Folket vill ha fred – väst skickar mer vapen och Zelensky planerar att ta det ryska territoriet Krim med militärt våld

Folket i Ukraina får utstå ytterligare lidande framöver, för ingen fred är i antågande eftersom de dåraktiga makthavarna i väst fortsätter skicka mer vapen på kredit så att kriget förlängs och det redan bankrutta landet får ytterligare skulder.

I dag deklarerade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz att Tyskland är redo att skicka vapen värda 500 miljoner euro till Ukraina, medan USA enligt uppgift kommer att tillkännage ett nytt säkerhetsstödspaket för Ukraina på cirka 3 miljarder dollar i morgon som kommer bli det enskilt största stödpaketet till Kiev hittills.

Även Ukrainas president Vladimir Zelenskij har siktet inställt på fortsatt krig. Att nästan 9.000 ukrainska soldater har dödats sedan kriget började, vilket Ukrainas överbefälhavare rapporterade i går, är så klart irrelevant. I dag lät han meddela att Ukraina kommer ta det ryska territoriet Krim med militärt våld om nödvändigt och utan att rådfråga något annat land.

Zelensky talade vid den så kallade ”Krimplattformen”, en ukrainskt organiserad sammankomst bestående av 60 nationer och internationella organisationer som stödjer Kievs anspråk på suveränitet över Krim. Zelensky deklarerade att Ukraina är tillräckligt starkt och kraftfullt för att göra verklighet av idén om ett ”ukrainskt Krim”.

Natos egen puppet uteslöt helt möjligheten till vapenvila vid sitt tal och sade att Ukraina inte skulle stoppa den nuvarande frontlinjen för att lugna ner Ryssland.

Ryssland har upprepade gånger anklagat Ukraina för att fredssamtalen bröt samman tidigare i år och Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov har anklagat västerländska regeringar för att hålla Ukraina borta från alla konstruktiva steg mot en fredsuppgörelse.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=59321

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/08/23/US-to-announce-3-billion-in-new-military-aid-for-Ukraine-Official

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/08/22/Top-commander-says-nearly-9-000-Ukrainian-soldiers-killed-Agency-

https://www.rt.com/russia/561410-zelensky-take-back-crimea/

20 reaktioner till “Folket vill ha fred – väst skickar mer vapen och Zelensky planerar att ta det ryska territoriet Krim med militärt våld

 1. Krim är en del av Ukraina, illegalt ockuperat av Ryssland! Självklart vill Ukrainas folk ha fred precis som Rysslands folk! Dock vill man inte ha en fred som är dikterad av en fientlig stad som bedriver ett krig som till stor del förs mot civila mål, helt i strid mot de krigslagar som man självt har undertecknat!

  Gillad av 1 person

   1. Du har redan din uppfattning klar för dig, som du visat i många kommentarer på mina tidigare inlägg trots att du fått svar på tal från andra, så ödslar inte min tid varken på dig eller mina andra belackare som härjar i mina trådar när Ukrainakonflikten kommer på tal.

    Gillad av 1 person

 2. Jag är glad att Jenny inte är ledare i Sverige. Skulle vi anfallas av Ryssland så är hennes svar: Vi ger oss. Sen börjar ryssarna utrensningen. Summariska rättegångar ibland, våldtäkt och nackskott för det mesta. Så, tack för att vi hjälper Ukraina att slå ner Rysslands ockupation. Ryssland kommer aldrig att kunna hota nåt mer land efter detta. Slava Ukraina.

  Gilla

   1. Behövs det nåt nytt? Jag har varit säker på att Ukraina kastar ut Ryssland. Du och flera på denna blogg har motsatt åsikt. Hur ser oddsen ut för att Ryssland vinner? Usla skriver jag. Tack och lov.

    Gilla

   2. Absolut Jenny. Jag vet att alla ryska uttalanden är lögn så givetvis läser jag bara det som Ukraina samt västliga media skriver. Annars får man en skev bild av verkligheten.

    Gilla

  1. Hade man lyssnat på sådana som Jenny under Hitlertyskland så hade aldrig det som hände där och då behövt hända. Historiens gång kommer att ge facit och innan dess tycker jag att sådana som bland andra du uppstigersolen kan täppa igen din trut. Komma här och vara oförskämd mot en modig röst…skäms du inte feigling?

   Gillad av 1 person

   1. Jag är inte oförskämd mot Jenny. Jag påpekar att hon inte är ledare i Sverige vilket jag är glad över. Hon liksom du har helt missat att Ryssland inte har klarat av annat än att skjuta sönder hus, mörda och våldta ukrainarare och på alla sätt bete sig som svin. Nåväl, när Ryssland är utkastat ur Ukraina, vad säger du då? Ska bli kul att läsa det.

    Gilla

 3. Jag har följt bloggen under lång tid för att få en annan bild av världen än min egen. I min värld är Krim ockuperat av Ryssland och inte ryskt territorium.
  Frågan är hur stor del av Ukraina Jenny Piper anser tillhör Ryssland.

  Gilla

   1. Jenny Piper, anser du att områden i Sverige som till största delen bebos av andra folkslag med automatik också ska tillfalla den nation som de kommer från? Vad det gäller ryssar och ukrainare så är de i stort sett samma folk, men de har valt att leva i varsitt land, vilka båda erkänt varandra och sedan valde Ryssland att invaders Ukraina.

    Gillad av 1 person

  1. Krim har bara tillhört Ukraina i drygt 60 år. Ryssland tog Ukraina från turkarna för ett par hundra år sedan. Krustjov överlämnade Krim till Ukraina 1954. Detta hade ingen betydelse för den ryska befolkningen eftersom detta skedde inom Sovjetunionen.
   Men efter kuppen i Kiev 2014 ville inte folket på Krim längre tillhöra Ukraina så de röstade för anslutning till Ryssland.
   Det finns också en folkomröstning under Sovjets sista tid då folket på Krim också röstade för anslutning till Ryssland. Därmed är det ju helt klart att enligt alla demokratiska normer så skall ju Krim höra till Ryssland.

   Gilla

   1. Kanske ska du öppna en historiebok nån gång. Ett tips från en som läst historia. Det enda som är rätt i din beskrivning är ju att Chrustjov gav Krym till delrepubliken Ukraina. 1991 blev Ukraina åter ett eget land. Där Krym ingår. Ryssland hyrde området kring sin marinbas Sevastopol. Som de inte nyttjar just nu. Av rädsla för beskjutning från Ukrainas fastland.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s