Kopplingen som våra politiker inte vill kännas vid

Noterar föga förvånande att Vänsterpartiet vill ha en mer generös migrationspolitik och återgå till hur det var innan migrationspolitiken stramades åt, då tillfälliga uppehållstillstånd inte var huvudregel. Partiledaren Nooshi Dadgostar deklarerade i dag att det är viktigt att vi står upp för människors rätt att söka asyl.

Att Sverige i decennier agerat humanitär stormakt och nu får betala priset för den såväl oansvariga som kravlösa politik som bedrivits av majoriteten av riksdagspartierna är så klart irrelevant i sammanhanget och Dadgostar pressas så klart inte kring detta faktum eftersom svensk massmedia av tradition hellre stryker makthavarna medhårs istället för att ställa dem mot väggen.

Mer iögonfallande är Dadgostars uttalande att hon inte ser någon koppling mellan Sveriges höga invandring och den gängbrottslighet som vi har i dag.
-”Jag kan inte se att pigment bidrar till att man utför vissa handlingar”.

Det handlar inte om hudfärg, självklart finns alla nationaliteter – även etniska svenskar – representerade i de kriminella gängen, men när fakta har visat att majoriteten av de som begår brott är andra generationens invandrare med icke västligt ursprung, så framstår det bara som korkat att ignorera den detaljen och låtsas som att problemet inte existerar.

Tidigare studier genomförda på regeringens begäran i såväl Norge som Danmark har just detta och liknande genomgång i Sverige pekar på detsamma, även om BRÅ inte vill säga det rätt ut. Det handlar inte om att peka ut eller misstänkliggöra människor – gemene man förstår att inte alla invandrare är kriminella, utan vi måste faktiskt ta tag i ett växande problem som fått fria tyglar alltför länge och där polisen inte klarar av att upprätthålla lag och ordning samt få människor att känna sig trygga. Det kostar dessutom samhället stora summor, där vi skattebetalare står för notan.

Men så länge maktens människor är rädda att säga som det är och saknar viljan att göra något åt situationen på riktigt – det vill säga agera istället för att bygga luftslott lagom till valet – så blir resultatet därefter. Något alla borde ha i bakhuvudet när de går till valurnorna inom kort. Vill vi ha förändring måste dessa klåpare som styrt alltför länge bort och nytt blod som ännu inte sålt sig plockas in.

#viharvälingaproblem

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/dadgostar-v-mer-generost-migrationspolitik

4 reaktioner till “Kopplingen som våra politiker inte vill kännas vid

 1. -”Jag kan inte se att pigment bidrar till att man utför vissa handlingar”. Det är så man upplever världen som ”färgblind” gåslever kommunist.
  Hon beter sig som vilken politiker som helst, de vill så gärna bestämma och styra, men något konsekvenstänk finns inte och det finns inte heller någon som vill ta ansvar för varken deras politik eller handlandet. Allt detta sker i en värld där ingen av politikerna har ansvar eller vill ta ansvar för den skit politik de för, allt handlar om att vissa grupper i samhället ska få det bättre än andra.

  Gillad av 2 personer

 2. Piper skriver…

  ”Det handlar inte om hudfärg, självklart finns alla nationaliteter – även etniska svenskar – representerade i de kriminella gängen”

  Gängkriminalitetskulturen kom med invandringen. Har nu även unga svenskar inspirerats av denna typ av gemenskap, ohederlighet och syn på våld?

  Det skulle inte förvåna, särskilt inte i invandrartäta områden, vilket bedöms med hudfärg, eller mer korrekt: folkslag (medfödda och/eller kulturella fysiska markörer); det är med den nämnaren som mångkultur visuellt mäts.

  Dessa områden, orter och städer blir fler och fler och fler vilket gör att de får mindre och mindre svensk karaktär (fysiska markörer och kynne). Till exempel Botkyrka kommun (Stockholm) som har 42% utrikes födda och 56% (SCB 2015) med utländsk bakgrund.

  Bortsett från otryggheten/våldet, är denna demografiska utveckling berikande för Sverige? (Det är otäckt att konstatera att fel svar kan leda till social uteslutning, i synnerhet då det drabbar svenska skolungdomar.)

  Angående Dadgostar (V): av någon missledd anledning (förmodligen falsk men välmenande) kan hon och fd. statsminister Löfven (S) [*] inte skilja på genetik och kultur.

  [*]
  Regeringens pressträff 2020-09-07

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s