Folket i Ryssland samlas för att visa support för folkomröstningarna i Donbass, Zaporozhye och Cherson

Medan massmedia i väst ägnar dagarna åt att föra fram den onyanserade och ensidiga propagandan om Ryssland för att upprätthålla den falska bilden man målat upp – däribland de kommande folkomröstningarna i Donbass, Zaporozhye och Cherson som Ukraina, USA och EU har avvisat som en ”bluff” samt lovat att ignorera resultatet av – samlas människor över hela Ryssland för att stödja folkomröstningarna som kommer att avgöra om Donbass-republikerna och de ryskkontrollerade territorierna i södra Ukraina officiellt går med i Ryssland.

I dag inleddes femdagarsröstningen om att ansluta sig till Ryssland och dessa regioner är övervägande rysktalande samt har historiska band med Ryssland.

Tusentals har dykt upp i Moskva nära Kreml, med ryska flaggor, såväl som flaggor från landets regioner och politiska partier. Kändisar, inklusive skådespelare och popstjärnor, deltar i evenemanget ”We Don’t Abandon Our Own”.

Organisatörerna, All-Russia People’s Front (ONF), sade att sammankomsten reflekterar alla ryssars ambitioner och kommer att hjälpa till att uttrycka stöd för invånarna i de befriade territorierna. Liknande evenemang hölls även i andra städer.

Flera livestreamningar från Moskva och St Petersburg visar på ett överväldigande stöd hos allmänheten för detta referendum, men det är inget som MSM kommer rapportera om på ett sakligt sätt eftersom det skulle förstöra narrativet.

https://www.rt.com/russia/563408-moscow-rally-donbass-vote/

9 reaktioner till “Folket i Ryssland samlas för att visa support för folkomröstningarna i Donbass, Zaporozhye och Cherson

 1. Hussein Hafa Bagdad Bob och Putin har Ystad Jenny. Putin tvingar ut lite supporttruppar i ett par storstäder och mer eller mindre skickar militärpolis till skolor och mindre samhällen för att tvinga dem att bli kanonmat i Ukraina! Samtidigt tvingar han de stackarna som inte kunnat fly från de ockuperade områdena att rösta om anslutning till Ryssland under vapenhot. Även om all ursprunglig befolkning varit kvar i de ockuperade områdena så finns det ingen möjlighet, enligt de internationella lagarna att ens hålla den typ av omröstningar! Kommer du att stödja samerna om de röstar för att bilda ett eget land i Norrland-Sapmi??

  Gilla

  1. @Anders Det är dock inte vad man får veta i direktkontakter. Krim och Donbass har traditionellt varit en del av Ryssland och enligt folkrätten har dom rätt att fortsätta vara det. Det betyder att Ukraina/USA ockupationen skall upphöra. På samma sätt har samernas områden traditionell enligt folkrätten varit en del av Sverige och skall då fortsätta att vara det.

   Gilla

 2. jennypiper6 – menar du att Ukraina skall låta Putin ta över ockuperat landområde. Putins nästa steg blir då säkert Estland, Lettland och Litauen osv.

  Gilla

  1. @kjellkratz Det är inte en fråga om att ta över ockuperade områden, utan att befria dom från ockupationen. På vilka grunder tror du att Estland, Lettland och Litauen skulle vilja bli del av Ryssland igen. Dom är små ganska obetydliga länder idag, men har varit stormakter. Litauen var en gång en dominerande stormakt och empire som dominerade hela östra Europa.
   http://www.truelithuania.com/tag/lithuanian-empire

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s