Idioterna som stödjer en grön agenda har störst skuld i energikrisen

Ledaren för National Rally, Marine Le Pen, har upprepade gånger framfört hård kritik mot den franska regeringens stöd för anti-ryska sanktioner och stämplat regeringens hållning som ett stort geopolitiskt misstag. Vid partiets möte i den sydfranska staden Adge i går, pekade hon också ut ”idioterna” som stödjer en grön agenda som de verkliga bovarna bakom EU:s beroende av ryska fossila bränslen.

-”Europeiska unionen ser sina löften om välstånd och fred sjunka på grund av sina ekonomiska, energimässiga och geopolitiska misstag. Paris har svepts med av EU som är galna av kriget i Ukraina och antar olämpliga samt tanklösa sanktioner.”

Le pen anklagade gröna politiker i allmänhet och pekade ut tyska i synnerhet, för att leda hela EU in i den pågående energikrisen med sin agenda. Le Pen slog också fast att energikrisen till stor del är ett resultat av att man övergett andra energikällor, nämligen kärnkraft för ”gröna” idéers skull.

I slutet av augusti anklagade Le Pen Emmanuel Macron för att ”ljuga” om den ekonomiska krisens rötter, efter att den franske presidenten varnat för ett förestående ”slut på överflöd”. I ett inlägg på sociala medier skrev Le Pen att den ekonomiska krisen som har drabbat Frankrike inte härrör från i somras och inte härstammar från kriget i Ukraina. Hon deklarerade att Emmanuel Macron ljuger genom att dölja sanningen för fransmännen och nu tillkännager åtstramningar.

Detta är något som även vi i Norden känner igen där våra politiker har försökt skylla såväl de dyra drivmedelspriserna som de skyhöga elräkningarna på Putin och kriget i Ukraina trots att problemen som skapat krisen funnits i åratal utan att beslutsfattarna gjort något åt det. Måste vara slumpen, för inte har väl alla EU:s ledare fått ett manus för vad de ska säga?! I filmen ”Makthavarna vi aldrig valde”, ser man för övrigt tydliga exempel på detta och alla som ännu inte sett den bör ägna 50 minuter åt att se hur lätt vi blir duperade. https://youtu.be/NNV2tEgPb9I

Då vår nya blå regering precis som deras rödgröna företrädare i grunden stödjer såväl EU som den gröna agendan, lär det bli svårt för oss att ta oss ur krisen och många företag samt privatpersoner har hårda tider att vänta.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/563060-energy-crisis-idiot-greens/

15 reaktioner till “Idioterna som stödjer en grön agenda har störst skuld i energikrisen

 1. Sverige slog in på fel väg redan 1976, då Palme och socialdemokraterna bestämde att Sverige skulle bli ”mångkulturellt” och allt sedan dess ligger vi på fel kurs. Denna kurs lär fortsätta även om vi har bytt regeringen de har inget intresse att ändra kursen mer än några grader och det räcker inte för att styra upp Sverige.

  Gillad av 3 personer

 2. Re: elkrisen. Sedam 1999 då Barsebäck 1 stängde har vi installerat 12GW vind netto 3GW, (2021 var ett dåligt år men iaf) OKK intermittent. Samtidigt har vi stängt drygt 4GW stabil kärnkraft…. 23år med ökad elanvändning och 23 år med ökad export av el påtvingad av EU någon som ens i ”fyllan och villan” tror att det inte blir en kris av dessa dumheter?

  Gillad av 1 person

 3. Vi har inte sett vad den nya Regeringen kommer att företa sig. Vänta lite. Den förra S/MP har ju under 8 år stängt ner fyra kärnkraftverk. Samt fortsatt med 4 elprisområden i Sverige. Detta bekymmer löses inte på några veckor.

  Gilla

   1. Märkligt att man isf inte tydligt tagit avstånd från den förda klimatpolitiken utan röstat med övriga partier. Jag har aldrig hört de säga att de är emot den gröna omställningen.

    Gillad av 1 person

  1. Du noterade inte att SD för några månader sedan ville att reduktionsplikten skulle ner till miniminivån i Europa? Inga andra partier röstade för det förslaget. Så, jag tror att du får kolla vad som hänt i olika klimatfrågor. Alltså hur SD röstat.

   Gilla

   1. Så kan det vara förstås. Som SDare så läser jag ju mycket av det partiet skriver. Jag läser däremot inte Aftonbladet och andra obskyra blaskor. Så jag vet inte hur SD uppfattas av de som får sin huvudsakliga info från ljugmedia.

    Gilla

 4. Jag har sett den rekommenderade filmen i kväll. Att det hänger ihop på detta sättet och i den här omfattningen var inte känt för mig. Man blir djupt oroad för framtiden. Min egen men framförallt barnens och barnbarnens framtid.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s