Många frågetecken kring påstådd attack

Efter att USA i flera dagar innan firandet av Ukrainas självständighetsdag gått ut och varnat för att Ryssland skulle slå till kraftfullt mot landet samt Zelenskyj uttryckt att något skulle hända och befolkningen till följd av detta sades vara rädda för att lämna hemmet, tycktes ryssarna inte ha nappat överhuvudtaget. Klockan 22.00 i går var det lugnt och det såg ut som de hetsat i onödan.

I dag vaknar man av att svenska medier är fyllda av rubriker om att en tågstation i går träffades av ryska missiler i Chaplyne i Dnipropetrovskregionen med minst 22 döda och 50 skadade – en attack som ska ha skett på eftermiddagen. Det går också att läsa att USA:s president Joe Biden i dag ska ringa Zelenskyj efter den hemska attacken.

Ann Linde var givetvis snabb med att fördöma attacken: ”Våra tankar går till de skadade och familjerna till de som mist livet”.

Här finns många frågetecken att reda ut. Varför skriver svenska medier om det först efter kl 22.30 på kvällen om attacken skedde på eftermiddagen? Varför skulle Ryssland som hela tiden haft som mål att försöka undvika civila mål helt plötsligt bara bomba en tågstation i en liten by? Varför är det bara nordisk media och några få utländska tidningar som skriver om det – borde det inte vara en stor världsnyhet som fördöms unisont? Varför har rysk media inte skrivit ett ord om det? Vid tidigare attacker där Ryssland anklagats av västmedia där det sedan visat sig att ryssarna inte låg bakom har det kommenterats, men nu är det tyst både från Tass och RT.

Man anar ugglor i mossen och det verkar lite väl perfekt timing. Det kan vara sant som det beskrivs, men det kan lika gärna vara ännu ett iscensatt propagandatrick där den ukrainska regimen själva ligger bakom för att gynna krigsindustrin som vill förlänga kriget. Oavsett är det tragiskt för offren och för folket som blir kanonmat även fortsättningsvis i det västdrivna proxykriget.

#followthemoney

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forodelse-och-sorg-fargar-sjalvstandighetsdagen

11 reaktioner till “Många frågetecken kring påstådd attack

 1. Inte hela sanningen…..via MSM.
  När jag på nyheterna bibringas tragiskt dödade civila kring järnvägsknuten i Ukraina
  kan det mycket väl rört omlastning av USAs vapenleverans av senaste snitt vilket Ryssarna noterat som målet.
  MSM får oss att tro målet var persontrafiken.

  Tänker på Syrienkriget och de USA-stödda ”Moderata” rebellerna och dess vita hjälmar som återkommande filmade nedkritade och tårögda barn bland ruiner efter påstådda attacker med kemiska medel, den skyldige skulle vara Bashar al-Assad. (Ryssarna)
  Detta under Trumps presidentskap där han kände sig motiverad och ställde sig bakom vedergällande raketbeskjutning mot Assadstyrkor.
  Bilder av dammiga barn och de goda vita hjälmarna cirkulerades återkommande ut i MSM.
  Taktik är också att ta skydd nära bostadskomplex eller i offentliga byggnader som då hamnar i skottlinjen.

  Gillad av 4 personer

  1. Sky News rapporterade omgående om ”de vita hjälmarnas” bedrägeri i Syrien, så det var då jag tappade förtroendet för de ”goda” … Fundering uppstod om de egentligen är en front för något helt annat.

   Gillad av 1 person

 2. Enl Lasse Wikman som lämnar x22-rapporter 6 dgr/vecka, har det förväntats ”allvarliga händelser” sedan länge. Händelser som är/blir iscensatta av djupa staten, för att skrämma och dupera befolkningen, samt dölja allt som försegått i Ukraina…
  DS är snart fullständigt utagerade och önskar inget mer än ett världskrig….
  All den propaganda MSM levererar, är exakt vad DS strävar efter…
  Bra gräv Jenny och snyggt att du framställer allt ur en neutral vinkel 👏👏👏

  Gillad av 5 personer

 3. Naturligtvis rena tillfälligheter.. eller att Ryssland ”passar på”…. för något annat kan det ju inte vara…… vi betalar ju dyrt för att få viss typ av information… finns bara 46 anledningar att inte tro på MSM plus några till IOFS

  Gillad av 3 personer

 4. Faktum är, det finns inga frågetecken. För den som studerat nazisternas propaganda metoder är allt kristallklart. Detta är exakt kopierat ur Tredje Riket nazister propaganda manualer.
  Tröttnar svenska media och journalister aldrig på att vara USAs och Zelensky trogna propagandakanal och språkrör.
  För oss som har studerat nazismen under Tredje Riket och deras metoder, detta är rätt ut kopierat ur deras manualer.
  Först, Zelensky annonserar en attack upprepade gånger. Sedan utför Zelensky själv attacken och sedan pekar finger på Ryssland, och svenska media spelar med i propagandan till 100% utan det minsta granskning.
  Detta var ingen rysk attack, det var en falsk flagg planerad attack av Zelensky och en mycket tydlig sådan.

  Gillad av 2 personer

 5. Eh Ryssland har erkänt att stod bakom angreppet, de påstår att de dödade 200 Ukrainska soldater! Som vanligt är Jenny Putin ute och cyklar när hon skriver om vad som händer i världen!

  Gilla

  1. Eh detta skrevs igår morse när uppgifterna inte var verifierade av någon. Media hade uteslutit den detaljen att det var ett tåg som transporterade vapen och soldater som träffades, inte tågstationen.
   ”The Russian official also confirmed a strike on a train station in the Ukrainian town of Chaplino, but disputed Kiev’s claims about the nature of the target. Ukrainian President Vladimir Zelensky stated on Wednesday evening that the attack had killed 22 civilians, including an 11-year-old child. His office updated the death toll on Thursday to 25.
   Konashenkov said that an Iskander missile hit a train carrying Ukrainian troops and weapons eastward. He claimed that the strike killed more than 200 Ukrainian soldiers and destroyed 10 military vehicles.”

   Gilla

  1. Om du läser så ser du att det ifrågasätter medias rapportering om en påstådd attack mot en tågstation, som visade sig vara ett militärtåg med troligen stora förluster för Ukraina.

   Gilla

 6. Citerar en Facebookvän:

  Zelensky i sitt tal säger inte ett ord om militära förluster. Konstigt… Ett foto från platsen dök upp i ukrainska tidningar, där en ukrainsk soldat är synlig, samt en armélastbil som står på den extrema plattformen, vilket tyder på att det var den militära nivån som drabbades av missilattacken. Kievregimen anklagar regelbundet falskt Ryssland för riktade attacker mot civila mål, men dessa anklagelser har inte styrkts. Dessutom täcks den ukrainska militären regelbundet av civila och är baserad i bostadsområden. I synnerhet den 9 juli träffade de ryska väpnade styrkorna platsen för den ukrainska militären i staden Chasov Yar. Kievregimen hävdade att attacken förstörde ett bostadshus med civila. Men bilder och videor dök upp på nätet, vilket tydde på att den ukrainska militären var baserad i byggnaden. Senare dök nekrologer upp på nätet för dussintals ukrainska soldater som dödats i denna attacken. https://www.rbc.ua/rus/news/udar-poezdu-chaplino-otkryto-ugolovnoe-delo-1661418553.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s