Brittisk rocklegend: ”Om USA satte sig ned med Ryssland och slöt fred kunde Ukrainare sluta dö i morgon”

Pink Floyds medgrundare Roger Waters sade i går i en intervju med RT att ukrainare kan sluta dö i morgon om USA bara satte sig ned med Ryssland och slöt fred. Waters konstaterade också att västvärlden verkar fast beslutna att kämpa till den sista ukrainaren eftersom det finns stora pengar att tjäna på vapenförsäljning, med hänvisning till att USA, EU och Natoländerna skickat vapen till ett värde av flera miljarder dollar till Kiev, medan den amerikanska eliten vill styra världen.

-”Det kan stoppas, enligt min uppfattning, i morgon. Allt som krävs är att amerikanerna kommer till bordet och säger ”OK, låt oss gå med på Minsk-avtalen”. Och då skulle det vara över. Den nuvarande presidenten i Ukraina, Vladimir Zelensky, ställde upp i valet för att upprätthålla Minsk-avtalen och avsluta inbördeskriget som startade efter den illegala kuppen 2014 i Kiev. 73% av ukrainarna röstade på honom baserat på det, så att de inte behövde ha ett krig. När han blev vald, satte någon en pistol mot hans huvud antar jag och han ändrade sig och gjorde inget av det. Västvärlden vill inte att konflikten ska upphöra, de har inget intresse av att avsluta det. De kommer att slåss till den sista ukrainaren. Eller om de vill att det ska ta slut, varför gör de inte slut på det? Eftersom det är i deras händer, det har det alltid varit. Det är i Natos händer, det är i Joe Bidens händer – förutom att det inte är det, det är hans … vem som än drar i sina trådar. Och de vill inte att det ska ta slut. Det finns enorma förmögenheter att tjäna på det här.”

Waters har tidigare fördömt den ryska operationen i Ukraina som ett kriminellt misstag, men samtidigt sagt att det var ett stort misstag för amerikanerna att också försöka driva NATO ända upp till den ryska gränsen.

Den brittiska rocklegenden har varit en uttalad människorättsaktivist i flera år och är bland annat förespråkare mot förföljelsen av WikiLeaks-utgivaren Julian Assange, israeliska övergrepp mot palestinier samt censur på sociala medier.

Waters har helt rätt – kriget skulle kunna vara slut i morgon, det ukrainska folket skulle kunna få fred, den rysktalande befolkningen i östra Ukraina skulle slippa leva med regelbundna dödliga attacker, miljontals människor skulle kunna återvända hem, många barn skulle undgå att bli faderslösa samt energikrisen och de skenande priserna på drivmedel och livsmedel skulle stabilisera sig i väst.

Men detta är inget som intresserar våra makthavare som vill söndra och härska samt framförallt tjäna pengar, så de kommer fortsätta proxykriget till varje pris, medan den duperade befolkningen i väst indirekt ger sitt tysta medgivande.

#followthemoney

#fuckpeace

https://www.rt.com/news/560745-roger-waters-ukraine-america/

3 reaktioner till “Brittisk rocklegend: ”Om USA satte sig ned med Ryssland och slöt fred kunde Ukrainare sluta dö i morgon”

 1. Inte helt otippat…
  Money!
  Om jag säger att världen är galen skulle någon tro mig?
  Kan ha fel som alltid.
  Att skulder är skapat ur ingenting(ex nihilo).
  Känner Ni friheten?
  U can’t handle the truth/Jack Nicholson?
  Hahahaha!
  Se dig om i skogen-pröjsar Ekorren skatt? Kanske men inte som Vi.
  Vem gagar Maggan osv?
  Du!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s