Vissa konflikter värderas mer än andra

Den dagliga malande propagandan om Ukrainakonflikten, där den korrupta regimens frontfigur president Zelenskyj tycks ha en direktlinje till såväl media som de politiska ledarna som dansar efter hans pipa utan minsta nyans, är vedervärdig. Det pågående FN-mötet i New York, där europeiska ledare som exempelvis Spaniens premiärminister uppmanar att vi ska fortsätta med den skadliga politiken som håller på att krossa Europa fullständigt, inger inte heller något hopp och en fredlig lösning tycks dessutom vara mycket långt borta.

Serbiens president Aleksandar Vucic varnade under gårdagen vid en intervju med det serbiska statliga TV-bolaget RTS för att världen närmar sig en stor konflikt som inte har setts sedan 1945, där små länder inte kan förvänta sig några goda nyheter framöver.

-”Du ser en kris i alla delar av världen. Jag tror att realistiska förutsägelser borde vara ännu mörkare. Vår position är ännu värre, eftersom FN har försvagats och stormakterna har tagit över och praktiskt taget förstört FN-ordningen under de senaste decennierna. För alla oss små länder som bara vill vara säkra och ge trygghet till våra medborgare, finns det inga goda eller lätta nyheter. Jag förväntar mig att allt framöver kommer att involvera mer komplicerade relationer mellan väst och Ryssland, men också mellan väst och Kina.”

Serbien har de senaste månaderna varit offer för enorma påtryckningar från EU och Nato att införa sanktioner mot Ryssland samt ställa sig på västvärldens sida, men Vucic har envisats med att upprätthålla neutraliteten samtidigt som han insisterar på att Belgrad siktar på att gå med i EU någon gång i framtiden. Bryssel har redan sagt till Belgrad att en förutsättning för det skulle vara att erkänna utbrytarprovinsen Kosovo, vilket Vucic har lovat att aldrig göra.

Samtidigt är det uppenbart att västvärlden i sin iver att vurma för Ukraina väljer att blunda för övriga allvarliga krig och konflikter där civila dödas på löpande band. Myanmar är ett sådant exempel. I helgen dödades minst 11 skolbarn i ett flyganfall och artilleribeskjutning mot en by – däribland en skola – i Myanmar enligt FN:s barnorganisation UNICEF, en attack som landets junta sagt riktades mot rebeller som gömde sig i området, något som förnekas av byborna. FN-chefen Antonio Guterres fördömde i går attacken, men inte ett ord i svensk media.

Det sydostasiatiska landet har varit i kaos sedan militären tog makten i en kupp i februari förra året och tusentals civila offer har hittills fått sätta livet till. Rädda Barnens Asiens regionchef Hassan Noor ifrågasatte hur många fler sådana här incidenter som måste äga rum innan åtgärder vidtas. Men som vi alla vet är det skillnad på folk och folk, där bara en del får obegränsat med vapen samt ekonomiska medel. Har västvärlden inget intresse i konflikten befinner man sig däremot i ständig skugga.

#followthemoney

#fuckpeace

#vibetalar

https://www.arabnews.com/node/2166536/world

https://www.rt.com/news/563203-serbia-global-war-gloom/

7 reaktioner till “Vissa konflikter värderas mer än andra

 1. Självklart värderas konflikter olika, i Myanmar är det en militärregim som dödar sin igen befolkning, i Ukraina så är det ett grannland som har angripit militärt och utan några giltiga skäl. Skulle Ryssland lyckas krossa Ukraina så är det flera andra europeiska länder som ligger i farozonen för att angripas av den fascistiska Putins armè. Nu är det väl inte så troligt att Ryssland lyckas då de idag har meddelat mobilisering av 300000 ryska reservister, något som lett till att alla utrikes flyg från Ryssland, i princip är fullbokade. Tyvärr betyder det att ännu fler ukrainare och ryska soldater kommer att dö. Samtidigt växer det interna missnöjet med Putin så frågan är om han måste ta tillbaka trupperna i Ukraina för att skydda sig själv mot det ryska folkens vrede…

  Gilla

  1. Om du läst på lite hade du insett att det till slut inte fanns något annat att göra när Minskavtalen inte efterlevdes, Nato fortsatte sin utvidgning utan att lyssna på ryssarnas varningar i flera år samt den rysktalande befolkningen i Ukraina utsattes för etnisk utrensning i åratal.

   Gillad av 1 person

   1. Putin gjorde fel som angrep ett grannland som inte utgjorde något militärt hot. Hotet bestod i att folket i Ukraina fick rösta fram sin president och regering i fria val. Något som ryssarna så klart var medvetna om och Putin var livrädd att ryssarna på alvar skulle slåss för att ha samma möjlighet själva. Nu har ju Putin själv slagit in en spik i sin egna kista, frågan är om det är den sista eller om det finns plats för en eller ett par till innan han försvinner! På vilken sida ställer du dig om han angriper, Baltländerna, Finland eller Sverige?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s