Från bäst till sämst på några decennier

Delar denna text som är skriven på Facebook av Micke Håkansson och vittnar om en svunnen tid som tyvärr aldrig kommer tillbaka. Det är nog inte många i dag som känner sig stolta över den mardröm vi kommer lämna över till våra barn och barnbarn.

#detvardå

”Året var 1962 när jag föddes. Då var Sverige världens mest moderna land. Enligt alla undersökningar så var Sverige tryggast, vi hade bäst välfärd. Barnen i Sverige hade det bäst i världen. Vi hade bra skolor. Vi hade enormt många stora och starka företag. Vi byggde världens största och bästa fartyg.

Vi hade bilindustrier. Vi byggde bilar, telefoner, maskiner, kylskåp, spisar, tvättmaskiner tåg, kärnreaktorer, industrirobotar med mera. Så att det sprutade om det. Vi låg i framkant inom data och highttech. Vi var världsledande inom medicin. På Karolinska behandlade man cancer som var obotlig i de flesta andra länder. Vi hade världens 5:e starkaste försvar. Vi hade ett flygvapen som kanske var det näst vassaste i världen. Vi var bara 7,6 miljoner invånare.

Omvärlden såg på Sverige med förundran. Det är då för mig lite svårt att förstå att det inte finns en enda sak idag som Sverige är bäst på. Nu är vi sämst på punkt efter punkt. Folk är rädda, osäkra och otrygga. Vet ni vad skillnaden är på förr och nu?

Jo det är så här…. att förr så hade vi riktiga ansvarstagande politiker som jobbade för Sveriges bästa. Man gjorde allt för att få ett så bra och rikt land som möjligt. Man ville att folket skulle ha ett bra liv. Man ville ge folket alla förutsättningar att kunna må så bra som möjligt. Alla politiker utom möjligen kommunisterna bidrog till detta. Det fanns inga sådan motpoler som idag. Alla drog åt samma håll, alla ville väl.

Men i slutet av 60 talet, kom Palme och då skulle allt som fungerade så bra ändras, monteras ner och förstöras. Sen dess har allt bara blivit sämre. Jag tycker synd om kommande generationer att dom inte fick uppleva det gamla genuina och trygga Sverige som jag och många andra fått uppleva… uttrycket ”det var bättre förr” …står sig än idag…”

https://www.facebook.com/100002024715641/posts/pfbid0p44QrexcJwg4sVeuDTKKfwNQMQ92bQayNQkrJTANr8GLMfspJrgCrnJgi13BtXyMl/

9 reaktioner till “Från bäst till sämst på några decennier

 1. Idag känns Micke Håkansson text som en underbar dröm, något som de unga aldrig kommer att få uppleva, jag är själv uppväxt under 60-talet och kan minnas tillbaka på en trygg, varm och obekymrad uppväxt. Politikerna har ett stort ansvar de är dom som har satt oss i den sitsen vi sitter i, helt utan konsekvenstänk och helt befriade från ansvar, då går det snabbt nedåt. Det tar alltid mycket längre tid att bygga upp något än att riva ner det, detta kan ju alla tänka på när de ser barnen leka ute på lekplatsen. Man kan ju alltid hoppas att politikerna en vacker dag blir upplysta och ser vilket samhälle de har skapat, men det är väl bara en dröm från min sida att det skulle kunna hända, för vilken politiker skulle öppet säga att de ångrar de som det har gjort och skapat, ABOLUT INGEN AV DEM.

  Gillad av 3 personer

 2. Jag kan nog hålla med om mycket i texten. Men, jag är född på 40-talet. Inte i ett fattigt hem men nåt överflöd var det inte. Kamin i hallen, is på insidan av rutorna på vintern, ingen dusch, en cykel, begagnad fick jag. Jag började jobba när jag var 15 år för att tjäna ihop till en moppe, jag jobbade heltid samt extraknäckte på långvården helger samt vissa nätter för att få ihop till ett boende. Nu har jag det bra, två bilar, utlandsresor några gånger per år, inga lån, gott om pengar. Två barn som har det bra, 4 barnbarn som har det alldeles utmärkt. Visst finns det problem i Sverige. Dessa går att lösa. Problemet är att många svenskar röstar på idiotpartier så det kommer att ta lite tid. Jag är dock optimist. Till slut trillar polletten ner även för de flesta korkskallar.

  Gilla

 3. Den tidens politiker var också styrda av Djupa staten/storfinansen. Det var uträknat från början att låta folket få pengar att köpa konsumtion för.
  Man gjorde slut på läkarens egen kunskap och införde Rockefellers skolmedicin med giftiga mediciner. Min pappa dog 1970 i sin femte hjärtinfarkt 51 år.
  Samtidigt experimenterade Banard med hjärttransplantationer.

  Man byggde massor med vårdcentraler som det var billigt att gå till.
  De alternativa medicinerna fick inga skattesubventioner och det trummades in i huvudet på oss att skolmedicinen var vetenskap.
  Samtidigt gick myndigheterna ut med vansinniga kostråd och skrämde oss för animaliskt fett.

  Man införde en kultur som anammar det fula inom konst, arkitektur och musik.
  Man började experimentera och förstöra skolan.

  Hem till byn är en bra serie som visar hur näringarna i Sverige förstörs, särskilt jordbruket. Men det tycks folk inte förstå.
  I skolan talade man om EEC som var föregångaren till EU.

  Vi lät oss luras då precis som vi gör nu . Vi byggde inte välfärd utan globalisternas kontrollsamhälle.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s