Energikrisen – om inte brådskande åtgärder vidtas kommer det orsaka en nödsituation för folkhälsan

National Health Service (NHS) i Storbritannien varnade i fredags för att landet kan få en humanitär kris som involverar ohälsa, överdrivna dödsfall och ökad ojämlikhet om regeringen inte vidtager brådskande åtgärder mot stigande energiräkningar. Organisationen skrev till finansministern och hävdade att underlåtenhet att agera skulle öka pressen på sjukvården som redan är ansträngd.

Om energiräkningarna blir oöverkomliga, kommer landets hälso- och socialvårdssystem få plocka upp bitarna enligt NHS. Många människor kan ställas inför det hemska valet mellan att hoppa över måltider för att värma sina hem och att behöva leva under kalla, fuktiga samt mycket obehagliga förhållanden. Detta kan i sin tur leda till utbrott av sjukdomar runt om i landet och öka ojämlikheten i hälsa, förvärra barns livsmöjligheter samt lämna ett outplånligt ärr på lokalsamhällen. NHS betonade dessutom att det redan höga antalet årliga dödsfall i samband med kyliga hem kan komma att öka samt att situationen också kan påverka mental hälsa.

Varningen kommer när energiräkningarna för det genomsnittliga hushållet i Storbritannien beräknas stiga till mer än 4.200 pund per år från januari 2023 efter nästa höjning av pristaket. I oktober förra året var det satt till 1.400 pund.

Enligt ett reportage på Sky News medför de stigande levnadskostnaderna i Storbritannien dessutom att fler kvinnor tvingas till sexarbete. English Collective of Prostitutes, en Londonbaserad grupp som ger kvinnor i sexindustrin säkerhetsråd, säger att man sett en ökning i sommar samt att stigande mat- och energiräkningar har drivit desperata kvinnor till gatuprostitution, vilket betyder att de är mycket mindre kapabla att skydda sig mot våld och exploatering.

Tragisk utveckling som sker i många länder nu och då har vi inte ens kommit in i vinterperioden ännu, men den här situationen hade kunnat undvikas om inte våra klantiga beslutsfattare i EU, Storbritannien samt USA bestämt sig för att starta ett proxykrig mot Ryssland som endast haft negativ effekt på det egna folket.

Det ska bli intressant att se hur det kommer gå för Sverige som samtidigt som krisen och lågkonjunkturen knackar på dörren, fortsätter att ta emot en strid ström med asylsökande varje vecka som ska få mat, tak över huvudet med strömförsörjning samt ekonomiskt stöd på skattebetalarnas bekostnad när befolkningen själva får det alltmer knapert och redan har problem med att försörja alla bidragstagare i landet som inte behöver bekymra sig om hur de ska ha råd att betala elräkningen.

Det är otroligt att svenska folket kommer ge samma idioter som skapat problemen fortsatt förtroende i det stundande valet. Men i den humanitära stormaktens högborg finns ingen tid för eftertanke – handhjärta på det.

#vembetalar

https://www.rt.com/business/561169-britain-warned-humanitarian-crisis/

https://www.rt.com/news/561231-cost-of-living-uk-sex-work/

9 reaktioner till “Energikrisen – om inte brådskande åtgärder vidtas kommer det orsaka en nödsituation för folkhälsan

  1. Ja du har rätt, läste på ett annat ställe att det var deras motsvarighet men ser nu vid en närmare kontroll att de bara har ett tätt samarbete. Tack för påpekande, ska ändra i texten.

   Gilla

 1. Oavsett vad Jan S hakar upp sig på så är ditt ”inlägg” skrämmande att läsa och TYVÄRR är vi allt för få som följer dig och förstår vad framtiden bär med sig.
  Pratar ofta med människor som inte har en aning om vad som sker utanför landets gränser, utan tror blint på det MSM basunerar ut, vilket är lika skrämmande.
  Ser ofta dödsannonser i den gratistidning som kommer varje vecka här, med allt för unga personers bortgång och samtidigt säger samma personer (de sovande) att ”de inte förstår varför så många unga går bort”.
  Nämner jag c-19injektionerna, så får jag blickar som idiotförklarar mig.
  Forsätter gräva Jenny, för vi är några som verkligen uppskattar ditt jobb 🌹

  Gillad av 3 personer

 2. Det verkar som om kriget i Ukraina, Västs sanktioner mot Ryssland (i realiteten mot sig själv), accelererande brist på energi, stigande priser och ökande fattigdom, allt detta har gett WEF – Schwab med gänget – ett gyllene tillfälle att schockartat genomföra sin plan på: ”Du skall äga ingenting och bara lycklig”. Ja, måhända i himmelen, men sååå religiösa i traditionell mening är de inte utan de tillbedjar Mammon och strävar efter världsherrarvälde. Därmed inte sagt att Putin samarbetar, helt tvärtom han fördömer och varnar världen för globalismen som vill förstöra den västliga kulturen. Lyssna till hans tal på militärmässan i Moskva nyligen.

  Gillad av 2 personer

 3. Uppenbart gäller redan en nödsituation när det gäller politikernas mentala hälsa. brådskande åtgärder mot stigande energiräkningar borde vara att avlägsna dessa politiker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s