Krav på att Fauci ställs till svars för sin roll i utredningen av coronavirusets ursprung

Den republikanska senatorn Rand Paul lovade nyligen att undersöka Vita husets chefsläkare dr. Anthony Faucis roll i Covid-19-pandemin, där Paul nu har krävt att president Joe Bidens administration bevarar dokument och meddelanden som kan bli bevis.

Paul, som länge tvistat med Fauci i senatens utfrågningar om statlig finansiering av potentiellt farlig virusforskning, skickade ett brev till National Institutes of Health (NIH) i går där han uppmanade till att alla Faucis dokument och kommunikationer skulle sparas. Kravet kom en dag efter att Fauci tillkännagav att han från och med december avgår som Bidens chefsrådgivare samt som chef för NIH:s National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID).

Paul konstaterade att Faucis avgång inte kommer förhindra en fullständig undersökning av ursprunget till pandemin och kommer inkludera vittnesmål under ed om eventuellt läckage av Covid-19 från Wuhan Institute of Virology. Senatorn har tidigare anklagat Fauci för att rikta offentliga medel till forskning i Wuhan-labbet och ljuga om det under ed i kongressens vittnesmål. Republikanerna kommer dock att behöva vinna tillbaka kontrollen över kongressen i årets mellanårsval för att tvinga fram en sådan utredning.

I en CNN-intervju förra månaden sa Fauci att det inte fanns någon anledning till en sådan undersökning, men att hans dokumentation är en öppen bok om de vill gå vidare.

Den republikanska representanten Andy Biggs anklagadr Fauci för att vara feg och konstaterade i måndags att ”dr. Fauci bekvämt avgår från sin position i december, innan husrepublikanerna har en möjlighet att hålla honom ansvarig för att ha förstört landet under de senaste tre åren”. Han tillade att Fauci kommer att hållas ansvarig oavsett om han förblir i offentligt ämbete eller inte.

Att mannen som styrt USA:s avdelning för biologiska vapen under lång tid nu ska ställas till svars tror jag först när jag ser en skyldig straffas eller förlora sin medicinska licens. Det har dessutom funnits gott om tid att genom åren köra känsliga dokument i en papperstugg.

För övrigt räcker det att titta på hur det har gått med Joe Bidens son Hunter Biden, vars beslagtagna laptop avslöjat både det ena och det andra vad gäller korruptionsaffärer i bland annat Ukraina med kopplingar till biolaboratorier samt tvivelaktiga samband med Kina – han är fortfarande inte bakom lås och bom, än mindre uppmärksammas historien i västmedia. Det som inte syns, finns inte. Så de skyldiga kommer som vanligt gå fria även i fallet med coronaviruset. Det ryktas om att ett nytt virus är på väg – perfekt timing så vi kan sopa allt detta under mattan och rikta blickarna åt ett annat håll.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/561421-rand-paul-documents-fauci-probe/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC198537/

En reaktion till “Krav på att Fauci ställs till svars för sin roll i utredningen av coronavirusets ursprung

  1. Har som förälder följt underhållningen för barnen, mins speciellt Galenskaparna och figuren Yngve Frej med snusnäsduk som huvudbonad.
    Associerar nu gubben Fauci till Farbror Frejs signaturmelodi.
    -Hej alla barn här skall ni se…..vad farbror Fauci tar fram!

    Ursäkta tubens ev. påträngande reklam.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s