Nya regler med krav på att informera israeliska myndigheter om en utlänning blir kär i en palestinier

Det israeliska försvarsministeriet inför just nu en rad nya immigrationsregler, däribland kommer utlänningar beordras att informera regeringen om de blir kära i en palestinier på Västbankens territorium. Om en utlänning gifter sig med en palestinier innebär de nya immigrationsrestriktionerna att de måste lämna landet efter 27 månader och inte kunna återvända på minst ett halvår.

De nya reglerna förväntas bli lag i morgon och inkluderar ett krav på att utlänningar ska informera de israeliska myndigheterna inom 30 dagar efter att ha inlett en relation med en palestinsk ID-innehavare för att ta emot eller förlänga ett inresetillstånd. Restriktionerna gäller dock inte de som besöker israeliska bosättningar.

Utländska medborgare, även de av palestinsk härkomst som bor utomlands och officiellt är gifta med en person som är bosatt på Västbanken, kommer inte längre att kunna få visum vid ankomsten till Israel och måste lämna in en ansökan om inresetillstånd minst 45 dagar i förväg enligt Times of Israel. Ytterligare krav införs också för de som blir kära och bildar ett par efter ankomsten.

Det finns också uppdaterade restriktioner för palestinsk utbildning med nya kvoter på studentvisum och utländska föreläsare som begränsats till 150 respektive 100, men det finns inga liknande begränsningar för israeliska akademiker.

Man kan bara föreställa sig vilket ramaskri det skulle bli om Ryssland, Kina eller Iran skulle göra samma sak – västvärlden skulle orera om rasism, mänskliga rättigheter och trångsynthet. Eller varför inte byta ut Israel mot Storbritannien i kontexten.

”Enligt nya riktlinjer som förväntas träda i kraft på måndag kommer utlänningar att behöva informera det brittiska försvarsministeriet om deras romantiska relation med en romersk-katolsk bosatt i Nordirland börjar bli allvarlig – inklusive planer på att leva tillsammans, förlova sig eller gifta sig – för att få eller förlänga ett inresetillstånd.”

Men som vanligt när det rör Israel och den infekterade konflikten i Gazaremsan väljer omvärlden att titta åt ett annat håll.

#dubbelmoral

https://www.arabnews.com/node/2155526/middle-east

En reaktion till “Nya regler med krav på att informera israeliska myndigheter om en utlänning blir kär i en palestinier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s