Den illegala migrationen till EU fortsätter öka

Vi får ofta höra att migrationen till EU och Sverige har minskat, men faktum är att inflödet snarare har ökat det senaste året, vilket nya siffror som presenterades av Frontex i dag visar.

Enligt Frontex uppgifter har det skett en ökning med 86% av antalet migranter i EU under de första sju månaderna 2022 jämfört med samma period förra året. Bara i juli ökade antalet med 63% till 34.570 jämfört med föregående år.

Totalt anlände 155.090 migranter till EU från januari till juli, exklusive Ukrainska flyktingar som kommit in i EU genom gränsövergångar och inte inkluderas i siffrorna. Enligt Frontex har 7,7 miljoner ukrainska medborgare kommit in i EU sedan starten av kriget i februari.

Mer än 14.866 oregelbundna inträden – nästan tre gånger fler än i juli förra året – registrerades via västra Balkan-rutten, som fortsätter att vara den mest aktiva. De huvudsakliga nationaliteterna som tog denna rutt var migranter från Syrien, Afghanistan och Turkiet.

Den centrala Medelhavsrutten användes av mer än 42.500 migranter mellan januari och juli, vilket är en ökning med 44% jämfört med de första sju månaderna förra året.

Antalet inträden via östra Medelhavsrutten fortsätter vara högt med 22.601 ankomster, vilket är mer än dubbelt så många jämfört med förra året. Antalet ankomster till den grekcypriotiska administrationen stod för mer än hälften av det totala antalet upptäckter, med de flesta migranter från Syrien, Nigeria och Kongo.

Vid EU:s östra gräns har antalet illegala inpasseringar minskat med 32% sedan årets början till 2.923. De huvudsakliga nationaliteterna som fanns på denna rutt var ukrainska, irakiska och vitryska medborgare.

Kanalkorsningar ökade under tiden med 55% jämfört med januari-juli 2021, med 28.000 upptäckta fall.

Även i Sverige fortsätter inflödet med i snitt 300 asylsökande per vecka från främst Afghanistan, Syrien och Irak. Under perioden januari-juli i år har över 10.000 asylansökningar registrerats enligt Migrationsverket.

Om några veckor är det val i Sverige, men inget av riksdagspartierna har migrationsfrågan högst upp på agendan trots att det är uppenbart att den humanitära stormakten sitter i skiten efter decennier av vanstyre och oansvarig migrationspolitik – istället tycks man fortfarande inbilla sig att kakan går att dela hur många gånger som helst. Dessutom lyser krav på Swexit med sin frånvaro från höger till vänster även fast EU-eliten med all tydlighet visat att man inte tar de gigantiska problemen med illegal migration på allvar, utan snarare bejakar det.

I grund och botten åligger det oss medborgare att påverka i rätt riktning, men tragiskt nog har svenska folket ännu inte insett att det krävs bra mycket mer jävlaranamma för att få fason på landet än vad dagens riksdagspartier har kurage att uppbringa.

#followthemoney

https://www.dailysabah.com/politics/eu-affairs/migrant-arrivals-in-eu-rises-86-in-first-7-months-of-2022

2 reaktioner till “Den illegala migrationen till EU fortsätter öka

  1. Själv destruktivt, och så kommer det att fortsätta till svenskarna lär sig av händelser som Nicolae Ceausescu i Rumänien 1989. Projekt rensning behövs.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s