En mycket lämplig kandidat till ordförandeposten men för reko för att bli godkänd?

Jakten på Annie Lööfs efterträdare till partiledarposten i Centerpartiet pågår för fullt och den 2 februari nästa år ska bytet som många längtat länge efter äntligen ske.

Media var snabba med att utse Emil Källström till ”kronprins”, men han har redan sagt nej i en DN-intervju. Detta kan förvisso komma att ändras – vem minns inte Göran Perssons upprepade nekanden som sedermera blev ett ja till partiledarposten i Socialdemokraterna, men för nu är det i alla fall ett nej.

Hittills har ingen annan sagt att den vill ställa upp, men enligt en rundringning i partiet som SvD har gjort, framgår en mobilisering kring riksdagsledamoten Helena Lindahl från Västerbotten som varit lite av en rebell i riksdagen. I statsministeromröstningen 2018, bröt hon till exempel partilinjen och röstade nej till Stefan Löfven. En riksdagspolitiker som trotsar partipiskan och står upp för sin övertygelse hör inte till vanligheterna, varför Lindahl enligt mitt tycke är ett utmärkt val.

Jag följde Lindahl i sociala medier en period, men nu syns hon tyvärr inte lika ofta i flödet och hon är faktiskt en mycket vettig person som besitter stor kompetens. Dessutom vill hon skapa en levande landsbygd samt på riktigt kämpa för bönderna och småföretagarna på klassiskt Centerpartimanér som numera är som bortblåst i partiet som i åratal framstått som ett cityslickerparti.

En rakryggad person som kan ge partiet en välbehövlig nystart efter åren som kantats av såväl islamist- som pedofilskandaler samt byggt en stark aversion bland svenska folket mot Annie Lööf som bland annat bidragit till Sveriges katastrofala migrationspolitik (afghanamnestin till exempel) samt vurmat för den oansvariga klimatpolitiken som så länge förstört landet låter väl toppen.

Men i regel brukar sådana personer aldrig bli utvalda till politiska ledare eftersom det krävs att man kröker rygg, rätar in sig i ledet, slickar uppåt och sparkar nedåt, ljuger, bildar ohederliga allianser, är villig att hugga kniven i ryggen på kollegor samt köra över medborgarna om man vill bli en framgångsrik makthavare i Sverige. Det är därför tveksamt om Lindahl når ända fram, men jag hoppas verkligen det.

#iblandhänderdet

https://www.svd.se/a/nQwO5B/centerpartister-helena-lindahl-bor-ta-over-efter-annie-loof

En reaktion till “En mycket lämplig kandidat till ordförandeposten men för reko för att bli godkänd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s