Ingen vill lyssna på de som inte rätar in sig i ledet

Åter på jobbet efter en solig semester diskuterades vilka som är de hetaste valfrågorna under lunchrasten – någon nämnde invandringen och jag kontrade med ett flin att klimatfrågan tyvärr överskuggar allt. De andra höll med, men till skillnad från mig var en del gravalllvarliga och menade att jorden håller på att brinna upp samt klimatflyktingarna överstiger numera människor som flyr från krig.

Hjärntvätten kring klimathysterin har verkligen varit framgångsrik i alla åldrar i det här landet och därför lär säkert det förhatliga Miljöpartiet hänga sig kvar ännu en gång trots att en majoritet av landets befolkning säkerligen har fått nog av extremisterna för länge sedan med tanke på allt de varit med och förstört.

Som en motpol är det intressant att ta del av nyheten att mer än 1.100 vetenskapsmän och forskare, under ledning av den norske Nobelpristagaren Ivar Giæver, har undertecknat en deklaration som varnar för att klimatforskningen är ett område som blivit baserat på personlig övertygelse samt politiska agendor snarare än egentlig vetenskap.

Dokumentet, som av forskarna kallas världsklimatdeklarationen, har en rubrik som lyder ”Det finns ingen klimatkris” och efterfrågar bland annat en mindre politisk klimatforskning samt en klimatpolitik som är mer vetenskapsbaserad än idag.

I deklarationen står det bland annat att
det inte finns några statistiska bevis för att global uppvärmning orsakat stormar, översvämningar, torka alternativt andra liknande naturkatastrofer, eller gjort att de förekommer mer frekvent. Däremot finns det utmärkta bevis för att åtgärder mot koldioxidutsläpp är både skadliga och dyra.

”Forskare bör öppet ta itu med osäkerheter och överdrifter i sina förutsägelser om den globala uppvärmningen, medan politikerna utan passion bör räkna de verkliga kostnaderna såväl som de föreställda fördelarna med sina politiska åtgärder.”

Totalt har 38 svenska akademiker undertecknat dokumentet – bland dem Ingemar Nordin (professor emeritus i vetenskapsteori och teknologins filosofi), rymdfysikern Gunnar Holmgren, klimatforskaren Hans Jelbring och ingenjören Lars Bern (ledamot av Kungliga vetenskapsakademin).

Deklarationen organiserades av Climate Intelligence, en självständig politisk stiftelse som grundades 2019 av den holländske professor emeritus i geofysik Guus Berkhout och den nederländske vetenskapsjournalisten Marcel Crok.

Tyvärr får forskare och experter i ämnet varken komma till tals eller ta del av forskningspengar om de inte ansluter sig till det politiskt korrekta budskapet som för övrigt för övrigt inte bygger på fakta –  istället blir de paria. Så ser verkligheten ut i EU 2022 där Sverige går i bräschen starkt uppbackade av media, medan pengar byter fickor och folket sover vidare.

#followthemoney

https://www.friatider.se/1100-forskare-deklarerar-det-finns-ingen-klimatkris

18 reaktioner till “Ingen vill lyssna på de som inte rätar in sig i ledet

 1. Så här blir det när folket fortsätter se SVT/TV4 och låter hjärntvätten fortgå…
  Undrar vad som krävs för att människor ska genomskåda de bluffar som pågår, likt c-19 o klimathysterin?

  Gillad av 2 personer

 2. Detta har man kunnat läsa i diverse alternativ medier men även på dmi.dk Danmarks svar på SMHI. I våra svenska medier så är det bara envägs kommunikation som gäller och då måste man tycka som media i stort annars får man inte komma till tals, det räcker att se på Tv alla dessa som på eget bevåg kallar sig ”klimatforskare” fast de är något helt annat i verklighetens, allt för att skrämma upp folket men framför allt våra barn och ungdomar. Problemet är att ingen kommer att få chans att läsa detta uttalandet från forskarna i vanlig media, utan detta kommer att kallas för lögner, konspirationsteorier, påhittad fakta eller för fake news. Tänk om Greta skulle läsa denna artikeln från forskarna och förstå vad hon läser, men nu gick jag för långt. Bättre att låta de som klistra fast sig i vägarna att låta de sitta fast så alla kan se vilka idioter det finns.

  Gillad av 3 personer

 3. 🤣 Som vanligt, fascinerad av denna treenighet; hur mycket koldioxid vi än vräker ut så kan det omöjligen påverka klimatet. Ingen har nånsin dött av covid. Och, såklart, heja Putin, bomba sönder Ukraina. Men ni har förstås ett fullt logiskt svar på detta…

  Gilla

 4. Jorden brinner inte upp, men tittar vi på Europa så ser vi att stora floder torkar upp, flera år av högre lufttemperaturer, fler stormar osv. Det är väldigt enkelt att kolla upp. I flerområden med permafrost så har befolkningarna stora problem då marken tinar, i flera områden runt om i världen flyr folk pga brist på vatten och för hög värme, i andra pga översvämningar och stormar. Klimatforskarna är överens om att klimatet förändras, att Fria Tider skriver att 1100 forskare har en annan uppfattning är väldigt irrelevant då dom inte ens har lyckats producera en vetenskaplig studie som stöder deras uppfattning, var något av namnen du skrev ens klimatforskare?? Du och jag kommer att bli gamla, vi lever inte i ett område som blir mest drabbat, våra barn och barnbarn kommer dock att få stora problem framöver, fast så länge du har det bra så struntar du väl i dina efterkommande?

  Gilla

  1. Är garanterat fler forskare som skrivit under, än vad IPCC har på sin lönelista….
   Klimathysterin är lika stor bluff som covid.
   Hade människor fått ivemerktin, d-vitamin, zink, mm hade dödstalen lega ännu lägre. Hur många åldringar ”mördades” via palitatifv vård?
   Att missfallen och enormt låga födelsetal idag, är tack vare det så kallade vaccinet…
   Känns inte som du är med i matchen Johan, utan ännu ett offer av SVT o TV4:s enträgna stöd till WEF och globalismens önskedrömmar….

   Gillad av 1 person

 5. ”Hjärntvätten kring klimathysterin…” skriver Piper.

  Jag kan inte påstå att jag skulle ha högre intelligens/kognitiv förmåga än andra. Men ibland undrar man, varför hjärntvätt är ganska rimlig beskrivning av förståelsen/tolkningen av klimatnyheter hos en hel del folk och politiker.

  Till exempel: Det krävs väl inte så mycket intelligens att bedöma huruvida dagens och framtidens koldioxidmängd i atmosfären är farlig/dålig eller inte.

  Det är ju bara att titta på historiska data —

  det vill säga facit, vilket prognoser inte är (datorsimuleringar med gissade parametrar som försöker förutspå hur ett av naturens mest komplexa och kaosartade system kommer eller inte kommer att reagera i framtiden)

  — som visar att nuvarande mängd koldioxid är den lägsta på 300 miljoner år.

  Diagrammet för de senaste 100 miljoner åren visar en graf med 45-gradig nedåtgående lutning, där vår tid kan skönja en knapp mätbar ökning.

  (Jag har för mig att NASA har upptäckt att växtligheten har ökat med 7% de senaste 10 eller 20 åren, vilket kan vara bra att tänka på om vi ska försöka föda 9–11 miljarder människor.)

  Den enda fråga som skulle kunna diskuteras är hastigheten av ökningen och om det finns historiska data att jämföra med.

  Oavsett vetenskapens bedömningar/gissningar är jag inte villig att försämra min levnadsstandard/ekonomiska frihet för framtida generationers skull.

  Och, Sveriges koldioxidutsläpp har inte en mätbar effekt på klimatet/naturen (den enda motivationen skulle vara av moraliska skäl, att föregå med gott exempel).

  Och, miljöpartister och andra behöver förklara varför de anser att afrikanerna ska vänta med att förbättra sin livssituation/levnadsstandard till dess västeuropéerna har kommit på ett bättre sätt, utan fossila råvaror. — Med rådande tidsanda skulle detta synsätt betraktas som rasistiskt.

  Dessutom, är de föreslagna klimatpolitikens eventuella effekter inte märk/mätbara förrän efter förespråkarna död (klimatförändringar mäts i decennier, minst tre tror jag).

  [referens]
  http://www.presearch.com (search.brave.com har något sämre sökresultat)
  Bildsök, fras:
  Historic carbon dioxide concentration

  (Google och DuckDuckGo ägnar sig åt odemokratiskt censur och påverkan/”hjärntvätt”.)

  Gilla

 6. Klimatet förändras kontinuerligt i vår tid som i alla tider. Anledningarna till detta är vetenskapligt kartlagda. Den enda kopplingen till mänsklig påverkan som kan göras gäller koldioxiden. Där kan ett antagande som ännu inte bevisats göras, nämligen att människans andel i koldioxid-växlingen i naturen har en mätbar inverkan. Denna andel är en gissning på några få promille av hela den antagna mängden. Propagandan varnar alltså för en nål i en höstack, en nål som man antar finns, men som kanske inte finns eller som saknar all betydelse. Å andra sidan är rökutvevcklingen över bebodda områden och industrier på många håll ett problem för dem som bor där. Därför är rening av rök och avgaser, som gör levande varelser sjuka, av stor betydelse. Och klimatförändringar är självklart problematiska, exempelvis för dem som bor vid en kust, då kuster ständigt förändras beroende på havets påverkan. Men klimatförändringarna i stort hör till naturens gång.

  Gillad av 2 personer

  1. Det finns även många andra saker än klimatet som påverkas av mänsklig aktivitet. Utdöendet av insekter i enorm skala kommer att slå hårt och där är ju användningen av moderna bekämpningsmedel största boven. Hur ofta ser man döda insekter på vindrutan nu för tiden?

   Gilla

   1. Det finns inge klimatkris, men det finns heller ingen ”mobilstrålning”. 4G och 5G är mjukvarusystem, precis som programmen på en dator. Det är egentligen ganska skrämmande hur folk har indoktrinerats och verkligheten förvridits. Vi har utsatts för människans radiovågor, som 4G och 5G sedan 1925, och ännu har jag inte hört talas om att någon utvecklat fjäll och ödleögon.

    Gilla

  2. Mätningar visar att den CO2 människan släpper ut är ca 4-5% av det naturen själv släpper ut via utgasning från haven, våtmarker och vulkaner. Naturen står alltså för ca 95% av den CO2 som är i omlopp och den är historiskt låg i luften om man jämför med tidigare epoker. Nu har ju globalisterna som äger media bestämt att det är människans andel, alltså ca 5% som påverkar klimatet. Att alla mätdata visar att CO2 i de små koncentrationer det är frågan om inte påverkar temperaturen eller klimatet struntar man helt i men det är väl som med allt annat nuförtiden…Sanningen är relativ och vad som upphöjs till sanning bestäms av MSM-media som till största delen ägs av globalisterna. Samma fenomen har du vad gäller lögnerna om Covid och Ukraina m m.

   Gilla

   1. Kol som ingår i ”kolcykeln” (upptags och avges årligen) antags globalt vara cirka 38000 Gigaton. Människans utsläpp är ca 10 Gt/år. Men de naturliga talen har varit väldigt mycket högre än nu. På hundra års sikt blir möjligen den av människan orsakade ackumulerade ökningen på naturens kolcykel i runda tal en halv procent.

    Gilla

   2. Dessutom har CO2 knappas något alls att göra med klimatet, frånsett att miljön blir grönare och trivsammare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s