Bestående januarikänsla

Hoppsan! Dubbelt upp för elen denna månad och då bor jag i lägenhet. Lägg därtill de höga matpriserna så blir det inte mycket kvar av lönen när övriga utgifter är betalda. Det känns som januari med den skillnaden att det inte kommer att bli bättre nästa månad, utan detta lär vi få leva med under lång tid på grund av våra politiska ledares inkompetens och strävan efter att gynna sig själva framför att stå upp för folket. För många väntar tuffa tider och de partier som ska bilda regering börjar med en brant uppförsbacke redan från start samtidigt som missnöjet växer sig allt starkare.

#vibetalar

#swexit

17 reaktioner till “Bestående januarikänsla

 1. Har ni fakturering intervall två månader?
  Vår två månader bundet låg på Max 10.000kr förra vintern, då höll vi 18-20 grader, ändå med Ved plus EL
  Nu i sommar ligger fakturan två månader på 3.000kr
  Boytan är uppvärmda 100 kvadrat.
  Elspis, VV-beredare, kyl o frys, disk o tvättmaskin, Ledbelysning och krypgrundsavfuktare.

  Får energibolagen igenom Force majeure som någon slags faktisk planerad naturkatastrof, då är det kört för oss EL-konsumenter.
  Det blir grate reset!

  Ps
  Pensionärer med inkomst därefter.

  Gillad av 1 person

 2. När vi ändå diskuterar ”energikrisen”
  Som är Medvetet planerad och utnyttjad, men….ut mot oss urskuldande -Vi såg det inte komma!

  Den så kallade energikrisen är inget som uppstod ur tomma intet. Det handlar om medvetna beslut fattade av (genom) västvärldens elit. Makteliten försöker återigen tyrannisera och kontrollera folket. Precis som under covid, som hade kunnat hanteras på ett helt annorlunda vis. Det hävdar rättsfilosofen Eva Vlaardingerbroek i brittiska GB News.

  Igår rapporterade Swebbtv Nyheter om att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen nu använder samma retorik som under den så kallade pandemin.

  Nu ska man ”plana ut” elpriset. Innan skulle man ”plana ut” covid.
  Artikeln i dag…

  ”Psykologisk krigföring” – makteliten har skapat en ny kris för att kuva folket
  8 september, 2022

  Gilla

 3. Jag har bundet elpris i två år till. Eftersom regeringen gett oss bidrag så var elen gratis i april, maj, juni och juli. Halva priset för augusti. Eftersom jag har ett eluppvärmt hus så tackar jag förstås. Inte kommer jag rösta på S för det. Vintern blir nog behaglig. Lite bidrag kommer det nog.

  Gilla

  1. Röstar man på SD så är risken stor att den flinande dvärgen Kristersson blir statsminister. Vi minns vilket kaos det blev efter förra valet när dvärgen fick första tjing att bilda regering. Han misslyckades lyckligtvis men under kaoset steg marknadsräntor,börsen störtdök och sek började sin vandring söderut. Sverige har inte råd med ännu en svag regering så därför måste alla ansvarstagande medborgare rösta på S,inte minst så att villaägare slipper gå från hus och hem. Rösta nu rätt uppstigersolen.

   Gilla

 4. Nej, det är ingen roligt sits vi sitter i och precis som du beskriver så lär det bli värre. Man kan alltid hoppas att vi gör som tjeckerna och går ut och demonstrerar mot eländet, men nä just vi är svenskar och bor i Sverige vi gör inte sånt, kanske är det dax att börja visa sitt missnöje på gatorna mer och makten tillhör folket och inte politikerna.

  Gillad av 2 personer

 5. & nu passar politrukerna på att trycka mera ”papperslappar” /krediter(devalvering),vilket kommer höja importpriserna(inflation) ännu mer.
  Det är samma mängd $katte slavar som ska utgöra ”värdegrunden” & det blir väl snarare färre som knegar framöver…
  Det här har de skissat på länge…. Stollarna.
  Hur mycket har man/vi sopat iväg till Ukraina mfl?
  J. vlar i min lilla låda!!
  Vad har vi inte?Energikris,klimatnödläge, p(l)andemi, krig & sk naturkatastrofer(bränder, översvämningar mm i Europa) samt ev kommande svält…
  Absolut klusterf.ck!
  13 fel på dussinet…
  Tror någon här, att någon av sjuk-lövern+1 ämnar/kan göra något åt detta?
  Jag är schhheptisk!

  Gillad av 1 person

 6. F’låt galningen.
  Varför bygga sk elstolpar om vi inte har”stret($tröm)”?
  Hmmmm…
  Det här kan ju bli briljant.
  Tesla spolar kanske funkar-vad vet jag?

  Gilla

 7. Det finns en lösning på dessa ockerpriser på el och det är Sverigepris enligt Bekenmodellen.
  Rösta på vänsterpartiet! Men det passar väl inte de förmögna tokliberalerna på denna blogg.
  Att i rådande situation stå och tjata om att man skall bygga ny kärnkraft är lika korkat som att stå i ett brinnande hus och tjata om att man skall montera brandvarnare – det är lite för sent. Nu gäller det att släcka elden. M.a.o. göra något åt kapitalistsvinens jävla marknad så löser vi elprisproblemet redan i höst. Sedan kan vi börja bygga ny kärnkraft som kan leverera ström om c:a 10 år!
  Man behöver inte vara kommunist för att rösta på V, bara ha lite sunt förnuft – när man håller på att köra ner i högra diket måste man styra åt vänster! Sedan måste V rensa ut den liberala vänstern.
  Det är med vänster precis som med vatten, det finns olika sorter. Liberal vänster = avloppsvatten, arbetarklass vänster = dricksvatten och det räcker att det kommer in ytterst lite liberal vänster i ett arbetarparti för att det skall fördärvas, precis som med avloppsvatten i dricksvatten.
  Vad är arbetarklassvänster? Ja, vad var det man demonstrerade och dog för i Ådalen 1931?
  Var det fri invandring så att fler kunde hjälpa till på fabrikerna, var det klimatet eller HBTQ frågor?
  Var man upprörd över att man säger riksdagsman istället för riksdagsperson? Nej, det är sådant som liberal vänster håller på med, arbetarklass vänster är materialistisk som Kajsa Ekis Ekman sa, m.a.o. ägnar sig åt sådant som rör vanligt folks vardag.
  Rösta på V! Sverigepris, nej till NATO, tryggt socialförsäkringsystem, m.a.o klassisk sossepolitik innan tokliberalismen tog över.
  Nooshi Dadgostar ring Kajsa Ekis Ekman och be henne hjälpa dig att göra V till ett riktigt arbetarparti, rensa ut den liberala vänster, de kan gå till Ulf Kristersson!
  Ni tokliberaler lär väl rösta på Ulf Kristersson iallafall.
  För övrigt hittade Ulf CV
  https://word.harrietsblogg.se/2022/09/02/atta-forlorade-ar-med-socialdemokraterna-inte-fyra-ar-till/#comment-132706
  Här kommer en repris över Ulf Kristerssons tidigare ”bravader”:
  Ulf Kristersson har i någon slags yra fått för sig att han ska bli Sveriges nya statsminister. Han ska leda landet mot bättre tider efter det ”förfall” som den rödgröna regeringen skapat. Att borgarna körde landet och välfärden i botten under åtta år och att S+Mp+V nu kämpat febrilt för att rädda skutan är inget han talar om. Här är några andra saker han inte talar om:
  :
  1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635.000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner. Vantörs Hemtjänst såldes för 69.500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt har gått rätt till.
  2. Som socialborgarråd så bodde Kristersson i en fin lägenhet i central Stockholm. Enda problemet är att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes men lades snabbt ner.
  3. 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.
  4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med bostadskapitalisten Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1200 allmännyttiga lägenheter till bolaget för 6.600 kronor kvadratmetern. Kristersson fick dock bo kvar trots att han och hustrun bodde på andra adresser – ett regelbrott som hyresgäster i vanliga fall blir vräkta för.
  5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade en lön på 70-80 kronor i timmen.
  6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113.000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och ska enligt lag åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.
  7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd så åkte han och hans fru till Kina var trejde månad för 128.000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati medan kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Tradecouncils räkning sålde marknadsinformation.
  8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation” 1994 jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.
  9. 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. 2001 så uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.
  10. När den borgerliga regeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?”
  11. Han togs med ett illegalt vapen! (Förut fanns det på webben men NU borta)! Illegala vapen, kommer inte sådana från KRIMINELLA KRETSAR, Ulf Kristersson???

  Ulf Kristersson har gjort politisk karriär genom att köra över och sko sig på sjuka, hemlösa, bidragstagare och till och med oskyldiga utsatta barn. Ulf Kristersson kommer aldrig vara min statsminister.
  Vill du att M ledaren Ulf Kristersson skall bli din nästa statsminister???

  Gillad av 1 person

   1. Nog för att du är bäst….
    Vacker & gooo
    Vi är rätt r.. vknollade..
    Don’t U think?Du har burka hemma, va?

    Gilla

   1. I Sverige får vi ju ”välja”, antingen svinen i moderaterna eller kräken hos sossarna! Det blir bara samma skitpolitik oavsett vilket parti man röstar på i 7-klövern. Det enda hoppet är att SD får egen majoritet så att de kan börja bekämpa S-partiets politruker som i praktiken styrt Sverige de senaste 70 åren, men det kommer att ta tid och troligtvis är det försent att rädda Sverige från kollapsen. De flesta har nog ingen aning om hur illa ställt det är med ekonomin, kriminaliteten, korruptionen, sjukvården, lantbruket, energin, bostadsskulderna m m. Och för den som vill sova gott på nätterna så ta inte reda på hur illa det är…Sverige en nation i fritt fall som ska bevittna ännu ett manipulerat fuskval…

    Gilla

  1. ” kapitalistsvinens jävla marknad så löser vi elprisproblemet redan i höst.” dessa kapitalistsvin utnyttjar bara politikernas okunskap, det är enligt mig politikerna som sätter ”rammarna” för marknaden och när det är idioter som sätter ”rammarna” så kan till och med en idiot tjäna väldigt mycket pengar på deras politik. ”Man behöver inte vara kommunist för att rösta på V” men det underlättar. ”Vad är arbetarklassvänster? Ja, vad var det man demonstrerade och dog för i Ådalen 1931?” Tycker inte riktigt att man som kommunist kan åtnjuta sig äran från denna mörka tid i svensk historia, räcker att se vad Stalin, Lenin och kommunistpartiet gjorde med miljontals människor i Ryssland att inse att man kan med enkelhet kan dra likhetstecken med dem. Ingen har räknat in hur många kommunistpartiet mördade under denna svarta tid, själv var jag i Litauen och har sett kommunismens framfart och hur mycket hat detta har fött i Litauen, bara att komma in i kommunisternas hemliga polishögkvarter gav mig kalla kårar, ungefär 400 människor (om det räcker) hade fått en kula i bakhuvudet av en troende kommunist nere i en mörk fängelsehåla. Man kan ”spotta” på många politiker men inom den kommunistiska läran var det bara eliten, de trogna partimedlemmarna och ledarna som kunde leva som ”gudar” medan folket levde i ett helvete som kommunistpartiet förespråkar, ju mindre folket vet ju mer nytta av dem har vi, eller hur tänker en sann kommunist? Kom nu inte dragandes med ”allas rätt” och skit som detta, utan förklara hur det kommer sig att alla länder som har haft kommunism är det förbjudet i eller att inga länder som själva får välja väljer kommunismen? Utan att denna sjuka politik enligt mig alltid är påtvingad, precis som nazism ren socialism och fascismen, sen köper även jag att man behöver perspektiv men det gäller även att man ser vad man vill ha och förstår vad man önskar sig.

   Gilla

 8. Är jag nödvändigtvis Sk Moderat!
  Nog är jag märklig.
  Bara grejerna låter bra.
  Lyssnsy på Freak Kitchen?
  Try it U like it…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s