Mer censur ju närmre valet vi kommer

Facebookcensuren blir allt hårdare ju närmare valet vi kommer och är det inte frysboxen man hamnar i så är det kommentarer som plockas bort.

Påvisar här ett klockrent exempel på hur de utan att ha fog för sina anklagelser stänger av människor. Krister skrev denna harmlösa kommentar i en tråd till mitt inlägg från i dag om de ökande elpriserna och fick sin kommentar borttagen samt får inte kommentera på 24 timmar trots att det varken innehåller hat eller underlägsenhet, såvida det inte anses kränkande att skriva att svenskar är ”mesiga”.

Jag tog en skärmdump efter att han uppmärksammat mig på vad som skett och lade ut en kommentar i tråden om hur Facebook ägnar sig åt censur och vips så var även den kommentaren bortplockad och jag fick en varning om hatiskt inlägg.

Troligen kommer många regimkritiska röster att hamna på Facebooks shitlist de sista dagarna innan valet – allt för att svenska folket ska förbli ovetandes om hur skyldiga våra styrande politiker faktiskt är till den allvarliga situation som såväl Sverige som hela Europa står inför.

#censur

11 reaktioner till “Mer censur ju närmre valet vi kommer

 1. Jag slutade använda Facebook för ca 12-13 år sedan och sedan dess njuter jag av att vara Zucker fri. Ser ingen anledning att vara med i denna hysteri där andra ska berätta för mig vad jag får skriva, tycka och snart även tänka.

  Gillad av 1 person

 2. När man vill ställa personer till svars för en uppkommen situation är det alltså hatiskt? Jisses… FB är fullt av vänsterslödder.

  ”Skydda vissa personer mot att beskrivas som underlägsna andra.” Kan det bli mer vänsterretorik? Samtidigt som vänstern kan häva ur sig vad som helst….nu senast Anne Linde mot SD.

  Gillad av 2 personer

 3. Så länge folk tänker att det är bra att vara med på facebook för att ”alla andra är där” och det är ett bra ställe att ”nå ut till folk” kommer situationen fortsätta förvärras. Du når inte ut om du censureras. Men om massor med människor avslutar sina konton sänder det en tydlig signal. Jag har lämnat facebook för gott, trots att jag hade flera företagssidor förutom min privata och jag har inte ångrat det. Hjälp istället alternativa plattformar såsom t ex MeWe. Att säga ”jag har inte facebook” kan starta intressanta samtal. Jag har inte heller smartphone och det tycker en del är intressant. Det går att vara utan. Jag är ett levande exempel på det.

  Gilla

 4. Med tanke på hur regeringen behandlar oss i elområde 4,så verkar det som att vi inte är så mycket värda. Som jag förstått det så kan regeringen gå ifrån EU avtalet .
  Men om det inte är bögarnas;) fel, så är det Putins’ ..

  Gillad av 1 person

 5. Det här inlägget som jag bara länkat till på Facebook utan att skriva något tog de bort med hänvisning till att det bryter mot deras communityregler, sinnessjukt. 🤪🤦‍♀️ Dessutom har alla som delat mitt inlägg fått flera dagars avstängning. 😡

  Gilla

  1. Är det inte dax att släppa Facebook det är inte bara du som råkar ut för ned stängning utan även folk som bara vill väl, Facebook vill inte väl de vill bestämma över dig och de vänner du har och nej… du lär inte vinna över dem. Enda sättet att vinna över dem är att ALLA går ut ur Facebook då faller deras aktie, kurs och de får problem med sin långivning och kan se sig akterseglade.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s