Våra politiska ledare kör över folket – sanktionerna fortsätter till varje pris

Som jag rapporterat om tidigare pyr missnöjet hos den tyska befolkningen som gått ut på gatorna och protesterat över energipriserna. Landets regering lyssnar dock inte på folket, utan håller fast vid att följa EU:s embargo, vilket utrikesminister Annalena Baerbock deklarerade vid konferensen ”Democracy’s Clear and Present Danger: How Do We Respond?” anordnad av NGO Forum 2000 i Prag i går, där hon lät meddela att de antiryska sanktionerna kommer upprätthållas till varje pris.

-”Om jag ger löftet till människor i Ukraina att vi står med er så länge ni behöver oss, då vill jag leverera. Oavsett vad mina tyska väljare tycker, men jag vill leverera till folket i Ukraina. Jag måste vara tydlig med att det här håller i sig så länge som Ukraina behöver mig. Vi står inför vintertid, då vi kommer att utmanas som demokratiska politiker. Folk kommer att gå på gatan och säga ”Vi kan inte betala våra energipriser”. Och jag kommer att säga ”Ja, jag vet, så vi hjälper dig med sociala åtgärder.” Men jag vill inte säga ”Ok då stoppar vi sanktionerna mot Ryssland.” Vi kommer att stå med Ukraina, och det betyder att sanktionerna kommer att stanna kvar. även vintertid, även om det blir riktigt tufft för politikerna ”

Baerbocks kollega, ekonomi- och klimatministern Robert Habeck, sade till reportrar i går att dessa ”sociala åtgärder” kan inkludera subventioner, en förändrad marknadsstruktur för energi och en budget som skulle flytta bördan för elpriserna från medborgarna samt eventuella pristak.

I en åsiktsartikel som publicerades i går i den tyska tidningen Zeit, hävdade Baerbock att det inte fanns någon väg tillbaka till världen före den 24 februari och att Tyskland samt EU kommer att behöva föra en lång ekonomisk, sanktions- och propagandakamp mot Ryssland.

Arrogans utan dess like visar sig allt tydligare bland de europeiska makthavarna, så även i Sverige. De tycks helt sakna verklighetsförankring och ignorera det faktum att det i grunden är folket som väljer sina ledare som ska föra folkets talan.

Demokratin, som våra politiker älskar att prata om, är uppenbarligen utdöende och att man i Tyskland öppet säger att man struntar i vad väljarna tycker samt Finland respektive Sverige beslutar att gå med i Nato utan att tillfråga folket eftersom man förväntar sig ett nej, är bara två exempel.

Man kan fråga sig om Baerbock vet att Europa för närvarande köper rysk naturgas genom Kina och till höga priser? Dessutom hjälper man inte det ukrainska folket, som man säger sig värna, genom att hela tiden hjälpa till att förlänga kriget med såväl ekonomiska bidrag som vapenleveranser.

Men folket är fortfarande lite för dumma för att veta vad som är bra för dem, så de lyssnar på ledare som tar viktiga beslut över deras huvuden och berättar för folket vad de ska tycka.

Avslutar med en klok kommentar som jag såg i flödet; ”Uppenbarligen finns det snart inget behov av att ha fler val eftersom det kommer vara ett slöseri med pengar som parlamentsledamöter istället kan spendera på utlandsresor till varma länder under vintern, vilket också kommer hjälpa till att undvika upploppen på gatorna.”

#followthemoney

#politikerförakt

https://www.rt.com/news/561934-baerbock-ukraine-voters-sanctions/

https://twitter.com/ivan_8848/status/1565067553671626760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1565067553671626760%7Ctwgr%5E629a03424e67e887fd6748fb27a7627d22169970%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F561934-baerbock-ukraine-voters-sanctions%2F

11 reaktioner till “Våra politiska ledare kör över folket – sanktionerna fortsätter till varje pris

 1. På det vis våra folkvalda uttrycker sig är det World Economic Forums formula i grunden.
  Ett recept för the great reset.
  Där ingår att inte lyssna på kritik från väljarna.
  Nu senast från Canada.
  Det är ”Klimatångest” bakom ökat politikerförakt, enligt Trudeau.
  ” Det är mycket press på många människor, och tyvärr finns det inga enkla lösningar på alla dessa utmaningar vi står inför.”

  Gillad av 1 person

 2. Vad som är så tragiskt att alltihopa är så onödigt, meningslöst och rena sandlådegrälet mellan småungar. Det är väl höjden av naivitet att tro att Ryssland skulle böja sig när dom sitter med trumph på hand varenda avseende. Ryssland och Kina har alla essen i leken. Allt Europa och USA gör är att hänga sig själva, och det är gemene man som får sitta emellan, dåligt med mat, kalla hem, kalla duschar. Det verkliga resultatet är att BRICS väser och Europa och USA stympar si själva. Att en utrikesminister som Annalena Baerbock går ut och säger att hon kommer att gynna ett annat land på sitt eget lands befolknings bekostnad är väl så nära högförräderi man kan komma. Dessutom är det väl knappas något tvivel om att dagens Ukraina regin är en naziregim väl så usel som den en gång i Tyskland, och den leds av en drogberoende despot utan medkänsla för folket.

  Gillad av 1 person

 3. ”då vi kommer att utmanas som demokratiska politiker” var ser hon demokratin här? Har hon frågat tyskarna om det är beredda på att både frysa, bli arbetslösa och gå hungriga för att hon tycker det är viktigt att alla tyskar ska vara med och bidra till det som hon och hennes politiker kompisar tycker är viktigt. Hur mycket ”offrar” hon som politiker eller hennes politiker kompisar?

  Gillad av 1 person

 4. EU är en sjuk sammanslutning där det bara finns en ledare värd namnet och det är Victor Orban. Resten kan närmast beskrivas som efterblivna eller korrupta globalister. Alla borde väl vid det här laget begripa att kriget i Ukraina är globalisternas krig och helt onödigt om man bara varit lite mer pragmatiska och följt Minsk-avtalet. Men eftersom man sedan 2014 års statskupp planerat för krig mot nationalstaternas främsta anförare Ryssland så kunde man ju inte backa utan provocerade fram kriget.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s