I det nya otrygga Sverige känner barn att de måste bära skottsäkra västar

Vaknar till ännu en dag med rubriker om skottlossning någonstans i Sverige samtidigt som jag läser att barn i Eskilstuna känner sig otrygga efter att en kvinna och ett barn nyligen skottskadades i en lekpark i Årby. Enligt rektorn på Årbyskolan känner sig eleverna så pass otrygga när de tar sig till och från skolan att de frågat om de får ha skottsäkra västar på sig eftersom att de är rädda för att bli skjutna.

En förfärlig utveckling som ingen politiker kan känna sig nöjd med – allra minst de som suttit vid makten i åtta år. Men i Sverige har våra politiker alltid frikort och tycks aldrig behöva ta ansvar för något som de själva varit med och skapat på grund av den politik de påtvingat befolkningen.

Noterar i ett av statsminister Magdalena Anderssons inlägg i sociala medier under gårdagen att hon utan att skämmas kör samma retorik som sin företrädare Stefan Löften och lovar att vända på alla stenar för att knäcka gängen samt bryta segregationen. Att lova fler poliser är också ett beprövat knep och att inget av de tidigare löftena har haft effekt eller infriats till fullo är så klart irrelevant.

Att politikerna käbblat om problemen i åratal utan att ens ha lyckats skrapa på toppen av isberget säger en del om såväl deras inkompetens som engagemang och att människor i Sverige är så dumma att de går på samma sak igen är otroligt frustrerande. Ingen av riksdagspartierna har det som krävs och ju snabbare dessa syltryggar blir befriade från sina uppdrag desto större chans har vi att rädda landet, men tyvärr kommer det inte ske den här gången heller, så årets julklapp kan mycket väl bli skottsäkra västar eftersom vi lär få leva med detta helvete under lång tid framöver.

#harduhörtdenförut

Bildkälla: SR, Facebook

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/skolelever-radda-efter-arbyskjutningar-fragar-om-de-far-ha-skottsakra-vastar

8 reaktioner till “I det nya otrygga Sverige känner barn att de måste bära skottsäkra västar

 1. Man hör och ser Maggan och resten av gänget dagligen numera i radio och tv fram till valet. Jag är så evinnerligt trött på att höra deras meningslösa pladder.
  Magdalena Andersson låter som om sossarna har suttit i opposition i åtta år och allt jävelskap är högersidans fel……eller Putins.
  Förstår man inte orsaken till ett problem ( eller inte vill förstå ) , då kan man inte heller lösa det.
  Jag förstår heller inte vad det är för fel på folk som vill ge dom sin röst ännu en gång….och igen…och igen.
  Hela regeringen och deras stödpartier kan sammanfattas med ett ord.
  INKOMPETENS!!

  Gillad av 3 personer

 2. Och vad är din lösning på brottsligheten Jenny? Så mycket som du klagar så måste du väl fundera och ha några åtgärder som du anser skulle få stopp på gängbrottsligheten?

  Gillad av 1 person

 3. Ingen politiker är på allvar intresserade av att få stopp på kriminaliteten, mycket tror jag att detta beror på att det finns för många röster och en för stor röstboskap att ta hänsyn till (tänk klaner, gäng men även moskéer som inte vill väl) det andra är att politiker väldigt sällan blir drabbade och sällan ser våldet på nära håll. De bor i bra område, är de lite högre politiker får de livvaktsskydd, har barnen på bra skolor, umgås väldigt sällan med invandrare, men framför allt så slipper de se ”baksidan” av deras politik.

  Gillad av 2 personer

  1. Visst är det så. Men eftersom jag är optimist så läser jag också texter där lösningar visas. En lösning är ju att svenskar förstår vilket samhälle de lever i och ser till att välja politiker som vill göra skillnad. Så länge nuvarande politiker får styra så blir det inte bättre. Men det är svenskar som väljer att de vill ha det så. Vi som inte vill ha det så får anpassa oss tills dess det blir en ändring.

   Gilla

   1. En del av lösningen är att höja spärren till riksdagens från dagens fyra procent till låt oss säga det dubbla. Det är folkets fel som splittrar sina röster på skitpartier som C och MP. Låt sossarna få en rejäl majoritet så skall det nog bli ordning på torpet. SD i all ära men S har en dokumenterat nationalistisk bakgrund och den sätter jag min röst på. Den sk oppositionen kommer aldrig att kunna komma överens och får de makten stundar än värre kaos tills nyval.

    Gilla

 4. @Rolf
  Hur låter det här…
  Vem är Du skyldig?
  1 & 0:er?
  Pengar är ett betalningsmedel.
  Galen?
  Hahaha!
  Been there.
  Jag hört det förut…
  När ska Ni se?
  Jag har ju aldrig 100% rätt.
  Aldrig.
  Vilka pröjsar skatt mer än människan & varför osv?
  Koll din sk status .
  Inget illa menat.
  Enlighten me.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s