+panama&ie=UTF-8&oe=UTF-8
  Sverige och Finland blir med alla sannolikhet medlemmar i Nato, vem vinner på detta? I mina ögon blir vinnaren Nato, Sverige och Finland blir förlorarna med att offra soldater i ett kommande krig som ingen lär vinna. Detta är jag säker på att regeringen har förväntat sig/räknat på som ett av resultaten som lär komma av kriget. Just nu förnekas alla tankar om ett krig, men jag misstänker att världen/globalisterna/EU/politikerna vill ha ett krig, mest för att rensa alla fel bort de har begått. Detta har fungerat väldigt bra innan i historian och gjort vägen ”fri” från problem för politikerna/styrande. Allt dessa politikerna/styrande vill är att de ska framstå som vinnare/segrande och kunna framstå som de politiker som kan och vill styra EU, allt för att inte ”tappa ansiktet” och att kunna fortsätta att styra folket som de vill.
  Själv hoppas jag att det sker en revolution där den ”lilla” människan blir vinnaren och styr upp våra barns framtid till det bättre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s