De gängkriminella struntar blankt i om andra blir skadade

Medan partiledarna levererar valfläsk på löpande band är det ingen som verkar vilja lösa problemet med den eskalerande grova kriminaliteten som breder ut sig överallt i samhället. Det enda dessa syltryggar lyckats komma överens om är att de vill ha hårdare straff, men det lär knappast rensa bort avskummen från gatan eftersom det alltid finns någon ny fotsoldat redo att ta över om någon hamnar bakom lås och bom – dessutom har vi problem med fängelseplatser så det kvittar väl hur många år de får på pappret när det inte finns någon ledig fängelseplats. Icke att förglömma så importerar vi de facto kriminella element till Sverige, men ingen vill prata om hur det ska lösas. Folk borde tänka till inför det förestående riksdagsvalet och fråga sig vad dessa partier egentligen gjort för att stoppa utvecklingen.

Varje dag är det nya skjutningar och andra våldsamma uppgörelser som påverkar civila och otryggheten bland medborgarna ligger som en våt filt över landet. I dag skedde det en skottlossning inne i det fullsatta köpcentret Emporia i Malmö där vittnen hört ett 20-tal skott avlossas. Två personer är skadade och en man under 18 år är gripen. Händelsen bedöms föga förvånande vara kopplad till den kriminella miljön.

De kriminella struntar numera blankt i om andra människor blir skadade, det skjuts utan förbehåll på dagtid och på offentliga platser. I dag kan det hända var som helst och regeringen borde dela ut skyddsvästar till allmänheten istället för covidvaccin.

#detnyasverige

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ead5Kl/larm-om-skottlossning-i-malmo

13 reaktioner till “De gängkriminella struntar blankt i om andra blir skadade

 1. Jag säger det igen att svenska journalister har en stor skuld i att situationen har gått så långt här i Sverige. Sk journalister har funnit det enkelt och bekvämt att söka upp oroliga medborgare och brunsmeta dem. Vi har Expo som sprungit runt som nån djävla åsiktspoliser och fått en del av oss ifrågasatta och avskedade. Må djävulen ta Bonnier,Leman och skithögen Baas. Lokala medlöpare som jag inte namnger men väl placerar geografiskt i Skivarp,Ystad och Tomelilla. Ni vet vilka ni är ifall ni läser här. Må djävulen ta er också.

  Gilla

 2. Piper skriver…

  ”Icke att förglömma så importerar vi de facto kriminella element till Sverige, men ingen vill prata om hur det ska lösas.”

  Det är fel. Både SD och AfS föreslår stoppad invandring och återvandring.

  Hon skriver vidare…

  ”Folk borde tänka till inför det förestående riksdagsvalet och fråga sig vad dessa partier egentligen gjort för att stoppa utvecklingen.”

  Folk har nog tänkt till — som om det skulle behövas: vi ser, och läser i nyhetsflödet fler gånger om dagen, vad en hel del invandrare och politiker har gjort med Sverige.

  Men det krävs mer än att bara behålla tanken för sig själv; modet att våga säga vad man tycker och tänker, både i privatlivet (familj, vänner, bekanta) och i offentligheten (arbetskollegor):

  * 2022-06-30, Göteborgs-Posten Debatt
  (kvinnlig) polisinspektör i Göteborg:
  ”Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst”
  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”

  * 2018-08-15 Dagens Arena (”radikal, progressiv idégrund”)
  Anna-Lena Lodenius:
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD kunna bli Sveriges största parti.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och räddare för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt.”

  Detta mod hos vanligt folk har saknats i så stor utsträckning att inte bara landets problem inte åtgärdas av politiker, men som till och med har fått demokratin att inte fungera.

  ”Hade kvinnorna [vilket rimligen även gäller vissa män] vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”
  — Forskare vid Göteborgs universitet, Expressen Debatt 2016-01-27.

  Ingen — inte ens SD! — har noterat denna sensationella nyhet. Om forskarna har rätt, har demokratin Sverige en illegitim regering.

  Kommer Sverige att få en till?

  Måtte kvinnorna våga rösta efter sin övertygelse 11/9. De håller Sverige framtid och existens i sina händer.

  (Ovan får mig att dra den helt absurda men ändå förståeliga — ingen vill ta risken att bli betraktad som rasist och få sin människosyn jämförd nazister — slutsatsen att riksdagsvalet inte handlar om politik men att känna sig socialt accepterad.)

  Gilla

  1. Jag syftade på riksdagspartierna främst och det räcker inte att gapa om återvandring eftersom väldigt många är födda i Sverige med svenskt medborgarskap så man måste tänka lite längre.

   Gillad av 1 person

   1. Pratet om generell återvandring är så stötande och direkt kontraproduktivt och helt oseriöst. Både SD och AfS har skitit i det blå! skåpet för all framtid. Vem vill rösta på dessa tramsbyxor. SD gjorde en bra grej när man draperade pendeltågen i SD´ s färger men sedan skulle en skithög i riksdagen förstöra det genom ett ogenomtänkt uttalande. Det räcker mer än väl och blir över ifall Sverige kan utvisa de tusentals gängkriminella men inte ens det är genomförbart misstänker jag. Vi behöver seriösa politiker och inte populister. SD är tyvärr körda,ja jag säger tyvärr eftersom jag ändå nosat på dem men det blir nog V för mig. Dadgostar framstår som den minst korrupta och mest seriösa partiledaren alla partier just nu. Det säger iofs inte mycket eller kanske en hel del.

    Gilla

   2. Situationen i Sverige har blivit så exceptionellt allvarlig gällande tryggheten på allmän plats och bidragsbedrägerier, vilket Piper påtalar då och då, varför det nödvändigt att få bort dessa individer — oberoende om de är födda här eller inte (jag har för mig att 2:a och 3:e generationens invandrare begår de flesta av våldsbrotten).

    Grundlagen måste därför ändras angående medborgarskap.

    (Kanske kan skillnaden mellan Piper och mig själv vara att jag ser med större allvar på våldet och är mindre villig att ta risker, detta trots att jag inte har barn.)

    Dessutom vill jag inte att fler och fler bostadsområden, orter och städer (t.ex. Malmö som, likt t.ex. Rinkeby och Rosengård, inte längre är en svensk stad: ”Malmö domineras [56%] av dem med utländsk bakgrund” —Samtiden.nu/Riks.se, 2021-11-01) får en icke svensk karaktär, inte för att jag ogillar invandrare men för att känna mig hemma, att detta land är Sverige [*]. (Se Demografi.nu.)

    I övrigt, tycker jag att det är både förvånande (med tanke på Pipers klarsyn) och tragiskt att hon fäster sig bara vid medborgarfrågan och inte det åsiktsförtryck som är orsaken till alla Sveriges samhällsproblem som hon skriver om på sin blogg.

    [*]
    Ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till ledningen för Högskolan i Dalarna med anledning av uteblivna åtgärder för att stävja våldet, rånen, inbrotten, trakasserierna och otryggheten…

    – ”As we know, some of the accommodation for students in Borlänge is situated in Tjärna Ängar.”

    – ”The dream of every student coming to study in Sweden comes from the delightful experience they are expecting to have in one of the first world countries.”

    – ”To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University. Is the University successful in fulfilling this dream of every student?

    – ”The reality is NO! The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are we? Is this Sweden?’.”

    Wikipedia: ”Området [Tjärna Ängar] kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”.

    Gilla

   3. villvaraanonym,med det pratet som SD kör med så skrämmer man ju bort även de människor med rötter i andra länder som faktiskt kan tänka sig att rösta på SD. Till skillnad mot svenska kvinnor så är det många kvinnor från andra länder inklusive kvinnor från muslimska länder som kan tänka sig att rösta SD. Vem exakt är det som skall ha en enkel biljett kan ju alla med rötter i andra länder med rätta börja undra. Nä,pratet om tåget med enkla biljetter var så dumt och plumt att enbart en lika dum pch plum människa kan tycka att det var bra sagt. Har ledningen för SD inte någon som helst fingertoppskänsla kan man ju undra. Hur hade det varit att bjuda in alla,svensk såväl som invandrare på segertåget. SD sket i det blå skåpet tyvärr. Aja,kan man förvänta sig något annat av SD?

    Gilla

   4. ”Rolf” skrev augusti 20, 2022 kl. 20:57…

    ”Vem exakt är det som skall ha en enkel biljett kan ju alla med rötter i andra länder med rätta börja undra.”

    Det kan man förstå.

    Men, även dessa ser hur Sverige förstörs —

    socialt (gemenskap, trygghet), politiskt (svårt att bilda regering, svårt att få riksdagsmajoritet för åtgärder, samhällsservicen (bl.a. statsbidrag, pensioner, vård/omsorg), infrastruktur (bostäder), arbetslöshet/arbetstillfällen och… Sveriges framtid (vill dessa bo i ett svenskt Sverige eller ett invandrarland?)

    — varför de rimligen kan hålla med om att återvandring är nödvändigt.

    Dessa personer hade reagerat och tyckt som jag om våra roller hade varit det omvända (med tanke på att det är populärt nuförtiden att se saker och ting från ett globalt perspektiv).

    Och jag, som svensk invandrare i t.ex. Somalia eller Syrien eller Irak, skulle ha deltagit i demonstrationer om invandringsstopp och återvandring för europeiska invandrare — och röstat för motsvarande AfS eller SD, vilka jag inte hade betraktat som rasistiska.

    Gilla

 3. Regeringen och Morgan Johansson meddelar att de ser skottlossningen som en ”isolerad händelser” och tycker att deras miljonsatsning med ”bullar och saft” men även med ”armbanden sluta skjut” har fått den effekt de ville. Morgan låter även hälsa från sin 25-miljoners villa med skottsäkra glas samt med tre livvakter och en skottsäker bil på uppfarten att ”Sverige har aldrig varit säkrare”. Han funderar om detta är det som Mona Sahlin menade med ”ett spännande mångkulturellt Sverige”, för visst är det spännande allt, tycker Morgan innan han ropar godnatt till sina livvakter, släcker lampan och ser framemot ännu en givande dag.

  Gillad av 2 personer

 4. Det vet ni väl. Att gå omkring på gatorna och döda folk är en mänsklig rättighet. Det står det ju var och varannan dag i systemmedia, för när Kina fångade in alla sina sådana här kriminella, utvisade se som gick att utvisa och satte resten i förvar, då gick PK samhällena i taket och kallade det brott mor mänskliga rättigheter. Så har det varit i Kina de senaste omkring 6 åren, och ingen har skjutits till döds. Hur vill Sverige ha det. Till och med på denna blogg gjorde en kommentator ett inlägg att Sverige är utmärkt och trivsamt som det är. Bestäm er vilket samhälle ni vill leva i, och genomför det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s