SD ställer sig bakom diskriminering av ryssar

Som jag skrev om i går är EU under press att besluta om att begränsa ryska medborgares rörelsefrihet inom unionen efter att Ukrainas president Zelenskyj krävt att västländerna stänger gränsen för ryssar i ett år – något som fått stöd av såväl baltländerna som Tjeckiens utrikesminister och Finlands statsminister. Att ett sådant beslut innebär diskriminering, rasism och uppenbarligen bryter mot EU:s egna regler samt skyldigheter tycks inte vara i fokus.

Från svenskt håll har man hållit låg profil fram till i går kväll när Sverigedemokraterna genom sin utrikespolitiska talesperson Aron Emilsson lät meddela att de vill begränsa ryska turistvisum till Sverige. Obehagligt att ett riksdagsparti som har som mål att bilda regering och styra Sverige låter ett helt folk få skulden för ett pågående krig i ett annat land samt att man genom att springa Zelenskyjs ärenden, där man deklarerat att man ska stötta Ukraina med alla till buds stående medel, visar att man är lika korrupta som övriga puppets i riksdagen utan att bry sig det minsta om det ukrainska folket.

Så vad blir nästa folkslag som ska förbjudas inresa i Sverige? Det finns många länder vars regim bryter mot internationella lagar – saudier och turkar till exempel eller varför inte israeler. Dessutom bör väl amerikaner förbjudas då de utfört militära attacker mot flera länder. Nej just det, i Sverige och EU har vi i regel dubbla måttstockar samt är marionetter i det pågående proxykriget där skattebetalarnas pengar hänsynslöst slösas bort. Tvi vale.

#hycklare

https://www.sydsvenskan.se/2022-08-12/sd-begransa-ryska-turistvisum-till-sverige

10 reaktioner till “SD ställer sig bakom diskriminering av ryssar

 1. Känns som de ställer sig så nära S-blocket och sina tilltänkta samarbetspartier som möjligt för att undvika bli beskjutna av dessa och ge MSM ammo inför valet.
  Partiledningen SD har säkert i minnet hur en partikamrat i spritångor uppträdde i Ryssland och Nyheter i dags redaktör slog upp detta stort.
  SD-ledningen gör ”olja på vågorna”
  Så har de agerat under Plandemin, följa John.

  Gillad av 1 person

 2. Utmärkt analys och orsaken är troligast att stryka svenska folket medhårs, eftersom majoriteten fortfarande inte fått upp ögonen för vad som pågått i Ukraina via djupa staten, Nato, CIA, m.fl
  Och som du säger, SD bekräftar allt mer att de är ännu ett parti som gärna ”rövslickar” Wallenb…

  Gillad av 3 personer

 3. Jag tycker att det är fel att välja benämningen rasism — ett i det offentliga Sverige [1] vedertaget begrepp som för den skull inte gör det sant: hur göra åtskillnad mellan en rasistisk människosyn och kulturkrock? — när det handlar om ett nationellt folk (ryssar) och politisk ståndpunkt hos vissa av dem (möjligen därför att de inte vill ha NATO, en fiende, vid deras gräns).

  Dessutom… Wikipedia: ”I landet lever många etniska grupper”.

  I och med att Sverigedemokraterna vill ”…begränsa ryska turistvisum till Sverige”, som Piper skriver, och (liksom Moderaterna, och Kristdemokraterna?) införa ”vaccin”-pass [2] kan jag inte längre rösta på dem, varför det enda alternativet tycks vara Alternativ för Sverige — utöver deras stopp för invandring och utvidgad återvandring, energi- och klimatpolitik och att begränsa internationella organisationers inflytande över Sveriges politik.

  [1]
  * 2016-01-27 Expressen Debatt
  forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  [Hur ska då någon, kvinna som man, våga rösta på AfS? Är Sverige en demokrati?]

  * 2018-08-15 Dagens Arena (”radikal, progressiv idégrund”)
  Anna-Lena Lodenius:
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD kunna bli Sveriges största parti.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och räddare för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt.”

  [2]
  Det är ett kommunistiskt synsätt/förhållningssätt när politiker tror att vanligt folk skulle vara så ointresserade och ansvarslösa att de skulle gå ut och smitta sina medmänniskor med ett dödligt virus. Att skydda sig själv och andra för en fara är instinktivt naturligt, varför politiska förbud och tvång är överflödiga och därför inte har i en demokrati att göra.

  Gilla

 4. Läser denna blogg sporadiskt nuförtiden, då den innehåller ett mycket begränsat intellektuellt samtal. Konstaterar att skribenten och hennes svans tyvärr är språkrör åt fascisten Putin och Rysslands orättfärdiga samt folkrättsvidriga invasion av Ukraina fortfarande försöker rättfärdigas av denna till synes begränsade krets. Tvi vale för Ryssland och dess vedervärdigt blinda anhängare.

  Gillad av 1 person

   1. Det har du varit tydlig med, men jag har ett visst nyfikenhetsintresse av dig och din putinkramande fascistsvans. Bra att ni kommit ut!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s