Turkiet uppmanar den nya svenska regeringen att fullfölja sina åtaganden

Turkiet har som bekant fortfarande inte tagit slutlig ställning till Sveriges ansökan om Natomedlemskap och har flera gånger påmint om att såväl Sverige som Finland måste uppfylla sin del av avtalet om terrorism för att det ska bli aktuellt, utan att det gett önskad effekt.

Att Sverige nu byter regering innebär att det prekära problemet hamnar i det blå lagets knä och i går uppmanade den turkiska utrikesministern Mevlüt Çavuşoğlu den nya svenska regeringen att ta itu med de säkerhetsproblem som Turkiet tagit upp i överenskommelsen som slöts i Madrid.

-”Turkiet hade inte förväntat sig att Sverige skulle ta några steg före förra söndagens val, men nästa regering i Stockholm måste nu ta ett steg i frågan. De vet att det här avtalet inte kommer att godkännas av det turkiska parlamentet om de inte vidtager åtgärder. Efter mötet den 26 augusti stod det klart att de nordiska staterna ännu inte har agerat på Turkiets oro och inga konkreta åtgärder har vidtagits fram till i dag.”

Turkiet har begärt utlämning av 73 personer från Sverige samt ett dussin andra från Finland och enligt Çavuşoğlu måste dessa krav uppfyllas.

Personligen hoppas jag på att Turkiet i slutändan kommer säga nej och Natoplanerna kan skrotas, men den nya blå regeringen som visat sig så ivriga att få bli en del av krigsalliansen kommer säkert uppfylla alla krav, även om det innebär att sälja ut kurderna och skicka människor i döden.

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/fm-cavusoglu-calls-on-new-swedish-govt-to-counter-terrorism

2 reaktioner till “Turkiet uppmanar den nya svenska regeringen att fullfölja sina åtaganden

  1. Det får fanimej vara slut på att Sverige skall vara en fristat för mördare och annat pack oavsett varifrån de kommer. Turkiet vet nog vem det är som inte skall vara i Sverige. Trist att vare sig Säpo eller föregående regeringar har släppt in dömda personer. Tur att det tafatta packet säpo får lite hjälp av en utländsk säkerhetstjänst värd namnet. Det tål att påminna om utlänningar som infiltrerar svenska naiva myndigheter. Kanske dvärgen får lite råg i ryggen nu när han backas av SD. Turkiet är en demokrati och en rättsstat där misstänkta kan få sin sak prövad till skillnad mot Sverige där brott mot åsiktslagen bestraffas med uthängningar i massmedia och förlorade anställningar,allt utan rättslig prövning. Anklagelser kan inte bemötas då man inte får veta något och plötsligt ställs inför fullbordat faktum. Det är Sverige det. Allt bedrivs inom stiftelsen Expo. En organisation som är helt sluten för insyn. Så ja,ut med de misstänkta att ruttna i Turkiet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s