Systemkollaps att vänta när västeuropeiska ledare avvisar rysk energi utan lämpliga alternativ

Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto varnade under ett möte i går för att Västeuropas politik att avvisa rysk energi, även i avsaknad av lämpliga alternativ, kan leda till systemkollaps när allmänheten lämnas utan värme i vinter.

-”Alla dessa uttalanden från Västeuropa i frågan om energiförsörjning fungerar helt enkelt inte alls när vintern närmar sig. Även om ideologiska, politiska, kommunikationsuttalanden med effektivt stöd från internationella medier lätt kan blåsa upp ballonger som täcker människors ögon, kommer all ideologi i världen inte att hålla EU-medborgarna varma när vintern närmar sig. Ungern har ännu inte fallit i denna fälla, men trycket från andra EU-regeringar kommer bara att bli värre eftersom den nuvarande världsordningen närmar sig en enorm kollaps, nästan med en asteroids hastighet. Ryska energikällor är en integrerad del av europeisk energisäkerhet och utan dem skulle socialt missnöje kunna leda till systemkollaps.”

Det händer inte ofta, men här ser vi för ovanlighetens skull en politisk ledare som säger sanningen till Europas invånare – ungrarna har verkligen begåvats med realistiska och vettiga beslutsfattare. Något man tyvärr inte kan säga om någon av de klåpare som aspirerar på makten i Sverige.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/561767-hungary-szijjarto-europe-energy-collapse/

11 reaktioner till “Systemkollaps att vänta när västeuropeiska ledare avvisar rysk energi utan lämpliga alternativ

 1. Vi har varken kompetenta, seriösa eller omdömesfulla ministrar i Sverige, så framtiden ser dyster ut, när man ser på opinionsläget och hur folk tänker rösta. Läget är redan prekärt, och inte verkar det bli bättre, utan sämre. Ungern verkar ha ministrar som är motsatsen till våra.

  Gillad av 1 person

  1. Nja det är inte bara islamiseringen utan det mesta i myndighetsutövning. Jag tänkte att det vore en god idé att gå med i hemvärnet men när man läser denna tråd på Flashback så inser man att Sverige är rejält kört. Här har man låtit en utlänning med dubbelt medborgarskap få tillgång till förmodligen känsliga uppgifter. Fy fan för svenska soldater att få sin position röjd av den egna myndigheten. Tur att SÄPO numera har fått hjälp av Turkiet att identifiera och utvisa kriminella och terrorister. Denna Iranier har enligt andra källor även varit kretstillsyningsman i Jehovas Vittne och besökt hem med exiliranier som har gått med i Jehovas. Naiviteten är omfattande på alla plan i Sverige.
   https://www.flashback.org/t3357499

   Gillad av 2 personer

 2. Frälsarkransen är vindmöllorna och solpaneler på hustaken, så är det planerat från politikerhåll, då går det bra!
  Magdalena förlitar sig på havsbaserad vindkraft hörde jag på politikerutfrågningen på SVT.

  Gillad av 1 person

 3. Nu behöver ju inte vi i Sverige oroa oss särdeles mycket. Kanske blir det svart ibland hemma hos några skåningar. I övrigt, allt som vanligt.

  Gilla

 4. Våra politiker har inte förstått innebörden med de konsekvenserna som blir facit av en kommande elkris, politikerna har genom sitt beteende själva skapat en ekonomisk och socialkris som EU inte har skådat sedan andra världskriget, EU valde att inte teckna avtal med ny gas från Ryssland, EU pratar om att byta ut rysk gas till andra alternativ problemet är bara det att det finns inga andra alternativ iallafall inte på överskådlig tid, EU kan ju fortsätta drömma om sin ”gröna-el” men i sammanhanget är den ”gröna-elen” bara en piss i Nilen av det som behövs, till följd av el-priset lär det komma arbetslöshet, många företag kommer att tvingas att slå igen, SVT vill att svenska folket ska vänja sig vid att frysa och att el är bara en ”lyx” sak som egentligen inte behövs, och denna propaganda och skit-tv tvingas vi att betala till. (https://samnytt.se/svt-varme-under-vintern-en-lyx-tidigare-generationer-inte-behovt/)

  Nu kommer inte EU ta bort något av sina sanktioner mot Ryssland så vi kommer att frysa till vintern, med stor säkerhet blir det matbrist eventuellt även svält inom EU, vi kommer att behålla våra dyra drivmedelspriser, det lär bli elransonering, maten kommer att bli dyrare, räntan kommer att stiga, kronan kommer bli mindre värd, husen kommer att tappa i värde och inflationen kommer att vara kvar på överskådlig tid. Folket kommer få en smärtsam upplevelse av den politik som drivs både i EU men även i Sverige.

  I förlängning kan detta innebära nya kriser inom EU såsom oroligheter, gäng som drar fram, stjäl och vandalisera, kriser inom det sociala planet, ökad risk för inbördeskrig, svält men även problem med en väldig hög arbetslöshet. Allt detta kan skapa helt nya förutsättningar inom EU som innebär att EU går i graven.

  Vet att jag ser framtiden nattsvart och det kommer den också att bli oavsett vad/hur vi gör, det är för sent att tro att vi kan skydda oss just nu, det blåser sakteligen upp till den perfekta stormen och mot den har vi inte mycket än varandra att hjälpa och ta hand om, men de är bättre än att förlita sig på ett gäng i regeringen/Rosenbad som inte har sett verkligheten detta århundrade och som inte har gjort ett enda skit för att Sverige inte skulle hamna just i denna situation.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tycker du är alldeles för pessimistisk. Visst har vi bekymmer. Men svenskar i allmänhet kommer knappt märka av detta. Varför tror du annars att så många röstar för mer av samma politik? Är man missnöjd så röstar man inte på S, C, V eller MP.

   Gilla

   1. Ja kanske det! Men som Di skriver ”Det är fyra till fem miljoner svenskar som nu för första gången i livet upplever fattigdom.” De som röstar på samma parti tror jag inte vet bättre, de finns alltid folk som tror att om man röstar på samma parti med samma politik så tror de för eller senare ska bli ett annat resultat. Idioter finns det tyvärr lite över allt, därav tror jag att det blir nattsvart. Men det är bara att vänta och se, en av oss kommer att få rätt.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s