Inte bara Tyskland som kvalar in som dummaste regeringen i Europa

I torsdags tog den tyska vänsterpolitikern Sahra Wagenknecht verkligen bladet från munnen när hon deklarerade att Tysklands regering är den dummaste i Europa som lyckats dra in landet i ett fullständigt ekonomiskt krig med sin främsta energileverantör Ryssland.

Den tidigare medordföranden för partiet Die Linke (Vänstern), talade i förbundsdagen och uppmanade till såväl ett slut på antiryska sanktioner som avgången av landets vicekansler och ekonomiminister Robert Habeck.

-”Den pågående konflikten i Ukraina är ett brott och de antiryska sanktionerna är dödliga för oss själva som land. Med energipriserna utom kontroll kommer landets ekonomi snart bara vara en påminnelse om den gamla goda tiden. Vi måste avbryta restriktionerna och istället inleda samtal med Ryssland. Vi har verkligen den dummaste regeringen i Europa och Habeck bör avgå från sin post. Tanken att vi straffar Putin genom att utarma miljontals familjer i Tyskland och förstöra vår industri, medan Gazprom gör rekordvinster – hur dumt är det?”

Det kontroversiella talet möttes av blandade reaktioner, där Wagenknechts kommentarer fick applåder i förbundsdagen från parlamentsledamöter med motsatta politiska åsikter – inklusive medlemmar av högerns Alternativ för Tyskland (AFD). Men flera vänsterpolitiker skyndade sig att ta avstånd från Wagenknechts uttalanden och fördöma henne.

Intressant och vågat av Wagenknecht. Ett annat land som definitivt platsar bland de regeringar som är de mest korkade i världen är Sverige, vars beslutsfattare kryper för såväl EU som USA istället för att sätta medborgarna främst. När hörde vi senast en svensk riksdagsledamot våga stå upp mot den rådande politiska korrektheten signerat EU som förgör landet? När sade den flata oppositionen senast något som går emot direktiven? Ynkryggar och vi kan se fram mot fyra år till med denna nedmontering av landet efter att folket har sagt sitt i morgon. 🥳

#followthemoney

https://www.rt.com/news/562525-germany-russia-economic-war/

14 reaktioner till “Inte bara Tyskland som kvalar in som dummaste regeringen i Europa

   1. Nu är det ju inte historia utan en beskrivning av hur Jaques Baud uppfattar situationen. När Sovjetunionen föll samman så ordnades ”folkomröstning” på Krim. Som utföll till ryska ledares belåtenhet. 93,6 % för Moskva. Ukraina hade inte blivit fria ännu så vad kunde de välja? Sen kommer det ena hittepå efter det andra. Ukraina blev ett eget land, Putin kunde inte hålla fingrarna i styr så han började att plocka bit för bit av Ukraina. Nåväl, nu kommer Ukraina att plocka tillbaka de ockuperade delarna. Ryssarna flyr eller blir nermejade. När har Ukraina gjort jobbet? Vet ej, men det kan inte dröja så lång tid. Ryska stridsmoralen är i botten.

    Gilla

   1. För den som följer rätt media är det verifierat. Ukraina har tagit så stora mängder krigsfångar att det är problematiskt att hantera. Många ryssar har bytt till civila kläder och flyr hem. Dessutom de ryska soldater som inte längre lever. Ukraina har nu fått mängder av vapen från sin största vapenleverantör. Nämligen Ryssland. Övergivna vapen.

    Gilla

  1. Tror du på MSM-skiten på fullt allvar eller är du bara ett uselt troll som är för globalismen? Västvärlden är på dekis och bankrutt, det är verkligheten och det beror på att idioter som ”uppstigersolen” röstar fram de korrumperade politikerna i väst som styrs av globalisterna.

   Gillad av 1 person

   1. Du lever i en värld där du formar din egen sanning. Öppna ögonen. Att det finns usla politiker både i Sverige och på andra ställen känner jag till. Dock är demokrati bättre än diktatur. I en diktatur hade du nog inte uttryckt dig som du gör. Läs på lite om hur kriget går för Ryssland. Tack vare västvärldens hjälp så kastar de ut ryssarna. Kommer Putin att sitta kvar? Där har jag ingen prognos.

    Gilla

  2. uppstigersolen, Vi kan vara överens om att vi inte riktigt ser samma verklighet, därmed inte sagt att någon av oss har fel uppfattning utan detta får tiden visa vem av som har rätt.

   Gillad av 1 person

 1. Man kan likna politiker vid hönor, som blinda hönor där alla springer omkring helt ovetandes om
  vart de är på väg, allt hönorna lägger sin tid och kraft på är att inte komma utanför flocken eller på något annat sätt sticka ut och absolut inte försöka tänka annorlunda än de andra hönorna som inte heller har någon hjärna. Gör hönsen fel på detta stadiet så finns det ingen framtid för dem i det stora hönshuset, med andra ord man ska inte ifrågasätta sitt parti utan man ska fostras i samma anda som alla andra och man ska inte tänka utanför boxen och visa att man har en hjärna att tänka med för då blir man aldrig upptagen till partistyrelsen.

  Gillad av 1 person

 2. Gringo, uppenbarligen har du ingen praktisk erfarenhet, jag har hört höns i 30 år och vet att höns inte uppför sig som du skriver! Gissar att dina politiska kunskaper befinner sig på samma nivå som dina kunskaper om politik!
  Oavsett vilket så har du inte förstått något om vad som händer i världen! Den ryska armen borde kunnat erövra alla viktiga städer och knutpunkter på några veckor, om de haft utbildning , motiverade soldater , rätt utrustning, rätt försörjning med mat, ammunition och bränsle! Ryska armen saknade samtliga kriterier, och har ännu inte lyckats med någon av punkterna. De tog sig in och beslutet civila mål men klarar inte av att bekämpa militära mål, och åker då på stryk gång på gång! Ryssarna har förlorat otroligt mycket pengar och protesterna från oligarkerna plågar Putin Frågan är hur länge han sitter kvar??

  Gillad av 1 person

  1. Joshua jag förstår att du har en skev bild av verkligheten, när jag jämför politiker med ”blinda” höns så ser du oj ursäkta mig du hör höns i 30 år!! och utifrån detta drar du dina politiska kunskaper, känns tryggt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s