EU kommer förlora miljarder om man förbjuder ryssar

I början av augusti krävde Ukrainas president Vladimir Zelensky att ryssar skulle förbjudas inresa i EU. Den diskriminerande uppmaningen hörsammades av ett antal europeiska nationer och såväl Finland som baltländerna har redan infört restriktioner. Ett informellt möte med EU:s utrikesministrar är planerat till slutet av augusti för att diskutera möjligheten att införa visumrestriktioner för ryska turister.

Något möte har ännu inte blivit av, men man har nu räknat ut att EU kommer förlora omkring 21 miljarder euro om det hindrar ryska turister från att komma in i blocket. Det är således bara EU-länderna själva som förlorar på det ogenomtänkta förslaget, medan ryssarna kan besöka andra delar av världen då många länder inte stödjer sanktionerna. EU tycks skjuta sig själva i båda benen gång på gång medan befolkningen hejar på.

#swexit

https://www.rt.com/business/561523-eu-loses-without-russian-tourists/

En reaktion till “EU kommer förlora miljarder om man förbjuder ryssar

  1. Först skulle man förbjuda rysk gas, sedan ryska varor, och nu vill man förbjuda ryssar. Varenda gång blir det värre och värre för européerna, medan ryssarna egentligen inte bryr sig. Ryssarna kommer nog att upptäcka att det är mer intressant att resa i Ryssland, Kina, Indien och andra betydligt mer spännande platser än gamla nedkörda våldsbejakande Europa. Dessutom så undviker man ju alla dessa så kallade invandrar problem som brott, våld och skjutningar. Man brukar tala om att någon skjuter sig i foten, men nu håller tydligen EU på att skjuta sig i huvudet, eller åtminstone att makteliten håller på att skjuta hela befolkningen i huvudet, bildligt talat. EU håller på att leva upp till verkligheten, att det bara är en liten halvö på baksidan av Asien som blir allt mindre viktig för resten av världen.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s