Globalismens finansiella makt kan enbart bekämpas genom kraften i den nationella identiteten djupt rotad i Europas kristna kultur

När det ungerska parlamentets talman László Kövér i fredags talade vid invigningen av den 56:e nationella folkkonstfestivalen i Zeliezovce (Zselíz) i södra Slovakien, konstaterade han att nationerna i Karpaterna behöver samarbeta närmare än någonsin för att motverka globala privata krafter under den kommande perioden.

Klövér konstaterade också att den huvudsakliga källan till faror som hotar nationer i Europa, inklusive Karpaterna, har förändrats på grund av koncentrationen av kapital och teknologi under de senaste decennierna som lett till att överstatliga privata företag vuxit fram över hela världen som försöker eliminera nationalstater som skyddar allmänna intressen i väst.

-”Vissa globala makter baserade mestadels utanför Europa gör allt för att omvandla Europeiska unionen, ursprungligen en allians av jämställda nationer, till ett förenade staterna i Europa, nämligen en federation, eller snarare ett imperium, där de nuvarande medlemsländerna, inklusive Slovakien och Ungern, skulle förlora sin rätt till självbestämmande och handlingsfrihet. Dessa makter försöker komma åt medlemsländernas materiella och intellektuella resurser för alltid. Nationerna i Karpaterna kommer därför att gråta eller skratta, överleva eller misslyckas, vinna framtiden eller förlora sitt land, sin stat och sin identitet tillsammans. Nationalstaterna har ett enda effektivt vapen för att försvara sig och kämpa mot globalismens finansiella makt: kraften i deras nationella identitet djupt rotad i Europas kristna kultur.”

Insiktsfullt tal av Klövér och ett förenat folk som står upp mot globalisternas planer skulle definitivt ha effekt, vilket vi inte minst sett i Ungerns självständighetskamp gentemot Bryssel där Orban hittills lyckats stå upp för sitt land, men tyvärr har det tåget redan gått för Sverige där såväl vår nationella identitet som kristna kultur snart är ett minne blott.

#swexit

https://dailynewshungary.com/speaker-warns-global-forces-want-to-create-a-united-states-of-europe/

3 reaktioner till “Globalismens finansiella makt kan enbart bekämpas genom kraften i den nationella identiteten djupt rotad i Europas kristna kultur

 1. Försmaken till det globala övertagandet såg vi i Canada när regeringen gick mot truckers som protesterade mot vaccinpassen.
  De spärrade konton för vissa som protesterade.
  Premiärminister Justin Trudeau, infekterad Young global leaders.
  Med kontantlösa samhällen blir människor hjälplösa gentemot makten, de fogar sig för att leva sina liv friktionsfritt.

  Gillad av 3 personer

 2. Piper skriver…

  ”…men tyvärr har det tåget [globaliseringen] redan gått för Sverige där såväl vår nationella identitet som kristna kultur snart är ett minne blott.”

  Jag får erkänna att jag bär en viss skuld för globaliseringen i och med att jag röstade för EU och som jag de senaste valen har försökt råda bot på: Ta tillbaka Sveriges självbestämmande och identitet (jag röstade emot EMU, mest för att jag ville ha kvar de svenska mynten och sedlarna) genom att rösta på SD och AfS (vilka tillsammans med V vill ut ur unionen).

  Just identiteten blir viktigare och viktigare — vilket känns ovant då jag, liksom de flesta svenskar, sällan har tänkt på mig själv som svensk — eftersom invandringen (de flesta hitlurade av politiker) är så extremt stor och som skapar hittills oövervinnliga brister i tryggheten och belastningar på samhällsservicen, varför jag tror att en kraftfull återvandringspolitik (mer än vad SD föreslår varför AfS blir mitt val) är ett måste.

  Jag håller med Det Goda Samhällets Birgitta Sparf om att ”Har sverige blivit en mardröm?” som hon rubricerar sin Facebook-text från i går…

  – ”Jag tror ärligt talat inte att så många förstår hur fullständigt absurd situationen är i Sverige idag när det gäller invandring, arbete och självförsörjning kontra bidragsförsörjning.”

  … och som får mig att tänka på en annan aspekt av samhällsutveckling (som Piper nämner implicit): islamiseringen — Wikipedia ”Islam i Sverige”: ”2016: >1.000.000 antal med kulturell muslimsk bakgrund” —, eller undanträngandet/förminskandet av inte bara den nationella identiteten men även Sveriges kristna kultur, traditioner och historia som känns mer och mer betydelsefulla på grund av den demografiska utvecklingen (se Demografi.nu), trots att jag inte är troende (jag har nästan aldrig gått i kyrkan)…

  … varför jag tror att detta kan ”… enbart bekämpas genom kraften i den nationella identiteten djupt rotad i Europas kristna kultur” som Piper rubricerar sin text…

  Om Sverige nationella självbestämmande, identitet och kristna kultur inte ska bli blott ett minne (utöver tryggheten, gemenskapen och välfärden) vill det till att framför allt kvinnorna är starka nog att axla åsiktsförtrycket (från familj, vänner, bekanta och arbetskollegor och inte minst politiker, journalister/debattörer och andra makthavare) och vågar rösta efter sin övertygelse.

  Dessvärre tror jag inte att tillräckligt många kommer att våga…

  * 2016-01-27 Expressen Debatt
  forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  * 2018-08-15 Dagens Arena (”radikal, progressiv idégrund”)
  Anna-Lena Lodenius:
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD kunna bli Sveriges största parti.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och räddare för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt.”

  * 2022-06-30, Göteborgs-Posten Debatt
  (kvinnlig) polisinspektör i Göteborg:
  ”Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst”
  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”

  Att vara socialt accepterad — att inte ta risken att bli betraktad som ”rasist” om hon skulle ”gapa” om återvandringspolitik, vilket Piper tyckte att jag gjorde 19/20-8 — väger än så länge tyngre än politiken och, med tragiskt om än förståelig absurditet [1], tryggheten, välfärden och Sveriges identitet och framtida karaktär [2,3,4].

  Kanske vid nästa val om fyra år, med då kan det vara för sent att vända Sveriges samhällsutveckling (”Tänk om det redan är för sent?” Fristad.eu (Hans Li Engnell) 16/8…

  *

  [1] ”tragiskt om än förståelig absurditet”

  2022-08-18 Göteborgs-Posten
  Gästledare Lars Åberg
  ”Hela verkligheten har blivit diskriminerande”

  – ”Nu senast framgår det av det åtgärdsprogram mot rasism, som presenterades mitt i sommaren av kulturminister Jeanette Gustafsdotter och bostadsminister Johan Danielsson.”

  – ”Regeringens nya program för perioden 2022-2024 ska motverka afrofobi, antisemitism, antiziganism, islamofobi och rasism mot samer. En rad myndigheter, från DO till MUCF till Forum för levande historia, får i uppdrag att förstärka sina insatser.”

  – ”Det är en bekväm ståndpunkt. Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen svära sig fri, och eftersom RASIST ÄR DET VÄRSTA EPITET NÅGON KAN FÅ I SVERIGE skaffar sig den som slungar det ur sig ett MORALISERANDE ÖVERTAG.”

  [2]
  2021-11-01 Samtiden.nu/Riks.se
  ”Malmö domineras [56%] av dem med utländsk bakgrund”

  [3]
  2021-05-02 Helsingborgs Dagblad (HD)
  ”Läsartext: Besöket på akuten i Helsingborg var som ett besök i tredje världen”

  – ”En kakofoni av plågade skrik blandades med musik på hög volym från smartphones och hämningslösa, högljudda, konversationer över högtalartelefon på främmande språk. Efter sex timmar hade jag fått nog och skrev ut mig själv – utan att få träffa någon läkare.

  – ”Det kändes som jag varit på besök i tredje världen (som jag har en viss erfarenhet av). Jag klagar inte för egen del, mina besvär var oerhört ringa jämfört med många av de jag mötte”

  [4]
  2020-09-28 Utrikesstudenter i Högskolan i Dalarna:
  – ”The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”

  Wikipedia: ”Området [Tjärna Ängar] kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s