Turkiet utfärdar varning till Sverige och Finland

Den turkiske justitieministern Bekir Bozdag deklarerade i dag att Sverige och Finland inte kommer att bli medlemmar i Nato om de fortsätter att ignorera Turkiets utlämningskrav.

-”Fram till nu har ingen av de personer som anklagats för terrorism, vars utlämning begärts av Turkiet från Sverige och Finland, återlämnats. Våra förväntningar handlar inte om de som anklagas för bedrägeri. De svenska och finska regeringarna borde förstå detta mycket väl. Processen med att Sverige och Finland går med i Nato kommer inte att ta ett steg framåt om frågan inte är löst.”

Turkiet har begärt utlämning av 33 personer som anklagas för terrorism. Den svenska regeringen sade tidigare denna månad att de ska utlämna Okan Kale som dömts för kreditkortsbedrägeri. Enligt uppgift till tidningen ETC sitter även den 26-årige Zinar Bozkurt häktad i väntan på utvisning efter att ha gripits av Säpo för kopplingar till terrorgruppen PKK.

De två nordiska länderna får en chans att blidka turkarna vid ett möte den 26 augusti som hålls inom ramen av det undertecknade trepartsmemorandumet som upprättades i Madrid nyligen.

Personligen hoppas jag turkarna håller fast vid sina krav och nekar Natomedlemskap för Sverige och Finland, men Erdogan är lurig och spelar med båda sidorna så återstår att se vad det turkiska parlamentet kommer fram till när det är dags att rösta.

https://www.rt.com/news/561218-turkey-nordic-extradition-terrorism/

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkiye-finland-sweden-to-hold-1st-trilateral-meeting-on-aug-26

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/sweden-set-to-deport-pkk-terrorism-suspect-to-turkiye

5 reaktioner till “Turkiet utfärdar varning till Sverige och Finland

 1. Det påstås på Flashback att den svenska regeringen garanterat bidrag till Turkiet för att bygga järnväg. Kan det verkligen vara möjligt? Jag misstänker att Erdogan inte ger sig förrän han är statschef också i Sverige. Kan man rösta på han i valet tro? Man får kanske gå via Nyans.

  Gilla

 2. Rolf, tänkte detsamma.
  Turkiet planerar bygga en höghastighetsbana och behöver förmånliga lån.
  Kanske Finland och Sverige borgar eller bjuder på kalaset.
  Kanske Nato också skjuter till.
  Förhandlingsläge.
  Min spekulation.

  Gillad av 1 person

 3. Ingen ko på isen… om nu NATO= kommer att sätta kärnvapen på svensk mark kan vi ju börja där vi slutade med kärnvapenutvecklingen för det kämms tryggare med egna kärnvapen än andras som kan riktas vartän NATO så önskar….

  Gilla

 4. Håller fullständigt med Jenny här och hoppas Turkiet står på sig, så vi slipper anslutas till världens mesta krigshetsare…
  Raden av länder som drabbats av Natos aggressioner är VÄLDIGT lång…

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s