Europa bör förbereda sig för en vinter med stort lidande

Den spanska försvarsministern Margarita Robles varnade i en radiointervju med Radio National i går att Europeiska länder som stödjer Ukraina mot Ryssland bör rusta för ett fullständigt avbrott av naturgasleveranser från Moskva under den kommande vintern.

-”Vi kommer att ha en vinter med stort lidande. I Europa måste vi arbeta hårt för att vara redo att hantera det. Rysslands president Vladimir Putin håller redan på att strypa gastillförseln till kontinenten. Putin kan inte kan vinna i gasstriden. Jag vill tro att de politiska krafterna kommer att ta sig an tillfället och spanskt stöd garanteras till Ukraina. Natos och EU:s enheter är lika starka som tidigare.”

Att allt går att undvika om man tar sitt förnuft till fånga och inleder dialog med Ryssland tycks inte finnas på kartan – kosta vad det kosta vill i lidande för den europeiska befolkningen.

Det är ingen hemlighet att den politiska eliten i västvärlden planerar för genomförandet av the Great Reset i enlighet med Word Economic forums agenda för 2030, så vad passar då bättre än detta proxykrig som medför hunger, köld och fattigdom som kan skynda på processen. I slutändan är det meningen att vi inte ska äga någonting och vara lyckliga, medan världens resurser kommer att ägas samt kontrolleras av den teknokratiska eliten där man måste betala för tillfällig användning av allt.

Intressant i sammanhanget är att ännu en effekt av de misslyckade sanktionerna är att Ryssland och Indien inte längre behöver den amerikanska dollarn i handeln efter att ha vänt sig till nationella valutor för att genomföra ömsesidiga uppgörelser. Presidenten för BRICS International Forum, Purnima Anand, uttalade sig om detta till journalister under gårdagen.

”Vi har implementerat mekanismen för ömsesidiga uppgörelser i rubel och rupier, så det finns inget behov för våra länder att använda dollarn i ömsesidiga uppgörelser. I dag utvecklas en liknande mekanism för ömsesidiga uppgörelser i rubel och yuan av Kina. Den ömsesidiga handeln mellan Indien och Ryssland har femdubblats under de senaste 40 åren. Moskva levererar en snabbt växande volym olja till Indien och får i gengäld stora mängder jordbruksprodukter, textilier, mediciner och andra produkter. Indien anser sig vara en neutral part i det pågående sanktionskriget mellan väst och Ryssland, som trots sanktionspåtryckningar kommer att fortsätta samarbetet i alla områden där det är nödvändigt.”

#followthemoney

https://www.rt.com/news/561506-eu-winter-suffering-gas/

https://www.rt.com/business/561513-russia-india-dont-need-dollar/

8 reaktioner till “Europa bör förbereda sig för en vinter med stort lidande

 1. Du glömmer, eller undanhåller fakta, nämligen att Kina betalar inte ens produktionskostnaden för ryska petroleumprodukter! Kineserna är smarta och ser till att tjäna pengar både i väst och öst!

  Gilla

   1. Det finns en mängd med sidor på internet där man kan läsa aktuella priser för olika energislag. Kineser är inte dumma i huvudet och betalar så klart inte mer än de behöver.

    Gilla

  1. Betalar man tillräckligt mycket kan man få vilket resultat man vill…
   Science fiction…?
   Stalin sa:De är inte de som röstar utan de räknar rösterna som räknas..
   Nej, jag kände inte $talin.
   Är du/jag lurad?
   Med största sannolikhet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s