Det saknas tillräckligt med kapacitet i världen för att ersätta rysk gasförsörjning till EU

Den tidigare vicepresidenten på Saudi Aramco, Sadad Al-Husseini, sade till CNBC i dag att det inte finns inte tillräckligt med kapacitet i världen för att ersätta Rysslands gasförsörjning till EU, medan Ryssland har gott om marknader att sälja sin energi till.

-”USA har inte LNG-kapaciteten för att ersätta Rysslands export till Europa. Elräkningarna i hela EU kommer att skjuta i höjden i vinter, vilket kan leda till allvarliga problem på den globala energimarknaden. Den här situationen är en ny värld och den är inte särskilt bra för energin. I vilket fall som helst finns det inte tillräckligt med LNG-kapacitet i världen för att kompensera för den ryska exporten till Europa och det kommer att ta åratal för EU att hitta resurser för att ersätta rysk försörjning. Moskva må förlora EU-köpare, men trots västerländska sanktioner finns det många alternativa marknader för rysk energi – inklusive Kina, Japan eller Indien. Samtidigt har Europa inga alternativa energikällor. USA är redan maxat och Nordafrika har problem, medan OPEC också har slut på ledig kapacitet, så det är ett globalt problem. Även om den ryska ekonomin kan lida under västerländska sanktioner, så kommer resten av världen garanterat att lida med dem. Ryssland kan dessutom återhämta sig mycket tidigare än Europa.”

Men det verkar kvitta hur många kvitton vi får på att EU-eliten begått ett förfärligt misstag – agendan ska drivas igenom till varje pris genom att söndra och härska, utan en tanke på vad det kommer innebära för befolkningen i såväl Ukraina som Europa.

Noterar för övrigt att borgmästaren i den södra ukrainska staden Odessa, Gennadij Trukhanov, uttalat sig om att konflikten med Ryssland bör lösas politiskt istället för på slagfältet. Det var i en intervju med den italienska tidningen Corriere della Sera som publicerades i går som han konstaterade att Kiev och Moskva borde upphöra med fientligheterna samt återvända till förhandlingsbordet istället för att försöka lösa konflikten på slagfältet.

-”Miljontals människors liv står på spel, därför är det nödvändigt att förhandla steg för steg och att gradvis söka kompromisser för att undvika konfrontation. Ukrainas president Vladimir Zelensky har gjort många misstag under sitt ämbete och regeringen har koncentrerat sig för mycket på makt i Kiev på bekostnad av regionerna. Zelensky borde ha lämnat mer självstyre till regioner och kommuner. Om presidenten hade lyssnat på mina och andras förslag skulle landet fungera bättre.”

Borgmästaren kritiserade också de ukrainska myndigheternas insatser för att riva statyer och monument över ryska historiska personer i Ukraina.

-”Jag är emot att ta ner statyerna. Även om vi förstör monumenten förändras inte historien. Det är inte meningsfullt att ta bort statyer av den ryska poeten Aleksandr Pushkin från 1800-talet och den första sovjetiska kosmonauten, Jurij Gagarin.”

Av någon anledning låter MSM aldrig dessa kritiska röster få komma till tals eftersom det skulle kunna få människor att inse att EU-ländernas ledare kastar bort pengar som behövs bättre på hemmaplan på att hålla liv i ett krig som enbart gynnar krigsindustrin och dödar befolkningen, medan miljarderna sugs upp i ett redan korrupt system.

#followthemoney

https://www.rt.com/business/561749-eu-no-alternative-russian-energy/

https://www.rt.com/russia/561757-ukraine-mayor-zelensky-mistakes/

4 reaktioner till “Det saknas tillräckligt med kapacitet i världen för att ersätta rysk gasförsörjning till EU

  1. Jenny Piper, Putin lyckas inte med att sälja Rysk gas någon annanstans! De eldar upp den, då man inte vågar stoppa produktionen av rädsla för att få tekniska problem. Läser du bara rysk propaganda? Ryssarna har stora problem just nu både hemma hos sig själva och i Ukraina, frågan som gäller nu är hur lång tid Putin har kvar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s