Ukrainas skuldberg växer – dags för svenska skattebetalare att skicka nya miljarder

Ukrainas ekonomiska underskott fortsätter växa eftersom majoriteten av de hundratals miljarder som IMF och många västländer bidragit med består av lån. Nya pengar trycks upp i mängder och enligt Financial Times ska 36 miljarder kronor ha skapats bara under juli månad.

Vart alla dessa pengar tar vägen redovisas inte, det är som en gapande fågelunge som hela tiden kräver mer och får det utan någon kontroll. Givaransvaret går som sagt runt bland länderna – förra veckan var det Norge, Tyskland och USA, denna vecka är det dags för Sverige att ånyo suga ut skattemedel när Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba kommer på besök. Statsminister Magdalena Andersson lät redan i går meddela att regeringen inom kort kommer presentera ytterligare stöd till Ukraina eftersom ”Ryssland inte får vinna” och en presskonferens ska hållas under förmiddagen i dag tillsammans med utrikesminister Linde och biståndsminister Ernkrans.

Räkna med ett svulstigt inlägg från såväl Andersson som Linde under dagen med stöd av den så kallade oppositionen, där man efterlyser godhetspoäng innan valet – att man ger bort pengar som inte finns när det egna landet blöder och folket lider, är väl en nationalsport från politiskt håll vid det här laget.

#vibetalar

#followthemoney

https://www.svd.se/a/qWzvqe/ukrainas-ekonomi-i-kris-efter-ryska-invasionen

12 reaktioner till “Ukrainas skuldberg växer – dags för svenska skattebetalare att skicka nya miljarder

 1. Zelenski är väl inte nöjd med bara ett hus till föräldrarna och en ”mansion” i USA till sig själv. Behöver väl något att leva på också!
  NU FÅR DET FAN I MIG VA’ NOG!!
  UT MED FÖRRÄDARNA 11 SEPTEMBER!

  Gillad av 1 person

 2. Självklart ska vi hjälpa våra Ukrainska bröder och systrar. Tänk på att våra förfäder var med och bildade Kievrus- riket för över 1000 år sedan. Alltsedan den tiden så har vi haft täta band, dock inte så mycket under sovjettiden. Det är många svenskar som flyttat dit genom århundradena, bönder som utvandrade dit under kristider och bildade sk svenskbyar, varav många fanns kvar långt in på 190-talet, där Svenska var det huvudsakliga språket, frågan är om de/den sista finns kvar nu efter Putins vedervärdiga krig mot civila mål?
  En stor majoritet av Sveriges befolkning stöder Sveriges stöd av vapen, pengar, förnödenheter osv till 100%.

  Gillad av 1 person

  1. Du har ingen aning om vad svenska folket tycker i den här frågan eftersom de inte tillfrågats. Dessutom kan man ifrågasätta hur vi hjälper ett folk med korrumperade ledare där invånarna endast önskar fred, genom att skicka vapen och pengar okontrollerat?

   Gilla

   1. Frågan är väl om du har en aning, Jenny. ”Lyssnar” man på tongångarna överlag, så stödjer nog tveklöst en majoritet av svenskarna hjälp till Ukraina. Och fred kan dom ju få, om bara ockupanterna gör helt om och drar åt helvete därifrån.

    Gilla

   2. Till och med ukrainarna själva vill ha fredsförhandlingar framför att lösa konflikten på slagfältet. Så här säger Odessas borgmästare⁸ till exempel:

    ”The mayor of the southern Ukrainian city of Odessa, Gennady Trukhanov, believes the conflict with Russia should be resolved politically. Kiev and Moscow should cease the hostilities and return to the negotiating table, he told Italy’s Corriere della Sera newspaper in an interview published on Sunday.

    Although he supports the idea of Ukraine “returning to [its] borders of 1991,” including Donbass and Crimea, Trukhanov maintains that these disputes should be resolved at the negotiating table, not the battlefield.

    “The lives of millions of people are at stake,” therefore “it is necessary to negotiate step by step, to seek compromises gradually, to avoid confrontation,” the mayor said. He argued that Ukrainian President Vladimir Zelensky has made “many” mistakes while in office.

    Trukhanov criticized the government for concentrating too much power in Kiev at the expense of the regions.”

    Gilla

  2. Johan Problemet är att det är inte några ”Ukrainska bröder och systrar” detta hjälper utan USAs maktbegär att ta över kontrollen av världen. Detta är samma sak som om Sverige hade skickat bistånd till Adolf Hitler på 40-talet.

   Gillad av 1 person

   1. Jösses Karl, så du rör ihop historien. Dagens motsvarighet till Adolf sitter som dom flesta med lite koll på verkligheten vet i Moskva. Och kan du tänka dig, Ukrainas president är av judiskt härkomst. Skärp till dig lite…

    Gilla

 3. Fast Odessas borgmästare är väl inte att jämställa med ”ukrainarna”. Förr eller senare blir det fredsförhandlingar, men Ukraina har all rätt i världen att kasta ut anfallande part. Och ryssarna har ingen rätt alls att vara där.

  Gilla

 4. Få saker är så enkelt som svart eller vitt, men Ukraina har inte råd att göra detta halvhjärtat. Och, som sagt, fredsförhandlingar blir det nån gång och förhoppningsvis kan man hitta ett sätt lösa det här onaturliga krigstillståndet mellan broderfolk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s