Den perfekta stormen som bildats på energimarknaderna kommer ha en stor ekonomisk inverkan på hushåll och företag

Energipriserna i Europa har fortsatt att nå rekordnivåer och ökat farhågorna för minskad tillgång till el och värme när vädret blir kallare.

Professor Damien Ernst vid universitetet i Liège i Belgien, sade i måndags till den franska nyhetssajten Atlantico att stigande energipriser kan leda till massutarmning i EU. Han varnade för att det inte finns något som tyder på att situationen kommer att förbättras efter den här vintern.

Enligt Ernst förväntas ”den perfekta stormen” som har bildats på energimarknaderna ha en stor ekonomisk inverkan på hushåll och företag. I Belgien kommer hushållen i genomsnitt att betala €10.000 per år för el och värme.

Ernst slog också fast att energikrisen kommer vara mycket värre än såväl finanskrisen 2008 som oljechockerna på 1970-talet.

-”Detta kommer att få ekonomiska konsekvenser, särskilt för köpkraften och leda till ekonomiska begränsningar. Med ett sådant hopp i energipriserna kommer det att vara omöjligt att kontrollera inflationen.”

Vissa EU-länder närmar sig redan botten utan att folk vet om det eftersom deras regeringar lånar pengar för glatta livet och låtsas som att det kommer att ordna sig med media i ryggen. Men vi har bara oss själva att skylla för det som sker och trots att vi inom några få veckors tid har möjlighet att sparka ut politikeradeln som försatt oss i den här dåliga sitsen, kommer det förblindade folket ge samma svikare förnyat förtroende. Medan det europeiska folket lider i vinter har EU-ländernas ledare garanterat fått bra betalt för att söndra och härska.

#followthemoney

https://www.rt.com/business/561900-europeans-face-mass-poverty/

7 reaktioner till “Den perfekta stormen som bildats på energimarknaderna kommer ha en stor ekonomisk inverkan på hushåll och företag

 1. Finansminister Damberg
  (foto arkivbild ?) ser myndig ut med armarna i kors han skaldar…..
  ”Vi kommer bli fattigare”

  Tidigare i år deltog Mikael Damberg på globalistmötet World Economic Forum i Davos. Innan mötet konstaterade han bland annat att Sverige ”ligger långt fram i klimatomställningen” och har en ”tydlig politisk riktning”

  – Med regeringens arbete för en hållbar klimatomställning och en grön nyindustrialisering vill vi visa omvärlden hur klimatarbetet inte bara är moraliskt rätt gentemot våra barn och barnbarn, den skapar också framtidens jobb och exportmöjligheter, påstod Mikael Damberg i ett pressmeddelande på regeringens hemsida.
  (SwebbTV nyheter)

  Gilla

  1. PerH ”Sverige ”ligger långt fram i klimatomställningen” Fakta är nog att Sverige har inte ens börjat med någon omställning alls, av något slag. Tvärt om har man ju utfärdat förbud mot omställning.

   Gilla

   1. Flisigt….
    Förbud mot omställning?
    Så som våra folkvalda minglar med eliten i WEF, organisationen med målet the great reset, folkens fattigdom, därmed inställelsen av EUfori.
    Det fixar sig genom transhumanism.

    Gilla

 2. Tragiskt att allt för få inser vidden av EU:s ställningstagande gentemot Ryssland.
  Tänker ofta om våra journalister verkligen är så förblindade, eller är det risken för arbetslöshet som gnager?
  Tror faktiskt att det inte spelar någon roll, då många kommer att förlora sina jobb oavsett….

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s