Orban ser med oro på det pågående befolkningsutbytet i Europa

I en intervju med den tyska Tichys Einblick-portalen, kommenterade Ungerns president Viktor Orbán västvärlden och dess ”värderingar”, där han poängterade att väst har gett upp, varför andelen människor med utomeuropeiskt ursprung kommer att stiga till över 50% i Europa till följd av fortsatt massinvandring.

Orbán hänvisade till romanen ”De heligas läger” av den franske författaren Jean Raspail från 1973 och talade om ”postvästern”, som under invandrarkulturens inflytande har förlorat sin rationalitet, sina kristna rötter och ”upplysningens ljus”.

-”Att förändra det skulle kräva åtgärder som man inte borde tänka på. Västerlandet i andlig mening har flyttat till Centraleuropa. Väst är här och det finns bara postväst kvar och en strid rasar mellan de två halvorna av Europa. I Östeuropa, å andra sidan, höll européer sin kultur och tradition för sig själva samt bildade en blandning av folk som bodde i sitt eget europeiska hem. Om stjärnornas konstellation står rätt och vinden blåser gynnsamt, så smälter dessa folk också samman i en sådan ungersk-pannonisk sås och skapar en ny europeisk kultur. Vi har alltid kämpat för det här, vi är redo att blandas med varandra, men vi vill inte bli mångrasliga. Pannoniska bassängen är centrerad på Ungerns territorium, som ligger helt inom bassängen. Ungern vill skydda den europeiska civilisationen från islams angrepp på samma sätt som när vi slogs nära Belgrad 1456 och stötte tillbaka turkarna nära Wien samt frankerna stoppade araberna vid Poitiers. Men det gamla västerlandet vill inte längre utkämpa dessa strider. Vad vi trodde var väst är inte längre väst. Det finns dock ett vagt hopp: om italienaren Georgia Meloni vinner valet i september kan det bli en ”game changer” för hela Europa.”

Intressant utspel av Orban som redan tidigare fått kritik för sin ”rasistiska” hållning och åsikter om att bevara rasen. Även om jag inte delar hans syn på saken fullt ut, får man ge honom rätt i att Ungern och Östeuropa har lyckats undvika många av de problem som massinvandringen till Europa fört med sig. Att förlita sig på att Italien ska rädda övriga Europa, ställer jag mig dock tveksam till med tanke på hur det gick med Salvini vid rodret senast. Orban är till syvende och sist en viktig blåslampa på övriga i EU som helt förlorat förståndet, så hans fortsatta närvaro är välbehövlig.

I övrigt finns det inte mycket att glädja sig åt i det svenska valet, men att det islamistiska partiet Nyans tycks ha gått sämre än förväntat och troligen inte tar en plats varken i Malmö KF eller riksdagen är åtminstone något positivt.

https://freewestmedia.com/2022/09/11/orban-warns-of-population-exchange-or-flooding/

3 reaktioner till “Orban ser med oro på det pågående befolkningsutbytet i Europa

 1. Piper skriver…

  ”… kommenterade Ungerns president Viktor Orbán västvärlden och dess ‘värderingar’, där han poängterade att väst har gett upp, varför andelen människor med utomeuropeiskt ursprung kommer att stiga till över 50% i Europa till följd av fortsatt massinvandring.”

  Konsekvensen av massinvandring (hur det påverkar samhället) handlar inte bara om västerländska värderingar (moral, människosyn, samhällssyn) men även om beteenden och uppförandekoder.

  Och ”… åsikter om att bevara rasen”, som Piper skriver, vilket är naturligt — inprogrammerat av naturen/evolutionen i alla sociala djurs gener: att känna samhörighet/tillhörighet med den egna sorten — och därför mänskligt.

  Det kan vi se — om vi västerlänningar vågar — runt om världens alla icke västeuropéiska länders nationella/regionala folkslag (även benämnt ras eller etnicitet), både i nutid och historiskt…

  (som västerlänning i sinnet/synsättet känns detta naturliga faktum något olustigt att se/acceptera då det spontant för tankarna till så kallad etnonationalism, vilket är den sorts rasism som västerlänningar både har orsakat (nazism, Sydafrikas apartheid, USA:s ”Jim Crow”-lagar) och, som enda folkslag, segrande bekämpat)

  … och hos de människor som invandrat och spontant (p.g.a. evolutionen, som nämnt) väljer bostadsområden där de finner sin egen sort, till exempel Tjärna Ängar i Borlänge som har många boende med ursprung i Somalia, som gör att svenskar flyttar ut, inte på grund av rasism (enl. politiker, journalister och andra)…

  … men av samma anledning som somalier flyttar in, men med den skillnaden att svenskar förnekas den mänskliga och naturliga rätten att känna gemenskap med sin egen sort.

  Den officiella anledningen till svenskars utflyttning är alltid tryggheten eftersom den andra anledningen betraktas som rasistisk…

  Janne Josefsson (fd. SVT):
  – ”Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare.”
  (— 2008-02-10 Helsingborgs Dagblad (HD), ”Mannen bakom avslöjandena”)

  … en anledning som ingen vågar ge uttryck för eftersom ingen vill bli kallad/betraktad som rasist och därav få sin människosyn och medmänsklighet ifrågasatt och jämförd med Adolf Hitler, nazister och andra rasister vilka då fördöms (både i privatlivet och i offentliheten) och placeras i samma moraliskt vedervärdiga kategori som våldtäktsmän, barnmisshandlare och mördare.

  (2017-03-06 SVT Nyheter
  ”Modulbygget har delat Beckomberga i två läger”
  [planerat boende (Beckomberga, Stockholm) för personer med uppehållstillstånd]
  – ”Ingen av de mest aktiva i motgruppen vill ställa upp på en bandad intervju, bland annat för att de inte litar på media och för att de är rädda för att bli stämplade som rasister.”)

  Konsekvensen av detta utpekade, stämplade och fördömande av svenskar är den sämsta av omständigheter och förutsättningar till förbättrad/positiv integration (som sker mellan människor och utan statlig inblandning), där detta rasistbekämpande har gjort att bland annat invandrarbarn har bemyndigats och fått modet att kalla svenska barn för rasist svennejävel och hora.

  För att parafrasera fd. statsminister Löfven (S): Detta såg rasistbekämparna inte komma (eller, gjorde de det?).

  (En annan lika o-debatterad konsekvens av det offentliga utpekadet och fördömandet av svenskar som rasister är att det, enligt forskare vid Göteborgs universitet, har försvagat demokratin: 2016-01-27 Expressen Debatt ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”)

  *

  Om ”… många av de problem som massinvandringen till Europa fört med sig” inte hade uppstått — det vill säga att invandrare hade/anammade svenska/västerländska värderingar (moral, människosyn, samhällssyn) — är den visuella aspekten (människan tar intryck av, gör bedömningar och formar förhållningssätt av vad hon ser) av invandring trots allt, från ett naturligt och mänskligt perspektiv, avgörande.

  Till exempel, skulle någon betrakta alla de bostadsområden, orter, kommuner, städer och storstäder som svenska (visuell karaktär) om invandrare var i majoritet?…

  2022-06-18 Affärsvärlden
  ”Den viktigaste valfrågan”
  – ”I storstäderna är antalet barn och ungdomar mellan 0 och 17 år med minst en utländsk förälder kraftigt ökande och utgör idag cirka 50% i Stockholm och Göteborg och 67 procent i Malmö, enligt SCB 2021.”

  Det tycker inte utrikesstudenter i Högskolan i Dalarna, Borlänge:

  ”The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”
  (ur brevet 2020-09-28 till skolledningen)

  Är detta spontana tyckande (som skiljer sig från åsikter som kan ändras beroende på argumenten) rasistiskt? Avgörs det av vem som tycker (svensk, invandrare, utrikesstudent, utlänning)? Ska detta tyckande bekämpas, oberoende av vem, eller bara hos svenskar? Bekämpas av vem/vilka: staten (regering, departement/myndigheter, Landsting, kommuner, statliga företag), politiker, journalister, debattörer, folket?

  Hur, på vilka sätt?:

  1) 2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet: ”Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”

  2) 2019 Länsstyrelsen i Stockholms projekt ”Vidga normen i praktiken”. Ur introduktionen: ”Är arbetsgivare omedvetna om att de diskriminerar?”).

  3) 2020-08-08 Nyheter Idag ”Här är Sveriges Radios [P4 Gävleborg] raderade test av ‘vitt privilegium’ ”).

  Finns det tecken på att detta bekämpande/ställningstagande ger/har gett önskvärt resultat (utvärdering av valda metoder)? som förbättrar stämningen/umgänget mellan svenskar och invandrare, framför allt mellan barnen?

  I övrigt, angående valet:

  Antal röster på Partiet Nyans ger, likt den danska politikern Paludans koranbränningar gjorde, en fingervisning om hur stor andel av svenska medborgare som är islamister.

  En islamist i detta sammanhang skulle vara en muslim som, inte nödvändigtvis är våldsam, väljer att bo i Sverige och ställer krav — vilket är höjden av respektlöshet, säger den unervisella sociala normen om inflyttande främlingar och som gäller hos/i alla nationella/regionala/lokala folk/samhällen —, med delar av det offentliga Sveriges moraliska och juridiska [*] stöd, på att Sverige ska anpassa sig…

  … varför jag önskar se ett stopp för invandring och en omfattande Återvandringspolitik (både med morötter och piskor), och för att bevara Sveriges svenska karaktär, om inte för min/vår egen skull men för utlänningar och andra besökare som vill uppleva det enda svenska land i jordens stora mångkultur…

  … om nu Sveriges svenska karaktär kan anses ha ett värde att bevaras för eftervärldens kommande generationer, vilket många inte tycks tycka.

  [*]
  Exempel på islamisters exploaterande av svensk lagstiftning (vilken uttolkas av domstolens nämndemän), författat av svenskar för svenska förhållanden (synen på individers privata religionsutövning och religioners plats/roll i offentligheten):

  2020-10-28 Sveriges Radio
  ”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”
  – ”Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor.”
  – ”Det var i somras som den åtalade kvinnan i kön på apoteket kommenterade den slöja som den anställda bar, och undrade om hon var tvingad att bära den och att den var ful.”
  – ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.
  – ”Den dömda kvinnan har NEKAT till att ha begått något brott.”

  2022-03-29 Dagens Juridik
  ”Domstolen: Krav på handskakning strider mot religionsfriheten”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s