Ukrainsk säkerhetschef hittad död i troligt ”självmord”

Svensk media har hela dagen gjort ett stort nummer av att dottern till den ryska författaren och politiska kommentatorn Alexander Dugin dödats av en bilbomb i utkanten av Moskva. Samtliga använder rubriken ”Dottern till ”Putins hjärna” dödad i explosion”, trots att Dugin enligt rysk media inte hade de kopplingarna. Dugin utmålas i väst som ideologen för president Vladimir Putins utrikespolitik under det senaste decenniet, men i Ryssland ses Dugin som en relativt marginell figur som aldrig officiellt godkänts av Kreml. Lite mer respekt för att en far förlorat sin dotter hade kunnat vara på sin plats, men massmedia vill så klart ha sina klick.

Ett annat dödsfall som det ännu inte pratas så mycket om på våra breddgrader är chefen för Ukrainas säkerhetstjänst, SBU, i Kirovograd-regionen som hittades död i sitt hem i går kväll. Enligt källor till lokala medier dog han av en ”penetrerande skottskada” som sannolikt var ett självmord.

Kroppen av Aleksandr Nakonechny upptäcktes av hans fru i deras lägenhet i Krapivnitsky. SBU har bekräftat säkerhetschefens död och säger att händelsen utreds. Överstelöjtnant Nakonechny hade varit ansvarig för regionens avdelning för SBU sedan januari 2021 och innan det tillbringade han över ett decennium med att arbeta med kontraspionage samt antikorruptionsoperationer vid byråns högkvarter i Kiev.

Nakonechnys död kommer mitt i en utrensning bland Ukrainas säkerhetsmyndigheter som president Vladimir Zelensky lanserade i mitten av juli då han avskedade riksåklagaren Irina Venediktova samt SBU-chefen Ivan Bakanov på grund av påståenden om ”ovidkommande” förräderi i de två byråerna under konflikten med Ryssland.

Hundratals brottmål har inletts mot anställda i de två enheterna och många regionala SBU-chefer har också plockats bort under den senaste månaden. De senaste uppmärksammade uppsägningarna ägde rum i måndags, när avdelningscheferna för staden Kiev samt regionerna Kiev, Ternopol och Lviv, avsattes.

Det diskuteras redan huruvida det var ett ”självmord” eller en avrättning och ”he got epsteined” är en återkommande reaktion hos många. Big Z har uppenbarligen interna problem. Återstår att se vad som händer härnäst.

https://www.rt.com/news/561241-ukraine-sbu-kirovograd-zelensky/

2 reaktioner till “Ukrainsk säkerhetschef hittad död i troligt ”självmord”

  1. Gränsen mellan självmord, mord eller olyckshändelser är hårfin i vårt samhälle idag, allt beror på vem som dör. När Jeffrey Epstein dog så sa de att det var de självmord eller när John McAfee hittades död i sin cell i Spanien, fast många misstänkte mord i bägge fallen, när Ukrainsk säkerhetschef hittas död säger de att det troligtvis är ”självmord” eller när Palme blir mördad på öppengata då vill ingen veta vem som är mördaren utan allt dras i långbänk och när en person dör i utredningen då blir det han som blir den skyldiga, eller när ryska oligarker hittas döda då klassas det som olyckshändelser många ville se det som att slumpen hade gjort det, visst är det märkligt. Finns lika många mystiska fall i USA, EU, England som i Ryssland folk dör som flugor fast man kallar det med ett annat namn gärna som självmord eller olyckshändelser, mord kommer längre ner på skalan.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s