Mer vapen, mer krig, mer klirr i kassan

Medan det råder fortsatt stiltje på nyhetsfronten finns det alltid något att irritera sig på vad gäller Ukrainakonflikten, vars rubriker fortsätter fylla våra tidningar och där det inte tycks finnas någon gräns för hur mycket skattemedel det slösas med.

Vapenindustrin har som bekant fått ett rejält uppsving tack vare kriget i Ukraina och detta ska så klart utnyttjas till max, varför fredsförhandlingar förkastas för att istället gynna ytterligare vapentillverkning så att kriget kan fortsätta med mer onödig död som följd. Såväl Zelenskyj som EU-eliten har sagt att kriget ska avgöras på slagfältet och man ska kriga till den siste ukrainaren, så allt går väl enligt plan medan folket lider i det tysta.

Nu är det militära stödet till Ukraina dessutom på väg in i en ny fas när försvarsministrar från 17 länder i dag samlas på en ”givarkonferens” i Köpenhamn för att diskutera direktproduktion av vapensystem till Ukraina samt gemensam finansiering av vapenproduktion, träningsaktiviteter och minröjning.

Konferensen arrangeras av Danmark, Ukraina samt Storbritannien och därutöver deltager försvarsministrar från Estland, Finland, Georgien, Island, Kanada, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge, Polen, Slovakien, Sverige, Tjeckien, Tyskland samt USA.

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) beskriver det som en ny dimension i stödet till Ukraina.

-”Det är viktigt att man förser Ukraina med vapen och det måste vara kontinuerligt. En möjlig lösning som ska diskuteras under konferensen, är att organisera nyproduktion av vapen för leverans till Ukraina utifrån de behov som landet specificerat. Vi måste ha ett uthålligt, långsiktigt och fungerande stöd och därför tycker jag att både det här med utbildning och direktproduktion av vapensystem är intressant och viktigt.”

Det är helt galet att vi i en tid av lågkonjunktur där kriserna avlöser varandra och de svenska hushållen blir allt fattigare ska lägga våra pengar som behövs till så mycket annat på att tillverka nya vapen åt ett annat land så att tvångsinkallade medborgare kan bli kanonmat. Ett land som för övrigt redan är skuldsatta och där invånarna önskar fred istället för mer vapen på kredit.

Vår forna ”neutralitet” är definitivt som bortblåst numera och den svenska regeringen med den kontrollerade oppositionen i släptåg är en skam för Sverige som tyvärr kommer få fortsatt förtroende att driva oansvarig politik i ytterligare fyra år efter att den sovande befolkningen sagt sitt om några veckor.

#vembetalar

#fuckpeace

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/vapenproduktion-till-ukraina-ny-dimension-1.78617363

6 reaktioner till “Mer vapen, mer krig, mer klirr i kassan

 1. Varför sätter sig inte Hultqvist sig som en god figur och öser vapen till våra interna ligor / klaner som det pågår ett krig inom vårt territorium? ( dåligt skämt) I stället ska malaj Hultqvist rädda världen och fortsätta att kasta bränsle på elden Ukraina, och den ukrainska folket få ta konsekvenserna , det är avskyvärt vilket dåligt omdöme man har och får besitta som politiker = förakt fy fan!

  Gillad av 2 personer

 2. Att ö.h.t försöka föra en vettig diskussion om kriget i Ukraina går inte.
  Att ca 14000 etniska ryssar som bott i Ukraina avrättats av ukrainska styrkor efter 2014 är det inte många som bryr sig om.
  Inte heller finns någon som helst förståelse för att Putin vill skydda sina landsmän och förhindra att Nato skall expandera närmare Ryssland.
  Putin vill inte ha krig! Han värnar om sitt land som han är ledare för.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s