G7 ville stoppa Rysslands stora vinster på oljeexport men fick omgående svar på tal

Tidigare i dag beslutade G7-länderna att ”brådskande” arbeta för att implementera ett pristak på rysk oljeimport i ett försök att minska en viktig finansieringskälla för Moskva. G7 sade att de arbetade för en ”bred koalition” av stöd för åtgärden, men tjänstemän i Frankrike manade till försiktighet och sade att ett ”slutligt” beslut bara kunde fattas när alla 27 medlemmar i Europeiska unionen hade gett sitt samtycke.

Kremls talesman Dmitrij Peskov kom med en tydlig varning inför beslutsfattandet. -”Antagandet av ett pristak kommer att leda till en betydande destabilisering av oljemarknaderna.”

Även Rysslands vice premiärminister Alexander Novak, varnade för konsekvenserna under gårdagen.

-”Moskva kommer helt enkelt inte leverera olja och petroleumprodukter till företag eller stater som inför restriktioner. Inblandning i marknadsmekanismerna för en så viktig industri kommer bara att destabilisera oljeindustrin, oljemarknaden. Och för detta kommer europeiska och amerikanska konsumenter att vara de första att betala.”

Analytiker varnade också för att pristaket kan driva på ytterligare en prisuppgång eftersom det skulle introducera nya risker för oljemarknaden genom att potentiellt störa den ryska energiförsörjningen som kan pressa upp de globala energipriserna ytterligare.

Rysslands svar kom direkt och man vred helt sonika av gaskranen som massmedia rapporterar om nu i kväll. Att Rysslands gasleveranser genom Nord Stream 1 nu är avstängda på obestämd framtid har så klart skapat panik i hönsgården och den politiska EU-eliten är nog bra svettiga nu, men som man bäddar får man ligga.

Ryssarna säger officiellt att det handlar om ett servicedriftstopp i några dagar och att sanktionerna medför svårigheter att leverera gas samt att den nybyggda Nord Stream 2-rörledningen står overksam eftersom Tyskland vägrat att certifiera den för drift.

#oopswediditagain
#vibetalar

https://www.arabnews.com/node/2155121/world

https://www.rt.com/business/562081-russia-eu-gas-stopped/

3 reaktioner till “G7 ville stoppa Rysslands stora vinster på oljeexport men fick omgående svar på tal

  1. Något EU-beslut kommer inte på fråga så länge Victor Orban är i livet. Man undrar ju hur korkade de är i Bryssel? Fattar dem inte att Ryssland har 85% av jorden befolkning att sälja olja till och dessutom delstater i USA som Kalifornien och Alaska som fortsätter oljehandeln med Ryssland som vanligt och fullständigt skiter i Bidens patetiska anhang i Washington.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s