Skattebetalarna belastas de styrda politikernas misslyckande – ny skatt pådyvlas befolkningen

Tysklands ekonomi- och klimatminister Robert Habeck deklarerade i går att landets affärsmodell förlitat sig på billig energiimport från Ryssland som aldrig kommer att återvända. Habeck tillkännagav samtidigt att man från oktober inför en särskild gasavgift på naturgas som är avsedd att omfördela effekten av energibrist mellan företag och befolkningen i stort.

”Tyskland utvecklade en affärsmodell som till stor del baserades på beroende av billig rysk gas, vilket också innebar ett beroende av en fiende till internationell rätt, liberal demokrati och dess värderingar. Den här modellen har misslyckats och den kommer inte tillbaka. Eftersom Ryssland godtyckligt har avbrutit gasleveranserna till EU måste Tyskland rädda företag som har hamnat i svårigheter och bära det som en nationell ekonomi. Det är en bitter medicin som måste sväljas i processen. Denna skatt är det mest rättvisa sättet att fördela och bära de merkostnader som tillkommit bland befolkningen. Alternativet är inte ingen skatt. Alternativet hade varit kollapsen av den tyska energimarknaden och med den stora delar av den europeiska energimarknaden.”

En sammanslutning av gasledningsoperatörer har enats om en skatt på 2,4 eurocent per kilowattimme, som träder i kraft i oktober samt löper till och med april 2023. Enligt uppskattningar kommer avgiften betyda att en familj på fyra kommer behöva betala runt 500 euro mer i kostnader. Den tyska storbanken Commerzbank skriver i ett marknadsbrev att avgiften sannolikt kommer få inflationen att stiga över 9% vid årsskiftet.

Habeck sade vidare att 12 importörer hittills har ansökt om ekonomisk lättnad och kommer att få cirka 34 miljarder euro som räddningspaket, vilket står för 90% av deras extra kostnader.

-”Alla åtgärder har konsekvenser och en del av dem är också ålägganden. Men de leder till att vi är mindre mottagliga för utpressning och därmed kan bestämma över vår energiförsörjning oberoende av Ryssland. Och därmed, i slutändan, kan vi också agera suveränt när det gäller utrikes- och säkerhetspolitik”.

Tyskland har länge förlitat sig på rysk naturgas för att driva sin tillverkningsindustri som de senaste åren emottagit det ena slaget efter det andra på grund av bland annat Covid-19-låsningar som störde internationell handel, Habecks Miljöparti med sin klimatförändringsagenda och EU-embargon mot Ryssland på grund av konflikten i Ukraina.

Det ministern glömde nämna är att Ryssland har förbundit sig att uppfylla alla utestående gaskontrakt, men att Tyskland inte har gjort några långsiktiga åtaganden, delvis på grund av miljöhänsyn, vilket lämnar landet med de skyhöga priserna på spotmarknaden. Tyska myndigheter vägrade dessutom att certifiera Nord Stream 2, en helt färdig pipeline under Östersjön som var tänkt att fördubbla volymen av direkt rysk import, redan innan konflikten i Ukraina eskalerade i februari.

Intressant att Tysklands förestående ekonomiska kollaps som de själva orsakat skylls på Ryssland. Snart kommer vintern, återstår att se om den tyska regimen och EU-eliten är lika ignoranta då om folket börjar säga ifrån. Det är lätt för dessa korrupta politiker inom EU att stå och ljuga utan att behöva stå till svars för sina misstag, men folket som inte blivit tillfrågade borde se till att avsätta alla dessa styrda politiker vars ideologi inte värnar om mänskligheten. Så kommer folket vakna i tid? Inte i Sverige i alla fall.

#followthemoney

#vembetalar

https://www.di.se/nyheter/tyskland-infor-extra-gasavgift/

https://www.rt.com/business/560906-germany-business-failed-gas-habeck/

5 reaktioner till “Skattebetalarna belastas de styrda politikernas misslyckande – ny skatt pådyvlas befolkningen

 1. Det som gör mig förundrad är att folket inte verka förstå vad som väntar eller att de inte vill ta det till sig det som kommer att hända. Alla verkar leva i sin lilla lokala ”bubbla” där allt är grönt och vackert, de tittar på TV, de ger varandra ”likes”, de följer sin serie, de betalar sina räkningar, de verkar hoppas att detta liv de lever nu alltid ska fortgå, tyvärr så blir det inte så.

  Vi har levt i en tid med nollränta, en centralbank som urholkar vår valuta, som i sin tur har varit en bidragande sak till att skapa inflationen med deras 2-procentliga mål, skapat obligationer som säkerhet gentemot kronan(vad händer när marknaden kommer på att dessa obligationer inte är värda ett enda öre!), statens omättliga skattehunger(vi är ett av världens mest beskattade folk, säger inte så mycket om det egentligen om det hade gått till oss svenskar och Sverige, inte till alla andra som inte bidrar till vårt skattesystem), kraschad elmarknad/system, en idiotisk tro på att ”grön energi” ska vara bättre än de vi hade innan, de räcker att man ser elräkningen så borde folk undra vad i he-vete politikerna har sysslat med, drivmedelspriser som sticker i höjden, massinvandring, huspriser, jag kan fortsätta bra länge till men jag tror de flesta förstår att det räcker inte att som någon skrev ”Det är bara att svälja. Samt anpassa sig.” i detta läget har man kastat in handduken och väntar på galgen.

  Vi hade kraschat vår ekonomi oavsett hur riksbanken och politikerna hade gjort, nu får vi hjälp med kraschen vilket innebär att de kommer gå bra mycket fortare. Som en ekonom förklarade situationen ”Ekonomin byggs från botten, kollapsar från toppen”. Nu har ju våra politiker sett till att skylla allt det som händer på Putin, Putin har en väldigt liten roll i detta. Många tror att det blir en av de tuffare kriser vi haft på överskådlig tid, ramlar även bitar av EU sönder då kan det bli som en del internationella samhällsdebattörer tror att EU slutar sina dagar i hungersnöd, revolution och inbördeskrig allt skapat av ett gäng politiker som inte hade ”de bästa för folket” för sina ögon utan allt handlade om att de skulle sko sig, få det bättre och tjäna mer än folket.

  De som har läst sin historia vet att hungriga människor är farliga och ju sämre folket får det, ju längre folket faller ju mindre har man att förlora, när folket har förlorat allt de äger och gör allt för att överleva ju mer kapabla blir folket till en revolution.

  Gillad av 3 personer

  1. Ganska bra sammanfattning av verkligheten. Dock, Sverige ligger inte sämst till. Det finns många länder där befolkningen redan är fattig och som kommer att få det värre när allt blir dyrare. Trots allt vill de flesta överleva vilket gör att i ett land som Sverige så kommer de flesta att kämpa på, entreprenörer hitta på sånt som många behöver, bönderna odla mat osv. Så, hav hopp. Men rösta inte på fel partier om en knapp månad.

   Gilla

   1. Det är alltid svårt att jämföra länder med varandra eftersom alla har olika förutsättningar, man kan se problemen på många olika sätt ex att ett land som redan är fattig har inte samma fallhöjd som ex Sverige, de är redan fattiga medan vi har precis börjat göra den resan. Klart att de flesta vill överleva och kommer kämpa, problemet där är att vi har politiker som motarbetar folket redan idag, det räcker att se på elpriset. Alla länder har sina egna entreprenörer, bönder, uppfinnare och ser sitt land som det bästa. En sak har du helt rätt i ”rösta inte på fel partier om en knapp månad.”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s