Hur många ska konstatera att sanktionerna skadar oss själva mer innan någon drar i nödbromsen?

Som bekant har EU återigen siktat in sig på Ungern och Bryssel har nu öppnat för massiva ekonomiska sanktioner mot landet som en tull för deras utrikespolitik, eftersom man valt strikt neutralitet i frågan om Rysslands sanktioner och fortlöpande gasleveranskontrakt med Gazprom. EU-kommissionen beslutade i söndags att blockera EU-betalningar till Ungern på cirka 7,5 miljarder euro eftersom pengarna inte är säkra från ”missbruk” i Ungern ochnyligen antogs även en resolution i Europaparlamentet med en majoritet av vänster- och gröna parlamentsledamöter som anklagade Ungern för att inte längre vara en ”demokrati”.

Ungerns gaslager är fulla, Budapest har också förhandlat fram ytterligare leveransgarantier med Gazprom och bensinpriset för ungerska medborgare har sänkts till 1,18 euro per liter. Under ett besök i Serbien kommenterade den ungerska regeringschefen Viktor Orbán återigen EU:s vägval inom energiområdet.

-”De starkare inför sanktioner mot de svagare. Men om man tittar på energisfären ser man att vi som dvärgar nu inför sanktioner mot en energijätte, vilket är ett mycket ovanligt fenomen i historien. Dessa nya sanktioner skadar oss mycket, så de är dåliga och smärtsamma för oss, de kostar oss mycket pengar och de hotar också en betydande del av de vinster vi har gjort under det senaste decenniet”.

Chefen för det tyska institutet för ekonomisk forskning (DIW), Marcel Fratzscher, kom också till en liknande slutsats i en intervju med Reuters.

-”Ukrainakriget har orsakat massiv skada på den tyska ekonomin. I grova drag talar vi om att fyra till fem procentenheter av bruttonationalprodukten går förlorad under en treårsperiod. Det är 150 till 200 miljarder euro mindre ekonomisk produktion. Detta kommer leda till en betydande minskning av den privata konsumtionen och därmed levnadsstandarden för ett ovanligt stort antal människor”.

Orbán kommenterade också EU:s ologiska resolution mot landet.

-”Den enda anledningen till att vi inte skrattar åt det här betänkandet är att vi redan är uttråkade. Det är tredje eller fjärde gången som detta händer, som en resolution antas i Europaparlamentet och fördömer Ungern. De europeiska kristdemokraterna gick också längre och längre åt vänster. Röstandelarna visar exakt det: högerpartierna röstade för Ungern och vänsterpartierna emot.”

Det är även intressant att notera att en ungersk delegation ledd av borgmästaren i Budapest, Istvan Tarlos, besökte SCO-mötet i staden Samarkand, där utsikterna för utvidgning av handel, ekonomi, turism samt annat samarbete mellan Samarkand och Budapest diskuterades.

Kanske blir Ungern nästa land som lämnar EU och förhoppningsvis drar fler med sig vid sin eventuella exit. SCO och Brics kan bli ett attraktivt alternativ för de länder som fortfarande har det sunda förnuftet i behåll.

#swexit

https://freewestmedia.com/2022/09/21/orban-dwarfs-want-to-put-pressure-on-an-energy-giant/

10 reaktioner till “Hur många ska konstatera att sanktionerna skadar oss själva mer innan någon drar i nödbromsen?

 1. Tydligen är det inte speciellt många nere i Bryssel, som inser att Ungern kommer att knytas allt närmare Ryssland. Ytterligare en kandidat till BRICS då. Vi får hoppas att det blir en lavineffekt och EU ett minne blott …

  Gillad av 1 person

 2. Visserligen gillar jag Ungerns inställning att ungrare är viktigare än andra folkslag. I Ungern. Men Ungern ligger där det ligger. I Europa. Det är dessutom ett litet land. Så lycka till om de lämnar EU.

  Gilla

 3. På vilket sätt är presidenten eller regeringen i Ukraina korrumperade? Har du fakta så publicera den, om inte så radera dina falska anklagelser! Och kom med fakta och inte något dravel från någon svensk nassesida, utan kontrollerbar fakta!

  Gilla

  1. Fråga alla skånska bönder som hals över huvud fick lämna maskiner för miljontals kronor när man i sin naivitet skulle hjälpa Ukraina att utveckla jordbruket. Det var stort ända tills välbyggda ukrainare gav skåningarna 24 timmar att lämna landet. Jo det är ett korrupt land. Hoppas att Ryssen kan trycka till nazistukraina lite. Det känns som att Ryssland även behöver komma till Sverige och lära ut lite statsförvaltning i korruptsverige. Fösrvarsmakten och Säpo behöver lite uppsträckning nu efter Peyman Kias infiltration.

   Gilla

  2. Sök på Zelensky och offshore money. Det uppdagades genom det av pk-media så omhuldade ”Panama papers”. Zelenskys fru är också insyltad. Numera är det förstås tyst om detta i pk-media.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s