Böcker och bilder som anses stötande för elever censureras besinningslöst

Så kallade snowflakes som bedriver en uttalad antivit rasism, där människor av europeisk härkomst – särskilt de manliga – ofta hamnar i skottgluggen, har under en längre tid dominerat debatten.

I Storbritannien verkar den politiska korrektheten ha eskalerat på landets universitet och enligt ett avslöjande från den brittiska tidningen The Times har landets nominellt bästa universitet i ett stort antal fall censurerat böcker och bilder som antas vara ”stötande” för studenterna.

Listan över ratade verk är lång, men det är inte bara böcker av ”gamla vita män” som antingen görs frivilliga eller helt tas bort från läroplanen. En av världens mest hyllade kriminalförfattare, Agatha Christie, anklagas för rasism bland annat eftersom hon använde ordet ”neger” om afrikaner. Colson Whitehead, en svart amerikan, har fått sin bok The Underground Railroad (om vita amerikaner som hjälpte svarta att fly från slaveriet i söder) borttagen eftersom den innehåller bilder av slaveri.

Överlag är det dock vita, avlidna, europeiska män som står i fokus och många universitet anser att William Shakespeare, Charles Dickens samt Geoffrey Chaucer är för hårdsmält för studenterna. Inte ens författaren Charles Dickens klassiska verk Oliver Twist fick nåd hos censorerna eftersom det finns för hårda beskrivningar av övergrepp mot barn i boken.

Studenter som inte kritiserar Israel tillräckligt mycket är inte ett välkommet inslag och en student blev tillsagd att hålla käften eftersom hon hävdade att konflikten mellan israeler och palestinier var mer komplicerad än berättelsen om att judar är skurkar medan araber är förtryckta stackare.

En lärare presenterade också åsikten att kriget i Irak var vita människors önskan att döda bruna människor.

Charlie Hebdo, den franska vänstertidningen vars personal dödades av islamiska terrorister, har dessutom kallats trångsynt, islamofob och rasistisk.

En kvinnlig elev som under en lektion hävdade att en manlig karaktär i en roman kanske inte är sexistisk, som läraren hävdar, utan att hans beteende kan bero på genomsnittliga biologiska skillnader mellan könen, fick inte komma till tals igen.

Ett annat exempel på hur vänsterorienterade lärare låter sina egna åsikter ta överhand är när en biologilärare använde en bild på Donald Trump för att illustrera en cancercell.

Obehagligt med denna utveckling och tyvärr är det nog inte begränsat till Storbritannien utan ett utbrett problem i Europa. I dagens läge lär sig barn att skrika ”rasism” för minsta sak som ibland inte ens är logiskt och ser ”sexism” i överdrivet många sammanhang. Vi tycks medvetet vilja fostra lättkränkta individer i vårt samhälle istället för fria tänkare som vågar såväl kritisera som ifrågasätta samtidigt som de lär sig ta kritik och respektera andras åsikter.

I dag börjar min äldsta son högstadiet och det har redan aviserats att det är skolval om två veckor där eleverna fram till dess ska drillas i vad de olika partierna står för. Jag hoppas verkligen på en objektiv undervisning och att eleverna även får information om partier utanför riksdagen som inte unisont stödjer exempelvis ett Natomedlemskap, men det är nog att hoppas på för mycket eftersom skolans version av en mönstermedborgare är politiskt korrekta individer som följer strömmen utan att ställa obekväma frågor.

#onlythedeadfishfollowthestream

https://denkorteavis.dk/2022/uni/

12 reaktioner till “Böcker och bilder som anses stötande för elever censureras besinningslöst

 1. Jo, det först sk koncentrationslägrena handlade Beorna…
  Felstavat?
  De sk engelska imperiet har inget med saken att göra?
  Tyskarna var 7 reser bättre på allt…
  De insåg att tyskarna var jävligt bra på vad de gjorde..
  Ja, du inser… WW I fortsättning följer…
  Håller jag på Hitler….. Inte så mycket hjärtat.
  Var $talin bättre?
  Läst kring det här?

  Gilla

 2. Vänsteraktivisterna har en väldigt sjuk syn på historian eller på de arv vi har fått ta över, vi kan ju omöjligt stå tills svar för vad våra förfäder gjorde eller inte gjorde. De som har visat sig gå igenom i historian är just faran med att förneka eller gömma de som har hänt, de som kan hända är att historian upprepas, men så långt har väl inte vänsteraktivisterna kommit i sin utbildning. Allt de ser är sin politiska färg, värdegrund, allas lika värde och handhjärtan. Obehagligt, ja eftersom aktivisterna är så förblindade av deras övertygelse att en IS-krigare hamnar i skuggan av deras obegåvning.

  Gillad av 1 person

 3. Du är välkommen, som alltid….
  Gringo, va?
  Cool!
  Jo, & sen när blev socialism extrem höger?
  Berätta för mig…
  Jag kan ha missat nåt…
  Enlighten me….

  Gilla

 4. Vi har krigat emot varandra sen f….. n.
  För vad?
  Dax att sluta?
  Vad/vem ligger bakom?
  Banker, kanske mm???
  Kokt i boeten?

  Gilla

 5. Världen är sjuk , och vad gäller din son förvänta dig inte någon objektiv information till honom .
  Be honom spela in det mötet i smyg . Skulle vara intressant att höra vad de yttrade .
  Tack åter igen för allt jobb du lägger ner på att informera oss okunniga .

  Gillad av 1 person

 6. Piper skriver…

  ”Obehagligt med denna utveckling [censur, politisk korrekthet] och tyvärr är det nog inte begränsat till Storbritannien utan ett utbrett problem i Europa”

  Jag håller med Piper.

  Att titta på den gamle engelsmannen Simon Webbs (”History Debunked”) YouTube-videor (5–10 minuter) är faktiskt otäckt. Han beskriver och reflekterar över Englands samhällsutveckling (bl.a. censurering och historieförfalskning), vilken kan jämföras med Sveriges utveckling (om än inte lika bryskt socialt och politiskt samhällsomstörtande?).

  Även The Lotus Eaters (LotusEaters.com, BitChute.com, Rumble.com) rapporterar om denna rena häxjakt på dem som inte har de rätta åsikterna/synsätten.

  Nu senast (15/8) en polis’ hembesök (!) hos en kvinna som hade (har?) ett klistermärke i fönstret med en text som sade någonting i stil med att trans-kvinnor inte är biologiska kvinnor, vilket polisen ansåg var stötande/kränkande och anmodade (formellt bindande uppmaning) den boende att ta bort.

  (Se BitChute.com-video ”The Woke Stasi Are Still Checking Your Thinking” upplagd av The Podcast of The Lotus Eaters.)

  Är denna övervakning av medborgarnas åsikter något som polismyndigheten i Sverige kommer att införa, efter riksdagsvalet? (Att frågan över huvud taget uppstår är ofattbart overkligt!)

  Att utsättas för dessa anklagelser av de politiskt korrekta (vänsterfolket?) gällande transfobi, sexism/misogyni, rasism (förvanskad/ej verklighetsförankrad definition: svenskar har inte en rasistisk människosyn) och islamofobi (ett muslimskt påhitt som inte har berättigande i en demokrati) skapar rädsla och ilska hos de utpekade samt bemyndigande och mod hos de ”kränkta”.

  Hur detta ska förbättra stämningen mellan människor är för mig ofattbart.

  De offentliga utpekandena och uthängningarna leder tankarna till Kinas kulturrevolution 1966–1969 (–1976, Maos död), där de med de rätta åsikterna och synsätten gav sig själva rätten att korrigera meningsmotståndarna.

  (Se BitChute.com-video ”Ritual Public Shaming” från 4/9-2020 upplagd av Paul Joseph Watson.)

  Då liksom nu är politiker/makten helt beroende av att vanligt folk, till exempel poliskvinnan i videon ovan (som kan vara din kompis, släkting, granne eller arbetskollega), följer instruktioner/lyder order…

  … varför man får hoppas på att Piper kan —

  orkar, vågar: det finns en risk att äldste sonen inte får vänner och blir socialt exkluderad (vad kan en förälder göra i en sådan situation? Flytta? Till ett annat land?… Detta är ju helt vansinniga tankegångar.)

  — vara en tung motvikt till ”…skolans version av en mönstermedborgare” genom att lära sonen om de krav som ställs på medborgaren i en demokrati.

  Det föräldraransvaret såg vi inte komma. Det kan bero på att vi har tagit demokratin för given, uppväxta i omedveten frihet och som vi först nu börjar bli medvetna om att vi håller på att förlora.

  ”Tänk om det redan är för sent?” att vända Sveriges samhällsutveckling undrar Fristad.eu (Hans Li Engnell) 16/8.

  Så länge vanligt folk inte vågar [*] använda sin frihet att säga Nej!, att säga ifrån, svarar jag Ja på den frågan: Det är för sent.

  [*]
  2016-01-27 Expressen Debatt
  forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  SD har inte tagit ställning i ”vaccin”pass-frågan (SVT 2021-09-05) och som måste kompromissa med M, KD och L som har sagt Ja, varför SD inte är ett alternativ att lita på. Då ågerstår bara V, MED och AfS.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s