Återigen dubbla måttstockar när ryssar diskrimineras baserat på sin nationalitet

FN har kommenterat Estlands beslut att förbjuda ryssar med Schengenvisum som utfärdats i landet (med undantag av anhöriga till estniska medborgare, permanent bosatta och de som reser in av humanitära skäl) och Stephane Dujarric, talespersonen för FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, sade i går till journalister att organisationen är emot diskriminering.

Estlands premiärminister Kaja Kallas har tidigare deklarerat att ett besök i Europa är ”ett privilegium och inte en mänsklig rättighet” för turister. Den estniska regeringen planerar också att diskutera en möjlig väg för att hindra alla ryska medborgare som innehar Schengenvisum från att komma in i landet.

Landet har även uppmanat EU att hindra ryssar från att få Schengenvisum och EU ska enligt uppgift diskutera ett fullständigt förbud mot att utfärda Schengenvisum till ryssar senare i augusti, något som redan stöds av Tjeckiens utrikesminister och Finlands statsminister.

Det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova har påpekat att ett fullständigt visumförbud för ryska resenärer skulle strida mot EU:s egna regler och skyldigheter, som säger att inträde till blocket inte kan nekas på grundval av nationalitet.

Det ursprungliga kravet på att förbjuda ryssar i EU kom från Ukrainas president Vladimir Zelensky (trots att landet inte är medlemmar i EU) som krävt att ryssar som bor i Europa och USA ska deporteras samt skickas hem.

Tänka sig att lilla Estland, en liten prick på kartan som folk inte vet något om, tar sig ton – ett av alla västländer som går i USA:s ledband. En relevant fråga är varför Estland aldrig förbjudit amerikaner efter att de utfört militära attacker mot exempelvis Syrien, Irak, Libyen och Jemen?

För övrigt finns det för närvarande inte heller några EU-länder som kallar USA:s agerande i Syrien för brott när man plundrar landet på olja och vete som sedan säljs utomlands – FN:s generalsekreterare säger heller ingenting. Dessa återkommande dubbla måttstockar är vidriga.

Man undrar om EU kalkylerar kring eventuella konsekvenser om man förbjuder ryssar på europeisk mark? Att gaskranen stängs av för gott och fler företag från väst sanktioneras är mycket troligt samtidigt som européer kan komma att stängas ute från såväl Ryssland som andra Bricsländer som vill visa solidaritet mot diskrimineringsåtgärderna.

Men den politiska eliten är inte kända för att göra konsekvensanalyser innan de fattar beslut, vilket inte minst energikrisen i Europa är ett bevis på, så det kan nog sluta hur som helst.

#hycklare

https://www.rt.com/news/560679-un-europe-russia-visa-ban/

https://morningstaronline.co.uk/article/w/us-accused-stealing-syrian-oil-sanctions-waver-aims-divide-country

5 reaktioner till “Återigen dubbla måttstockar när ryssar diskrimineras baserat på sin nationalitet

 1. Återigen så visar du din okunnighet om internationell politik! Ryssland har valt att föra ett angrepp mot ett land som haft ett demokratiskt val, ett val som oberoende valobservatörer har haft betydligt färre anmärkningar mot än vad de har haft mot det angripande Landet, dvs Ryssland. Angriparen Ryssland har valt att försöka bomba och skjuta söndermilitära mål, men de flesta resurserna har lagts på att försöka förstöra civila mål. USA angrep inte Irak, det var NATO, iofs med falska uppgifter om massförstörelsevapen från USA´s sida men det var mot en diktator som på fruktansvärda sätt mördade delar av sin befolkning, och utan att bomba sönder hela städer. När Saddam och hans soldater försvann så jublade folk, inte alla i den sunnitiska minoriteten dock, där Al Quaida rekryterade terrorister, som inte angrep NATO-trupperna utan shiamajoriteten..
  Att förhindra Ryssar från att besöka andra länder är väldigt logiskt, ju fler sanktioner Ryssarna utsäts för desto fortare kommer tiden för att det Ryska folket avsätter Putin och hans regering och ser till att införa ett demokratiskt system! Vilket de flesta Ryssar förmodligen vill ha!

  Gilla

  1. Joshua Ryssland för inget angreppskrig. Ryssland angrep inte Ukraina utan stoppade ett omedelbart förestående angrepp, folkmord förintelsekrig, och etnisk rensning på etniska ryssar i Donbass. Ukraina, med USAs stöd, hade 150,000 man redo vid gränsen redo att attackera. Ryssland ingrep timmar innan det projektet skulle börja och stoppade det. Vad Ryssland gör är att befria områden som Donbass från ukrainsk, läs amerikansk, ockupation. USA har tydliga planer på att fullfölja Hitlers planer på att ta kontrollen av Ryssland och Rysslands naturrikedomar för att plundra dom, där Ukraina fungerar som bas och brohuvud. Valet av Zelensky var allt annat än ”demokratiskt”. Nazisternas välkända väljarmanipulation var i fullt bruk. Zelensky lovade brett och sedan gjorde något helt annat. Ryssland har inte angripit civila mål, bara mål där Ukrainas militär fanns. Putin har enligt amerikanska källor 93% stöd, inte precis en ledare folket skulle vilja avsätta. Själv skulle jag gärna vila se att man i Sverige kunde åtala spridare av falska rykten och lögner.

   Gillad av 1 person

   1. Joshua Jag lever inte med begrepp som ”tror”, vilket hör hemma på platser som moskéer, kyrkor eller tempel. Detta är väldokumenterade fakta från ett antal olika trovärdiga källor på plats.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s