Vad hindrar våra styrande politiker att följa efter?

Noterar att danskarna tycks ta energikrisens konsekvenser på allvar och partierna i det danska Folketinget har nu kommit överens om ett omfattande stödpaket för att hjälpa danska hushåll respektive företag genom den förestående vintern med höga energipriser och inflation.

Stödpaketet innebär att energiskatten på el under sex månader sänks med nästan 90% ned till EU:s miniminivå samtidigt som barnbidraget höjs rejält. Elkonsumenter ges även möjlighet att skjuta upp vinterns extrakostnader för el- och värme och betala av under flera år.

Den socialdemokratiska finansministern Nicolai Wammen konstaterar att man lyckats säkra en mycket bred överenskommelse om hjälp till danskarna i en svår tid när medborgarna drabbats hårt av inflationen som kommer att bli värre i vinter.

Meanwhile in Sweden… har ingen av partierna i maktposition krävt sänkt eller borttagen elskatt, vilket hade hjälpt folket på riktigt. Vad är det som hindrar? Just det, staten vill exempelvis inte bli av med de miljarder man behöver för att upprätthålla världens mest sjuka bidragssystem – dit nya asylsökande slussas in varje vecka och hundratusentals redan existerande bidragstagare aldrig kommer att bli självförsörjande. Dessutom strävar Sverige alltid efter att vara bäst i klassen och enligt The Great Reset-agendan ska vi alla i slutändan inte äga något, så självklart ska folket sugas ut. Icke att förglömma att det är enklare att styra människor som är beroende av staten. Så vi skyller allt på Putin istället för att ta ansvar och den lättledda fårskocken klagar inte trots att det är vi som betalar för de oansvariga politiska besluten som knuffat oss till ruinens brant. Kräftgången fortsätter.

#söndraochhärska

https://sverigesradio.se/artikel/energiskatten-i-danmark-sanks-med-90-procent

19 reaktioner till “Vad hindrar våra styrande politiker att följa efter?

 1. ”Vad hindrar våra styrande politiker att följa efter?” Tror svaret är ren och skär inkompetens, okunskap, ovilja, många styrande som borde vara inlåsta eller sitta i förvar och att politikerna inte sätter Sverige och svenskarna i första rummet.

  Gillad av 3 personer

 2. De flesta svenska riksdagspartier, inklusive moderaterna som troligtvis kommer att leda nästa regering, har pratat om att införa ett högkostnadsskydd för el, så det stämmer inte att svenska politiker inte tar problemet på allvar.

  Gillad av 1 person

  1. Snacka går ju men när kommer leveransen? Ser ut att dröja med både regeringsbildning och infriade vallöften och under tiden blöder företag och drar ner på produktion. Det går snabbt utför och har de blåbruna ingen lust att regera så får man väl låta Magdalena och Socialdemokraterna komma tillbaka. Det måste ju vara en besvikelse för alla blåbruna väljare från L till SD.

   Gillad av 1 person

 3. För närvarande har inte Sverige någon ansvarig regering. Utan bara en samling förvirrade politiker som inte vet vad de skall göra.
  Kanske kan de ta sig samman, om de kan bilda en ny Regering? Vem vet?

  Gillad av 2 personer

   1. Hr Kristersson är stöpt i samma politiska gjutform (WEF) som Fru Andersson, så Moderaterna är inte att lita på, så länge de inte byter partiledare till någon bättre.

    Gillad av 2 personer

 4. Misstänker att hjälp skulle (fullt befogat) uppfattas som kritik och ett misslyckande mot den förda politiken.
  Att det dessutom är en avgående regering som styr spelar nog också in.
  Den ev tillträdande regeringen måste kanske göra något liknande som Danmark.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s