Konflikten i Ukraina kan sätta stopp för västvärldens ledande ställning

Ungerns premiärminister Viktor Orban har återigen uttalat sig om Ukrainakonflikten och de missriktade sanktionerna i en intervju med den tyska nättidningen Tichys Einblick som publicerades i dag.

-”Den dödliga konflikten i Ukraina har potential att demonstrativt sätta stopp för västerländsk hegemoni globalt. När striderna i Ukraina är över förväntar jag mig att EU kommer framstå som svagare på den globala arenan. Västvärlden är oförmögen att vinna konflikten militärt och de sanktioner som den har infört mot Moskva har misslyckats med att destabilisera Ryssland. För att göra saken värre har straffåtgärderna spektakulärt slagit tillbaka mot EU. Det verkar dessutom som om en stor del av världen uppenbarligen inte följer efter USA när det gäller Ukraina. Kineserna, indierna, brasilianarna, sydafrikanerna, arabvärlden och Afrika är exempel på regioner som inte stödjer den västerländska linjen i konflikten. Det är fullt möjligt att det kommer att vara detta krig som demonstrativt kommer att sätta stopp för västerländsk överhöghet. Å andra sidan gynnas icke EU-makter redan av situationen med tanke på att Ryssland, har sina egna energikällor. Medan EU:s energiimport från Ryssland har rasat, har Rysslands majoritetsägda gasjätte Gazprom sett sina intäkter skjuta i höjden. Även Peking har det bättre nu än innan konflikten började. Kina var tidigare utlämnade till arabernas nåd vad gäller oljemarknaden, men inte längre.”

De andra förmånstagarna är enligt den ungerske premiärministerns åsikt stora amerikanska företag och för att bevisa sin poäng pekade Orban på att vinsten fördubblades för Exxon, fyrdubblades för Chevron och sexdubblades för ConocoPhillips.

I vanlig ordning är Orban den enda i maktposition som vågar yttra sig, men det tycks inte ha någon som helst betydelse varken för de svenska beslutsfattarna eller EU-eliten att medborgarna både i Sverige och övriga EU fått det rejält tufft på grund av makthavarnas ogenomtänkta politiska beslut som slagit tillbaka, istället tuffar man på framåt medan man låtsas som att det gör skillnad för det ukrainska folket.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/561108-orban-ukraine-conflict-end-western-hegemony/

5 reaktioner till “Konflikten i Ukraina kan sätta stopp för västvärldens ledande ställning

 1. F… n, vi har backat över startlinjen i decennier…
  Det här Death
  metal live…
  Vad kan jag göra?
  Rösta!?
  Hahaha!
  Verkligen….

  Gilla

  1. Din hemsida kräver inloggning trots att jag är inloggad på WordPress. Något är fel. Misstänker att du inte skall använda de ondskefulla skripten som du kan se genom Firefox+NoScript.

   Gilla

 2. Folk måste vakna ”en mass” annars funkar det inte.
  Är det kul att gaga i storleksordning 75 % i $katt?
  Och hur många jobbar inte?
  Är jag g….?
  Faktor:kanske.

  Jo, medans vi har brallerna nere:Vilka gaga för över befolkningen?
  Go figure!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s