Europa begår självmord genom sanktioner

Att Europa begår självmord på grund av de ogenomtänkta politiska sanktionerna hörs från så många håll nu att man måste vars rejält inlåst i en filterbubbla för att missa det och även siffrorna talar sitt tydliga språk. En artikel från Ron Paul Institute belyser det på ett bra sätt nedan.

Enligt Bloomberg föreslår för övrigt EU obligatorisk minskning av elförbrukning och att elbolagens vinster skall gå till EU. Man undrar hur de har tänkt kring elbilar?

————————————–

”En schweizisk affischtavla florerar på sociala medier som föreställer en ung kvinna i telefon med bildtexten: ”Värmer grannen upp lägenheten till över 19 grader (66F)? Vänligen meddela oss.” Medan den schweiziska regeringen har avfärdat affischen som en falsk, är de straff som schweiziska medborgare möter för att de vågar värma sina hem mycket verkliga. Enligt den schweiziska tidningen Blick kan de som bryter mot 66 graders uppvärmningsgräns riskera så många som tre års fängelse! Fängelsetid för att värma upp ditt hem? I den ”fria” världen? Hur är det möjligt 2022, när Schweiz och resten av det politiska västerlandet har nått historiens största ekonomiska framgång, att den europeiska kontinenten står inför en vinter som något ur den mörka medeltiden?

Även om sanktioner länge har främjats – ofta av dem som är motståndare till krig – som ett mindre destruktivt alternativ till krig, är sanktioner i verkligheten krigshandlingar. Och som vi vet med interventionism och krig, blir resultatet ofta oavsiktliga konsekvenser samt till och med bakslag. Europeiska sanktioner mot Ryssland på grund av dess invasion av Ukraina tidigare i år kommer sannolikt att gå till historien som ett utmärkt exempel på hur sanktioner kan resultera i oavsiktliga konsekvenser. Samtidigt som de försökte straffa Ryssland genom att stänga av gas- och oljeimporten glömde EU:s politiker att Europa är helt beroende av rysk energiförsörjning och att de enda människor som lider om denna import stängs, är européerna själva.

Ryssarna svängde helt enkelt åt söder och öster och hittade massor av nya köpare i Kina, Indien och på andra håll. Faktum är att Rysslands statliga energibolag Gazprom har rapporterat att dess vinster har ökat med 100% under första halvåret i år. Ryssland blir rikt medan européerna står inför en iskall vinter och ekonomisk kollaps. Allt på grund av den falska uppfattningen att sanktioner är ett kostnadsfritt sätt att tvinga andra länder att göra vad du vill att de ska göra.

Vad händer när folket ser en dum regeringspolitik som får elräkningarna att skjuta i höjden när ekonomin stannar upp? De blir desperata och går ut på gatan i protest. I helgen gick tusentals österrikare ut på gatorna i ett ”Freedom Rally” för att kräva ett slut på sanktionerna och öppnandet av Nord Stream II, gasledningen på väg att öppnas tidigare i år. Förra veckan gick uppskattningsvis 100.000 tjecker ut på Prags gator för att protestera mot Natos och EU:s politik. I Frankrike är de ”gula västarna” tillbaka på gatorna och protesterar mot förstörelsen av deras ekonomi i namnet att ”besegra” Ryssland i Ukraina. I Tyskland, Serbien och på andra håll växlar protesterna upp.

Till och med Washington Post tvingades erkänna att sanktioner mot Ryssland inte har avsedd effekt. I en artikel i går oroar sig tidningen över att sanktioner orsakar ”kolllateral skada i Ryssland och utanför, potentiellt till och med skadar just de länder som inför dem. Vissa var till och med oroliga för att sanktionerna som var avsedda att avskräcka och försvaga Putin kunde sluta med att istället uppmuntra och stärka honom.”

Allt detta är förutsägbart. Sanktioner dödar. Ibland dödar de oskyldiga i landet som är föremål för förstörelse och ibland dödar de oskyldiga i landet som tvingar dem. Lösningen är som alltid icke-ingripande. Inga sanktioner, inga ”färgrevolutioner”, ingen inblandning. Det är verkligen så enkelt.”

#followthemoney

http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2022/september/12/europe-commits-suicide-by-sanctions/?mc_cid=cfdbd1a6e5&mc_eid=38c01f18d6

6 reaktioner till “Europa begår självmord genom sanktioner

 1. Våra förfäder som slet verkligen. De som jobbade i skogen i -40 och bodde i dåligt isolerade kojor….. som byggt detta land osså kommer MP och tonåringar och de 16%-en och tar över planeringen… osså globalisterna förstås….. även om det inte sägs påverka så mycket borde miljoner FB-poster varje dag rörande el katastrofen skapad av folkvalda efter ett tag göra skillnad SWEXIT och NoS, NoMP förmodligen inte heller M……

  Gillad av 1 person

 2. Du skriver: Europa är helt beroende av rysk energiförsörjning. Ungefär 10 – 15 % av Europas energi kommer från Ryssland. Eller ja, kom från Ryssland förra året. Så det är inget större problem att klara oss utan detta. Jag gissar att vi i Sverige som stängt av kärnkraftverk kommer få bekymmer i vinter. Men det har inget med Ryssland att göra. Det är helt självförvållat.

  Gillad av 1 person

   1. Experter? Europa klarar sig utmärkt utan Rysk olja och gas. Vänta bara. Denna vinter kan bli lite kärv men från våren och framåt så är Europa helt befriat från Rysk olja och gas. Putin förlorar det kriget också. Häng med Jenny, här går det undan. Visserligen kommer många kol/oljekraftverk att bränna på med inhemskt kol, olja från Norge men energin kommer.

    Gilla

 3. Mitt sätt att se på det är att just nu finns det en stor vinnare och det är USA som är vinnaren på ett försvagat EU eftersom vi inte längre kan konkurrera ekonomiskt eller politiskt med USA, sen får man inte heller glömma alla andra som står utanför de sanktioner EU, Storbritannien och USA genomför också är vinnare till dessa räknar jag framför allt länderna i BRICS samt de andra länderna som har valt att stå utanför. Det är vi, EU och Europa som är förlorarna vi skickar pengar, vapen och hoppas att Ukrainarna orkar strida med våra vapen och att de vill offra sig för ett krig som just nu mest verka gynna Nato (som egentligen inte offrar någonting, inga liksäckar, inga döda soldater allt det kostar just nu är det vapen och pengar) sen har vi även alla sanktioner som inte har slagit speciellt hårt mot Ryssland fast media i väst gärna vill påstå detta. Det är vi i EU som får betala ett väldigt högt pris pga av idioter till politiker som tror sig göra de ”rätta” sakerna men allt de innebär att vi blir straffade.
  Det borde vara fler som borde fått ögonen vart vi är på väg, men man väljer själv vad man vill se och inte se. Chocken blir bara större för den som väljer att inte se, men de är han/hennes problem.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s