Massmedia rapporterar inte om att Ukraina erkänt att de attackerat kärnkraftverket Zaporozhye och att FN tackat Ryssland

I sin iver att uppfylla sitt uppdrag att inte rapportera nyanserat om Ukrainakonflikten, utan ständigt svartmåla Ryssland och dess president Putin, har massmedia uppenbarligen ”missat” att rapportera om att den ukrainska militären offentligt erkänt att de har attackerat området kring kärnkraftverket Zaporozhye, vilket presenterades i en officiell generalstabsbriefing i går. Den ukrainska generalstaben medgav då för första gången att Kievs trupper har riktat in sig på kärnkraftverkets område.

Tidigare har Ukraina hävdat att ryska styrkor använde anläggningen som en militärbas och att beskjutningen var en falsk flaggoperation från Moskva för att få Ukraina att framstå i dålig dager, men också att Ryssland använde anläggningen som bas för tungt artilleri och utrustning.

Moskva har konsekvent förnekat anklagelserna och sagt att endast lätt beväpnade vakter var utplacerade vid anläggningen för att säkerställa dess säkerhet. På fredagen sa den ryske försvarsministern Sergey Shoigu att ukrainska påståenden om att Moskva använde anläggningen för att attackera ukrainska positioner med långdistansartillerisystem var uppenbara lögner.

-”Jag konstaterar med tillförsikt att vi inte har tunga vapen på kärnkraftverkens territorium och i angränsande grannskap. Jag hoppas att IAEA:s inspektörer också kommer vittna om detta. Det har förekommit 29 attacker mot Zaporozhye-anläggningen sedan den 18 juli, med 120 artilleriprojektiler och 16 kamikazedrönare.”

När IAEA:s grupp i torsdags närmade sig Europas största kärnkraftverk, ledd av byråchefen Rafael Grossi personligen, landade en grupp ukrainska kommandosoldater i Energodar med hjälp av båtar och försökte ta över anläggningen. Deras mål, enligt det ryska försvarsministeriet, var att använda IAEA:s inspektörer som mänskliga sköldar. Både den första vågen och deras förstärkningar eliminerades dock av ryska trupper.

Natten till fredagen beskjöts kraftverket på nytt, men var tillbaka i normal drift klockan 02.00 lokal tid, med två av reaktorerna igång. IAEA:s chef Rafael Grossi sa till reportrar på fredagen att sex av byråns experter kommer att stanna kvar i Energodar. Fyra av dem kommer att återvända efter helgen och två kommer att vara kvar som en permanent närvaro på ZNPP.

-”Om något händer eller om någon begränsning sker, kommer de att rapportera det till oss. Det handlar inte längre om att A sa detta och B sa tvärtom. För de som kan ha avsikter med anläggningen, att veta att internationella inspektörer finns där, bevittna och omedelbart informerar vad som händer, tror jag har en mycket viktig stabiliserande effekt.”

Enligt uppgift ska ukrainska styrkor ha inlett ytterligare ett rädförsök mot staden Energodar natten till i dag, efter att ha beskjutit området i närheten av kärnkraftverket Zaporozhye. Det ryska försvarsministeriet har dock ännu inte gjort några officiella uttalanden.

Något annat som massmedia undviker att delge allmänheten är att FN framfört sin uppskattning för Rysslands ansträngningar att skydda Internationella atomenergiorganets (IAEA) team, vilket framfördes vid en briefing i New York med generalsekreterarens chefstalesman Stephane Dujarric.

-”Vi är glada att Ryska federationen gjorde vad den behövde göra för att hålla våra inspektörer säkra. Som med alla FN-uppdrag är det de som kontrollerar ett visst områdes ansvar att hålla FN-personalen säker. Jag vill även framföra ett tack till säkerhetsfolket och förarna för det enorma jobbet med att få IAEA:s team säkert in och ut ur kärnkraftverket Zaporozhye.”

Ett fördömande av Ukrainas upprepade attacker mot anläggningen, som hotar delar av Europas säkerhet, hade varit på sin plats, men då hade väl talespersonen varit rökt direkt. Vi får inte glömma att det bara är en part som officiellt ska bära hundhuvudet och det är inte Ukrainas korrupta puppetstyre som utnyttjar det egna folket som kanonmat.

#fuckpeace

https://www.rt.com/russia/562082-ukraine-admits-bombing-npp/

https://www.rt.com/news/562097-ukraine-raid-speedboats-energodar/

https://csmtimes.com/un-thanks-russia-for-keeping-nuclear-team-safe

http://t.me/asbmil

8 reaktioner till “Massmedia rapporterar inte om att Ukraina erkänt att de attackerat kärnkraftverket Zaporozhye och att FN tackat Ryssland

  1. Ja det är det som är poängen – massmedia rapporterar inte och de utländska tidningar som skrivit om det har RT som källa som av är censurerat i Europa. Det var en generalstabsbriefing.

   Gilla

 1. ”Den ukrainska generalstaben medgav då för första gången att Kievs trupper har riktat in sig på kärnkraftverkets område.” Detta kommer vi aldrig få läsa i mainstream media eftersom de har målat upp de ukrainska soldaterna som ”Guds bästa barn”, klart dessa soldater absolut inte bränner fångar på kors, skjuter fångarna i knäna, skrattande avrättar ryska soldater som är skadade eller använder civila som mänskliga sköldar

  Gillad av 1 person

 2. Det är kanske så att militären i Ukraina förbereder en statskupp mot skurken Zelensky som uppenbart är genomkorrumperad och staben därför gör vissa medgivanden? Man visste sedan tidigare att Zelensky hade lyxboenden i Israel och i Florida men att han har det i Italien också och hyr ut till, hör och häpna, ryssar på besök i Italien blir nog för magstarkt även för den mest härdade nynazist i Ukraina när och om de får nys om vidden av skurkens förehavanden. Även om Zelensky sticker utomlands undan sitt straff i Ukraina har han nog alldeles för många fiender för att man ska tro att han lever speciellt länge till även om han skulle ha en ordentlig vaktstyrka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s