Svenskarna trivs med kaos och tusentals i protester mot sanktioner och höga levnadskostnader i Wien

Sverige har röstat och precis som många av oss förutspått ser Socialdemokraterna ut att sitta kvar i orubbat bo även denna gång och det gröna samt mäkta impopulära extremistpartiet Miljöpartiet tycks ha klarat sig över spärren på nytt. Folket får dock sin underhållning eftersom det är jämnt mellan blocken, men efter diverse talmansrundor med tillhörande maktspel som börjar redan på valnatten tror jag att Magdalena Andersson förblir vår statsminister. Fyra nya härliga år väntar med fortsatt globalistiskt styre, full fokus på klimathysterin – kosta vad det kosta vill – ett desperat frammanat Natomedlemskap, fortsatt valboskapsimport för att lyfta BNP:n och säkra makten samt fortsatt hög kriminalitet som medför att otryggheten förblir en del av folkets vardag.

För medborgarna väntar en kostnadschock i vinter på el, räntor och mat när skenande priser samt höjda räntor gör att många familjer kommer få enorma kostnadsökningar. Med tanke på valresultatet tycks dock inte detta bekymra majoriteten av den indoktrinerade befolkningen.

I andra europeiska länder är dock måttet rågat och till skillnad från Sverige har man inte som kutym att knyta näven i fickan. Förra veckan var det tiotusentals personer i Tjeckien, Italien och Tyskland som demonstrerade mot regimen samt sanktionerna mot Ryssland. I går var det dags för delar av den österrikiska befolkningen att gå man ur huse.

Tusentals människor strömmade ut på Wiens gator och protesterade mot de skyhöga levnadskostnaderna samtidigt som många fördömde den österrikiska regeringen och den globalistiska agendan. En annan sammankomst, kallad ”Patrioternas Marsch”, ägde också rum i centrala Wien.

Demonstranterna anklagade den österrikiska regeringen för att svika sitt eget folk och arbeta i ”globalisternas intresse”. Vissa aktivister fördömde även de obligatoriska Covid-19-vaccinationerna, men det dominerande temat på lördagen var de skenande energipriserna och inflationskrisen. Demonstranter krävde upphävandet av ”självmordssanktionerna” – en uppenbar hänvisning till de straffåtgärder som ålagts Ryssland i kölvattnet av dess militära operation i Ukraina. Andra fördömde ”NATO:s krigshets” och en uppfattad push för militarisering i Europa i allmänhet.

Men glöm att västmedia rapporterar om detta, eller för den delen svensk massmedia – det blir som mest en liten notis i flödet för att inte väcka liknande tankar i demokraturen Sverige.

Den tidigare österrikiska utrikesministern Karin Kneissl kommenterade också krisen i en intervju i går och deklarerade att krisen som drabbade elkraftsindustrin i hela EU började redan 2021 och orsakades av de europeiska beslutsfattarna själva.

-”Vi hade en kris i elkraftindustrin redan innan gaskrisen började. Det är resultatet av liberaliseringen under de senaste 15-18 åren och vi har gått igenom detta sedan april 2021, i mer än ett år hittills. Elmarknaden i Europa består inte längre av ett klassiskt utbud och efterfrågan, utan den fungerar nu i enlighet med några obegripliga principer. Marknaden har omdirigerats med en preferens för förnybar energi och förvandlats till en obalanserad sådan som ett resultat. Trots de förnybara energikällornas roll, är elmarknaden fortfarande starkt beroende av gaspriser, även när mer el genereras från förnybara källor. Priserna på el i regionen har ökat med upp till 40% efter april 2021 och har nu stigit nästan 400%, vilket oundvikligen drar ner hushållens ekonomi. För tillverkare i industrisektorn är situationen ännu värre. Det finns redan en rörelse i Storbritannien – som är inte är en del av EU, men den kan spridas vidare – där människor helt enkelt bojkottar sina elräkningar. Elkrisen började före gaskrisen på grund av den betydande minskningen av investeringar i olje- och gasprojekt, vilket medförde att utbudet minskade medan efterfrågan kvarstod. Efterfrågan har ökat efter pandemin. Det var ganska lugnt under pandemin i ett och ett halvt år och vi kan fortfarande vara glada över att efterfrågan i Kina ligger kvar på en ganska låg nivå, eftersom de inför ganska många lockdowns.”

Varenda politiker i EU och väst vet att de helt medvetet offrar ekonomin och deras folks bästa för den globalistiska elitens skull och de galna planer som kommer från WEF. Demokrati är bara en lögn och alla makthavare är fiender till, inte bara folket i deras eget land, utan mänskligheten som helhet.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/562579-vienna-anti-government-protest/

https://www.rt.com/business/562577-europe-electricity-crisis-kneissl/

8 reaktioner till “Svenskarna trivs med kaos och tusentals i protester mot sanktioner och höga levnadskostnader i Wien

 1. Påsätt och vis hoppas jag att socialdemokraterna får fortsätta styra för det som kommer under hösten och framåt i tiden blir inte enkelt att lösa. I detta fall hade det varit bättre om sossarna får försöka lösa det de själva har skapat allt från Cementa-krisen där avtalen går ut under hösten, inflation som skenar, högre räntor och en energikris som ingen vet hur djup den blir.

  ”För en barnfamilj kommer det bli ett mycket ansträngt privatekonomiskt läge. Stigande räntor, höga elpriser, dyrare matkasse och svajiga drivmedelspriser gör att hushållen kommer behöver hantera en kostnadssmäll på nästan 80.000 kronor som man inte hade i kalkylen i början på 2022”, säger Americo Fernandez. Hur många sitter på denna peng av svenska hushåll?

  Bara under december månad finns det ekonomer som räknar med att en barnfamilj kan gå back ca 19.000 kr och då handlar de bara om elpriset, inflation och högre räntor. Inga julklappar inräknade.

  Precis som alla andra gånger är de vi folket som får betala för extremt dåligt förd och dopad politik, det som sker i Europa kanske vi kan få se framåt våren när svenskarna är helt knäckta över den politik som har satt oss där vi sitter.

  Stefan Sauk kör en snabbare genomgång av läget och av den politik som har fört oss fram till detta.

  Gillad av 1 person

  1. Jag brukar ta nivån på svenska folkets givmildhet mot tiggarpacket som fortfarande sitter utanför butiker som en indikator på hur ekonomin ser ut hos svensken. Lzudmila från Rumänien låter meddela att än är det ingen fara med svensken och att pappmuggen töms lika ofta nu som den alltid har tömts. Svensken är rik säger Lzudmila från Rumänien. Själv ser jag utrymme för rejäla skattehöjningar istället för fulla muggar till Lzudmila. Har jag fel så rätta mig.

   Gilla

 2. Ta inte ut Sosseseger i förskott. Det dröjer några dagar innan alla röster är räknade. Sen tar det en tid när vi ser partierna, läs Liberalerna, konstra.

  Gilla

  1. Du skall få se att blå laget kommer att lämna WO. Jag såg smärtan i dvärgens ögon när han insåg att han var pressad av valresultatet att försöka bilda regering. De vill inte regera,Jimmie vill inte ens ha någon ministerpost. Varför rösta på någon som inte vill ta ansvar är helt obegripligt för åtminstone mig.

   Gillad av 1 person

   1. Skrivet av en som föredrar en diktator. Så tolkar jag dig efter att du många gånger hyllat Putin och uppskattar honom. Nåväl, Puttes tid som ledare är utmätt. 1 månad till?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s