Danska regeringen vill tillåta att spädbarn skiftar juridiskt kön

Den danska regeringen har sund politik inom många viktiga områden som migration, integration och rättsväsende, men när det gäller HBTQI-frågor tycks de vara lika tappade som sin svenska motsvarighet.

Enligt ett nytt förslag från den danska regeringen vill man att spädbarn får tillgång till ett juridisk könsbyte. Regeringen föreslår att den nedre åldersgränsen för ett juridiskt könsbyte som i dag är 18 år tas bort, vilket framgår av regeringens nya HBT+-plan som publicerades i måndag. Om förslaget blir verklighet skulle det innebära att de danska reglerna på området blir några av de mest långtgående i Europa.

Ett juridiskt könsbyte innebär att den berörda personen byter kön i socialförsäkringsregistret och med regeringens förslag blir det således möjligt att genomföra ett juridisk könsbyte hos nyfödda barn.

I regeringens förslag framgår dock att man ska ha samtycke från sina föräldrar om man är under 15 år. Etikrådet föreslog däremot en åldersgräns på tio år.

De konservativa är helt oense och partiets jämställdhetsföredragande Birgitte Bergmann menar att barn ska få vara barn samt att man inte är gammal nog att byta kön om man inte ens får bestämma vilken tid det är läggdags. Regeringen planerar att lägga fram förslaget i oktober.

Att tro att barn som inte ens uppnått puberteten ska kunna förstå vad det innebär att byta juridiskt kön är befängt och man undrar vad som driver främst europeiska politiker att medverka till att göra barn osäkra på sin könstillhörighet samt sexualitet.

I Sverige har vi inte kommit lika långt, men det nya lagförslaget om ändring av juridiskt och medicinskt kön är klart, där regeringen vill ändra lagen så att barn från tolv år ska kunna ansöka om ett nytt juridiskt kön i folkbokföringen samt de vill även ta bort kravet på tillstånd från Socialstyrelsen för att genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen. Lagförslagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2024 och eftersom många remissvar varit positiva lär det säkert röstas igenom.

#madworld

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-08-16-regeringen-vil-give-sma-born-adgang-til-juridisk-konsskifte

6 reaktioner till “Danska regeringen vill tillåta att spädbarn skiftar juridiskt kön

 1. Juridiskt kön är lika lite fysiskt som juridisk person, mig veterligen….
  Om vi styrs av maritimalagar=förtagslagar så handlar allt om ”halmgubben(ditt namn i versaler samt pers. nr.=juridisk person)” & inte om dig/mig….
  Den juridiska personen kan åläggas skatt, böter & andra pålagor men om man inte accepterar det så har de problem.
  Egentligen:Vissa aldrig sk ID för då spelar du makten/företaget i händerna…
  Din fysiska existens är något helt annat.
  Vårt naturliga tillstånd(DNA) är ej patenterbart, däremot ett genmodifierat dito….
  Fatta varför det är så viktigt att ”rodda” vårt DNA=>rättslös.
  Jag vill tror/veta att det ligger domstolsbeslut bakom detta.
  Djup?
  Börjar inte vaxxin hysterin ta fart igen, så här efter sk semester, & det kan bero på?
  The Great reset-du äger inget men är tänkt att vara glad ändå, som bestäms av vem/vad?
  Hemsk?
  Hört talas om FEMA(Federal Emergency Management Agency)för vad?
  Tänk mer vem/vad som sjösatt detta…
  Tja, samma fråga:Är jag galen?

  Gilla

 2. Kan inte förstå att de har så bråttom att tillåta just detta! Påminner lite om paniken med lagen om de ”ensamkommande barnen” som gick igenom med racerfart. Låt barnen bli vuxna först innan de ens ska behöva tänka på kön, barn ska få lov att vara barn. Staten och politikerna formar/utarmar barnen nog ändå så låt barnen få den frihet de kan få som barn.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s