Massprotester mot kriget i Ukraina – kräver stopp av vapenleveranser

Många länder vill inte längre skicka vapen och ammunition till Ukraina, men Sverige tillhör inte den skaran som fått ett uppvaknande. Efter att Ukrainas utrikesminister varit här och fått löfte om 1 miljard skattekronor från den svenska regeringen, tiggde man även nya vapenleveranser i form av artillerisystemet Archer och Robot 70. Nu vill så klart både Moderaterna och Kristdemokraterna att Sverige genomför leverans av det tunga artilleriet för att ”stötta Ukraina i kriget mot Ryssland” eftersom ”de kämpar tappert men börjar få slut på både ammunition och system att skjuta ifrån”.

Bedrövligt att våra riksdagspolitiker fortfarande inte förstått att ju mer vapen som skickas ju längre kommer kriget pågå och desto fler människor kommer att dö – dessutom kommer mindre än hälften av leveranserna fram då resterande hamnar på svarta marknaden.

I Tyskland har man öppet börja protestera mot kriget och i söndags höll distriktshantverksföreningen i Anhalt Dessau-Roßlau ett massmöte på torget i Dessau under mottot ”Inga vapenleveranser till Ukraina! Fred istället för krig!”, där deltagarna ville skicka en signal mot såväl krig som sanktioner och för fred.

Arrangörerna påpekade att sanktionerna bara förvärrat konflikten, vilket politikerna helt försummat. Vidare ignoreras det faktum att sanktionerna skadat medborgarna i Tyskland mer än Ryssland. Karl Krökel, distriktshantverksmästare från Dessau-Rosßlau, talade i början av evenemanget och sade att hantverkare samt medborgare har allvarliga bekymmer. Oro över massiva skador på den tyska ekonomin som åtföljs av massarbetslöshet, oro över att medborgarna inte längre ska kunna betala sina gas- och elräkningar samt sitt uppehälle. ”Det vi upplever är en energipolitisk katastrof! Och regeringen är ensam ansvarig för denna katastrof!”

Hantverkarorganisationen hade även vänt sig till allmänheten i ett öppet brev, där man konstaterad att Ukrainakonflikten inte kan lösas militärt. Vidare pekade man på att den tyska regeringen har förstört energiförsörjningen för befolkningen och ekonomin. Medborgarna försattes medvetet i en energinödsituation och det gjordes ingen konsekvensbedömning innan man ensidigt stängde av all energiförsörjning från Ryssland. Hur är det möjligt för äldre medborgare i sina hem eller på äldreboenden att vara beredda på att frysa den kommande vintern?

Reiner Braun, ordförande för International Permanent Peace Bureau, uppmanade till fred i Ukraina och fred över hela världen. Medborgare som är engagerade i fred behöver dock mod, eftersom alla som arbetar för fred kommer att bli förtalade som ”Putivänner som följer det ryska narrativet”.

Braun ifrågasatte vad det är för galenskap vi lever i – vi för ett ekonomiskt krig mot Ryssland som skadar oss mer än Ryssland. Vem som helst är emot ett krig som bryter mot internationell lag och därmed också mot krig som förs av USA, men USA har dock aldrig fått sanktioner. Braun erinrade skarpt om att den tyska utrikespolitiken var förpliktad till en viss moral. ”Moral om slaktarna i Saudiarabien. Moral om brott mot internationell rätt i Marocko. Moral om Qatars exploatörer och förtryckare. Vad är det för eländig dubbelmoral som vår regering säljer som politik?”

Den enda moral som våra makthavare besitter är tyvärr dubbelmoral medan de stryks medhårs av massmedia, så skådespelet kan fritt fortgå och vi betalar.

#fuckpeace
#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/m-och-kd-vill-skicka-tungt-artilleri-till-ukraina-hultqvist-aterkommer

https://freewestmedia.com/2022/08/30/germany-dessau-craftsmen-protest-against-war/

14 reaktioner till “Massprotester mot kriget i Ukraina – kräver stopp av vapenleveranser

 1. Äntligen kanske EU:s medborgare kommer att vakna….
  Tar säkert lång tid, men några har ändå startat processen.

  Gilla

 2. När det handlar om större delen av den svenska befolkningen och genomskådandet av vad politiker och MSM ägnar sig åt, så är man inte ens ‘tvåa på bollen’. Man är fullt upptagna av att bli vallade av berörda och är nöjda med det …

  Gillad av 1 person

 3. Slutar västvärlden levererar vapen till Ukraina så införs diktatur där. En rysk marionettregering tar vid och mordet på det ukrainska folket fortsätter. Att vissa människor i Tyskland inte förstår att det är tyskarna själva som satt sig i knät på Ryssland för sin energiförsörjning är ju trist. De har röstat fel. Ungefär som svenskar. Som röstar på partier som stänger ner elproduktion. Vi ser vad elen kostar nu. Kul att ”ställa om”?

  Gilla

  1. uppstigersolen Snarare finns det riks för att Ukraina får en folkvald regering som verkligen representerar ukrainarna, inte USAs intressen, som före 2014. USAs värsta mardröm dock.

   Gillad av 1 person

 4. Hoppsan, öm tå.
  Tja, det är ju din blogg, så du avgör ju.
  Men om man framför sina åsikter på en sån här offentlig plattform så får man väl finna sig i att bli analyserad och kritiserad. Det har andra skribenter gjort med mig, efter mina inlägg. Jag brukar bemöta dom.. 🙂

  Gilla

  1. Vad är det jag ska bemöta? Dina fantasier om att jag har kopplingar till Ryssland eller vad jag röstade på i valet? Du och de jag räknade upp tillför inget till diskussionen med era patetiska försök att misskreditera mig. Fortsätter det ser jag till att ni hittar utgången.

   Gilla

  1. Självklart räknar jag inte med att alla håller med mig om allt, men om du hade varit intresserad av att föra en seriös diskussion hade du undvikit den nivå som du och andra lagt er på. Ni har haft era chanser. Har inget mer att tillägga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s